Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Koh Rong: ultiem relaxen op een tropisch eiland in Cambodja

Koh Rong is het grootste eiland van Cambodja: het wordt steeds populairder en er zijn grootste plannen voor de ontwikkeling. In de nabije toekomst willen ze wegen aanleggen, grote resorts bouwen en zelfs een vliegveld. Jammer vinden wij, want we zien liever dat het originele karakter van een eiland behouden blijft. Een goede reden om niet te lang te wachten met een bezoek aan dit eiland in Cambodja.

In dit blog:

Tropisch Eiland

Koh Rong heeft een aantal baaien met bungalows, hotels, restaurants en leuke barretjes. Je kunt wandelen door de jungle, een boottochtje maken of een vissersdorp in de buurt bezoeken. Er zijn geen wegen op het eiland (of heel slecht begaanbaar) en dus amper gemotoriseerd verkeer. Koh Touch (Koh Tui) is het belangrijkste toeristische deel van het eiland, hier kom je vaak aan met de ferry. Goede reden voor ons om daar juist NIET naar toe te gaan, maar wellicht voel jij je daar helemaal thuis.

Tip: Neem genoeg cash mee, want er zijn geen pinautomaten op Koh Rong!

Coconut Beach Cambodja
wit zandstrand cambodja

Stranden van Koh Rong

Als je van mooie stranden houdt (maar liefst 28), dan wordt je op Koh Rong zeker niet teleurgesteld! Bijna alle stranden van Koh Rong zijn een waar paradijsje: palmbomen, kalm turquoise water en witte zandstranden. De meeste accommodaties liggen aan de bekendste stranden van Koh Rong: Palm Beach, Long Beach / 4K Beach, White Beach, Lonely Beach en Son Sak Beach. Wil je alle stranden bekijken, huur dan een bootje voor een dag. Een nadeel van de meeste Aziatische stranden is dat er vaak veel afval ligt. Draag je steentje bij door in ieder geval je eigen afval mee te nemen, of misschien kun je wel een strand clean-up organiseren!

Cambodja Coconut Beach 2v

Coconut Beach

Houdt je van rust, een relaxte sfeer en mooie natuur? Dan is Coconut Beach wat voor jou! Vanaf Sihonoukville kun je rechstreeks met de snelboot naar Coconut Beach. Er zijn diverse bungalows en kleinschalige hotels waar je kunt verblijven. Ook is er een kleine minimarkt voor drankjes, snacks en zonnebrand. Coconut Beach is een erg fijn wit zandstrand met leuke barretjes, een pier en palmbomen. Ontbijt bij ‘Sandy’s’, ga voor een cocktail naar de Bottle Bar en bezoek ook zeker The Coco Hut voor een lekkere maaltijd.

menu sandy's restaurant Koh Rong
The CocoHut, koh rong

Snorkelen & Lichtgevend plankton

Vanaf het strand kun je prima snorkelen, verwacht er alleen niet teveel van als je al eerder hebt gedoken of gesnorkeld in landen als Indonesië, Egypte of Thailand. Al met al kun je best leuke dingen zien zoals koraal, krabben, nudibranch en kleinere vissen. Neem midden in de nacht een kijkje op het strand om lichtgevend plankton te zien! Als je door de golven loopt, zie je kleine blauwe “lichtjes” verschijnen. Doe je zaklamp of mobiel uit, vaak is het licht van de maan al genoeg (hoe minder licht hoe beter).

snorkelen Cambodja
krab koh rong
snorkelen Koh Rong eiland

Tip: Loop vanaf de pier naar links, ga daar het water in, zwem een stukje over de rotsen en houd je ogen goed open. Wij zagen tientallen “Sea Bunny” (zie foto hieronder)! Kan toeval zijn, maar is toch de moeite waard om te kijken als je van snorkelen houdt. Check ook rondom de pilaren van de pier, daar is altijd wat te zien.

nudibranch indonesie
koh-rong, cambodja, coconut beach

Overnachten op Koh Rong

Koh Rong heeft een divers aanbod van backpackers, hotels en luxe resorts. Het ligt er dus een beetje aan wat je precies zoekt: wil je iedere avond uitgaan en feesten tot in de late uurtjes of zoek je een romantisch en rustig plekje? Wij hebben gekozen voor dat laatste, al kun je een tent niet echt romantisch noemen haha! Bunnan Bungalows heeft een aantal bungalows en tenten voor prima prijzen, vlak aan het strand van Coconut Beach. Het eten is er oké maar je moet geen haast hebben 😉

Het goede restaurant Sandy’s ligt ernaast en anders zijn er nog meer kleine eettentjes aanwezig op loopafstand. Wil je lekker goedkoop uit zijn, dan is een tent prima ($ 7 per nacht). De ruime tenten hebben een ventilator, matras en een stopcontact. Je kunt gewoon je spullen opladen in je tent! Elke tent krijgt bij de receptie een kluisje om de persoonlijke spullen in op te bergen. Daarna hebben we de bungalows ($ 25 per nacht) geprobeerd, die waren prima maar verwacht geen luxe. Je kunt gratis gebruik maken van de ligstoelen op het strand, lekker even niets!

bunnan bungalows
Sandy's restaurant koh rong
kokosnoot koh rong
honden Coconut Beach Cambodja

Hoe kom je op Koh Rong?

Het openbaar vervoer in Cambodja kan soms een beetje hectisch zijn, zo ook de boot naar Koh Rong. De snelste manier is om de boot vanuit Sihanoukville naar Koh Rong te nemen, dit open retourticket kost $20 en duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt het best vooraf bepalen waar je wilt overnachten en aan de hand daarvan kijken welke boot je neemt.

Bij aankomst in Sihanoukville zie je snel genoeg waar je tickets kunt kopen. Neem de boot die het eerste vaart, maar let natuurlijk wel op waarheen. Met de bootmaatschappij Buvasea hadden wij prima ervaringen, al moesten we wel ruim 2 uur wachten omdat we net een boot gemist hadden. Met het retourticket bepaal je zelf wanneer je terug vaart, ideaal als je geen strakke planning wilt. Let op: er gaan ook boten naar Koh Rong Sanloem, maar dat is een ander eiland.

Sihanoukville
Sihanoukville strand
Sihanoukville boot

Beste reistijd voor Koh Rong

De beste maanden om Koh Rong te bezoeken, zijn de wintermaanden van november tot maart.  Over het algemeen valt er tijdens deze maanden de minste regen. De zee is veelal rustig, waardoor je beter kunt snorkelen en duiken. Na april start het regenseizoen en kun je meer regen verwachten.

Heb jij het eiland Koh Rong weleens bezocht? En wat vond je ervan? Of staat het nog op je lijst? Mocht je nog meer tips willen of heb je vragen over bepaalde bestemmingen, stuur ons dan gerust een berichtje, we helpen je graag.

Een van de beste boeken om mee te nemen op jouw reis is de Lonely Planet Cambodia. Zo haal je alles uit je reis!