Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

7 x geweldige dingen om te doen op Rarotonga eiland

rarotonga island view

Heb je ooit gehoord van Rarotonga en de Cookeilanden? Zo ja, dan heb je waarschijnlijk een beeld in je hoofd van een tropisch paradijs aan het einde van de wereld. En wat voor paradijs! Geen verkeerslichten, geen McDonald’s en geen gebouw dat hoger is dan een kokosboom.

De Cook Eilanden archipel bestaat uit vijftien eilanden, waarbij Rarotonga het grootste is en de hub naar andere eilanden. Waarom is dit kleine eiland midden in de Stille Zuidzee zo bijzonder? Omdat er zoveel te doen is en toch ongerept blijft. Er zijn stranden waar je geen mens ziet, turquoise lagunes, vriendelijke locals en heerlijk eten. Dit wordt je tweede (Polynesische) thuis!

In dit blog:

De mooiste stranden van Rarotonga

Strandliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden bij een bezoek aan Rarotonga. Alle stranden zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Rarotonga wordt omgeven door een ondiepe lagune, die dient als een natuurlijke barrière. Over het algemeen hebben de stranden een zandbodem met wat koralen en zeegras.. Deze stranden zijn volgens ons het mooist:

Titikaveka

Een van de mooiste stranden van het eiland is Titikaveka; met schaduwrijke palmbomen en helder turkoois water. Je vindt dit strand iets verder ten zuiden van Muri Beach. Het is geweldig om te snorkelen of gewoon niets te doen en te chillen op het strand. Tripadvisor heeft dit strand uitgeroepen tot één van de 25 beste stranden in de Stille Zuidzee, dus mis het niet!

titikaveka
cook eilanden

Black Rock Beach

Dit strand valt op door de enorme zwarte rotsen die een groot contrast vormen met het lichtblauwe water eromheen. Gelegen aan de westkant van Rarotonga, is het een van de beste plekken om te zwemmen, snorkelen en voor een een geweldige zonsondergang zoals je nog nooit eerder hebt gezien!

black rock
cook eilanden black rock

Muri Beach

Het meest populaire strand van allemaal, en niet voor niets. Gelegen aan de zuidoost kant van Rarotonga, waar je allerlei activiteiten kunt ondernemen, zoals kitesurfen, kajakken, lagune cruises en standup paddleboarden. Snorkelaars kunnen helemaal naar de Motu’s (kleine eilanden in de lagune) zwemmen naar koralen, schildpadden, murenen en veel vissen. Als je klaar bent met spelen in het water (zijn we dat ooit ?!), zijn er veel restaurants, bars en café’s in de buurt om je hongerige maag te vullen.

muri beach

Aroa Beach en Marine Reserve

Op het zuidwestelijke deel van het eiland is nog een leuk strand om te zonnebaden en te snorkelen. Het is makkelijk te vinden omdat het tegenover The Rarotongan Beach Resort ligt. Parkeer gewoon je scooter, pak je spullen en spring in dat prachtige water!

Makkelijk Rarotonga eiland rond

Rarotonga verkennen is niet moeilijk want er is slechts één hoofdweg van 32 kilometer rond het eiland. Er zijn geen verkeerslichten en twee rotondes in het stadscentrum van Avarua. Houd er rekening mee dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden. De maximumsnelheid is 50 km  per uur, wat in onze ogen ideaal is om de wegen te verkennen. In de stad is dat 30 km per uur. Het beste vervoer is per scooter of bus. Je kunt een auto huren, maar die zijn duurder en niet echt nodig, tenzij je een groot gezin hebt. We hebben ook gekeken naar elektrische fietsen, maar deze waren twee keer zo duur als de scooters, dus die beslissing was snel gemaakt. Mocht het in je hoofd opkomen om een normale fiets te huren, vergeet het dan maar weer snel, tenzij je overal bezweet wilt aankomen.

