Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Reisblogger Igor reist fulltime de wereld rond

reisblog

Lijkt het jou ook wel wat om jarenlang de wereld rond te reizen naar de mooiste plekken? De gaafste avonturen beleven? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. Lekker even wegdromen bij de reisverhalen en foto’s.

Deze week maken we kennis met Igor, die al enkele jaren fulltime reist. Als online taaldocent kan hij werken waar hij maar wil! Ook heeft hij een Travel Academy opgestart voor content creators. Benieuwd hoe zijn leven eruit ziet? Neem een kijkje op zijn Instagram account en lees snel verder….

Even voorstellen

Mijn naam is Igor Kondrat (28). Ik ben een online taaldocent en verhalenjager. Duiken met walvishaaien in Mexico, een cobra eten in Vietnam en vluchten voor jungle honden in Thailand. Tijdens het reizen maak je veel mee. Ik bezoek vooral tropische bestemmingen om verslag te doen van mijn expedities voor de Travel Blogging Academy. Mijn visie is om andere content creators te inspireren om met een eigen reisblog een volledig inkomen te verdienen.

matchu piccu
reisblog peru

Wat voor type reiziger ben je?

Als reiziger is mijn ‘superpower’ om mezelf aan te passen aan de lokale cultuur en levensstijl. Een vreemde taal, bijzondere tradities, inheemse muziek en kleurrijke gerechten. Op reis is mijn missie is om te onderzoeken wat wij kunnen leren van andere subculturen om ons dagelijks leven te verrijken. De reisverhalen deel ik graag met andere reisbloggers en het thuisfront.

Locatie onafhankelijk werken

Ik ben sinds kleins af aan geïnspireerd geraakt door boeken over verre reizen en avonturen van andere globetrotters. Mijn passie voor reizen werd zo sterk dat ik besloot om een nomad te worden. Voor mijn wereldreis had ik een bijbaan genomen in de bouw om wat geld bij te verdienen. Daarnaast startte ik mijn taalschool om Nederlandse lessen te geven, zodat ik op reis online geld kan verdienen. Momenteel heb ik een overstap gemaakt om anderen te inspireren een eigen reisblog te starten.

reisblog igor
peru reis

Een dag uit je leven

Meestal start mijn dag met een rondje hardlopen of push ups. Daarna beloon ik mezelf met een sterke kop koffie en een exotisch ontbijtje. Tijdens het eten lees ik een boek en schrijf leerdoelen op voor mijn dag. Om 9:00 uur start meestal mijn werkdag. Ik bepaal zelf mijn werktijden. In de ochtend geef ik taalles en doe ik social media marketing. Na de lunch schrijf ik content en ga ik op pad om te filmen en te fotograferen. In de avond is er meestal tijd om lokale gerechten te proeven en verhalen te horen van ‘locals’ en andere reizigers. In het weekend ga ik op jacht naar nieuwe verhalen om op maandag nieuwe content te publiceren.

Voor- en nadelen als digital nomad

Het grootste voordeel van het werken in het buitenland is dat je locatie -en financieel onafhankelijk kan worden. Vaak kan je met euro’s toch wel wat meer kopen in het buitenland dan in Nederland. Het online werken zorgt er ook voor dat je zelf jouw werkplek kan kiezen. Denk aan een hostel terrasje, Airbnb kamer, bibliotheek, co-working of knus café. Soms kan je ook tegenslagen verwachten. Denk aan slechte WiFi, geluidsoverlast, vertraging met vervoer, criminaliteit of een taalbarrière. Gelukkig wordt mijn dag gelijk beter als ik een palmboom zie!

midden amerika
hangmat

Bijzondere ervaringen op reis

Ik heb een keer een Duitse priester in Laos ontmoet die een Bijbel aan het schrijven was. Mijn vriend en ik kwamen hem tegen op een mountainbike tour door de bergen. Het werd donker en we hadden dringend een slaapplek nodig. De priester kwam op het idee om de soldaten van een natuurreservaat om te kopen. We werden uitgenodigd om in een tempelgrot te overnachten. We sliepen tussen ratten, reuzenspinnen en Boeddha standbeelden.

Het engste wat ik heb meegemaakt zijn jungle honden in Thailand. De viervoeters wilden mij opeten! Er waren op het eiland Koh Chang ook veel wilde apen. Onderschat het buitenland dus niet. Bereid jezelf altijd voor met een reisverzekering en vergeet je vaccinaties niet tegen hondsdolheid. 

Het grappigste wat ik heb meegemaakt is een dief die voor 20 dollar mijn gestolen mobiel had teruggegeven. Een GPS bleek toch een handig hulpmiddel om de dader te vinden. 

Let’s talk money

Ik geef tijdens een reis ongeveer 1000 euro per maand uit. De accommodatie is het duurst. Vaak geef ik gemiddeld tussen 300 – 500 euro uit aan slaapplekken. Aan eten en drinken ben ik meestal 300 euro per maand kwijt. Ook kost vervoer veel, denk aan taxi’s en vluchten. Ongeveer 100 euro per maand. Het overige budget gaat naar onverwachte kosten als kleding wassen, muggenspray en zonnebrandcrème. Mijn tips om geld te besparen: 

  • Doe van tevoren onderzoek naar je bestemming
  • Blijf wat langer op één locatie
  • Kook zoveel mogelijk zelf
  • Maak gebruik van het lokale openbare vervoer

Je favoriete land

Mijn favoriete bestemming is Mexico. Denk aan een tropisch klimaat met exotische palmbomen. Smaak van tequila, geur van guacamole met koriander en salsamuziek tot vroeg in de ochtend. Het is een land waar je verliefd op kan worden. Wil je het seizoen van walvishaaien niet missen? Boek dan een vlucht naar Cancun. Vanuit daar kan je een veerpont nemen naar Isla Mujeres. Het tropisch eiland kan je het beste verkennen met een golfkar. Geniet van Ceviche, luister naar Mariachi bands en probeer de beste koffie in Café Mogagua. Als je een verblijf zoekt dan kan je aankloppen bij Selina. Je hebt daar een fijne vibe om andere reizigers te ontmoeten. Er is ook WiFi om jouw werk gedaan te krijgen. Via Selina kan je een Whale Shark Tour boeken of op straat onderhandelen bij kleine reisbureaus.

guacemole mexico

What’s next?

Mijn plan is om de komende 3 jaar rond te reizen en een locatie uit te kiezen als ‘basecamp’ om vanuit daar expedities te organiseren. Wel vind ik het belangrijk om een plek te hebben waar je thuis kan komen om aan je eigen gezondheid te werken en belangrijke business zaken in rust te regelen. Als je fulltime wilt reizen, is het een aanrader om te investeren in een ‘skill’. Het is een vaardigheid die jou helpt om op reis geld te verdienen. Denk aan het geven van yogalessen op locatie of het online schrijven van teksten voor een bedrijf. 

Sinds 5 jaar geef ik taallessen, waardoor ik financieel- en locatie onafhankelijk ben. Zo heb ik online lesgegeven vanuit: Thailand, Vietnam, Laos, Cambodia, Polen, Israël, Spanje, Mexico, Costa Rica, Brazilië, Peru en Ecuador. Momenteel automatiseer ik mijn taalschool, omdat ik de Travel Blogging Academy ben gestart. Ik bied nog wel digitale video taalcursussen aan voor reizigers en een coaching programma voor taaldocenten. Mijn doel is nu om anderen te empoweren om een voltijd inkomen te verdienen met een eigen reisblog.

Wil jij ook net als Igor een digital nomad worden en je passie achterna gaan? Wat houdt je nog tegen? Stuur ons gerust een berichtje om te sparren over jouw ideeën. We vinden het super leuk om andere enthousiaste reizigers te spreken! 


Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten of volg ons op Instagram.


Zit jij momenteel ook in het buitenland of op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!