Verken Rarotonga per scooter

Het huren van een scooter in Rarotonga is zowel een culturele als een praktische ervaring. We houden van de vrijheid die het ons geeft om plaatsen volgens ons eigen schema te verkennen. Om je een idee te geven, het duurt ongeveer 45 minuten als je het hele eiland wilt verkennen. Benzine is best goedkoop, je kunt 3 keer rond het eiland met een volle tank. Als je al een rijbewijs hebt met scooter / motorrijbewijs erop, kunt je zonder problemen een scooter huren. Soms vragen ze je om een ​​minuutje rond te rijden, zodat ze kunnen controleren of je kunt rijden. Als geen motor of scooterbewijs hebt, moet je een Cook Islands Visitors Motorbike License (40 NZD) halen, verkregen bij de Cook Islands Police Department. Je moet een theorie- en praktijktest doen, maar no worries, het is heel makkelijk. Zolang je niet van je scooter valt, zul het rijbewijs wel halen.

Scooter huren op Rarotonga

We huurden onze scooter bij BT-Rentals (nabij Rarotonga Backpackers) en hadden een geweldige ervaring! Brendan is een gemakkelijke en vriendelijke Cook Islander met kwalitatief goede (bijna nieuwe) scooters, we mochten zelfs onze eigen kleur kiezen. Hij heeft twee schattige honden en een grappige kat die maar al te graag een aai over hun bol willen.

Opmerking: pas op voor rondzwervende honden en los liggend grind! We zijn een paar keer achterna gezeten door honden. De wegen kunnen glad zijn door regen, dus wees voorzichtig en draag altijd een helm, want dit is verplicht voor toeristen. Je zult zien dat sommige mensen dit negeren, maar het is voor je eigen veiligheid.

rarotonga
scooter rarotonga
palmbomen tropisch

Reizen met de Cook Island-bus

Als je geen scooter wilt huren, is de tweede beste optie om de openbare bus te nemen. Er is een tijdschema dat met de klok mee en tegen de klok in loopt. In het weekend is er een ander rooster, net als ’s avonds. Van maandag tot en met zaterdag rijdt de nachtbus elk uur van 18.00 uur tot 23.00 uur. Op zondag rijdt er geen nachtbus.

De route met de klok mee

Vanuit Cooks Corner in de belangrijkste stad Avarua rijdt de bus het eiland rond via Tupapa, Muri Beach, Titikaveka, Arorangi en langs alle grote accommodaties en vervolgens langs Rarotonga Airport en keert terug naar Avarua. Deze bus rijdt van maandag tot en met zaterdag van 07:00 uur tot 16:00 uur. Zondag rijdt de bus alleen op het hele uur, beginnend om 8.00 uur met een pauze tussen 13.00 en 14.00 uur, het laatste vertrek is op zondag om 16.00 uur.

De route tegen de klok in

Vanaf Cooks Corner in Avarua rijdt de bus rond het eiland via de haven van Avatiu, langs de luchthaven naar Arorangi, Titikaveka, Muri Beach en passeert alle grote accommodaties, en keert via Tupapa terug naar Avarua. Het vertrek begint om 8.30 uur vanuit de stad en loopt tot het laatste vertrek om 16.30 uur. Let op: op zaterdag rijdt deze bus alleen tot 13.30 uur.

Snorkelen op Rarotonga

Rarotonga is een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken. De watertemperatuur varieert van 23 °C tot 28 °C en is meestal glashelder. De lagune is ideaal om te zwemmen en snorkelen, een populaire bezigheid. Wees voorzichtig bij de passages in het rif, want daar kan de stroming sterk zijn. Verken het levende koraalrif rondom het eiland door vlak bij het strand te snorkelen, op een SUP te springen of een duiktrip te regelen. Je kunt zelfs snorkelen met schildpadden!

Hoe is het snorkelen en duiken op Rarotonga? Is een vraag die we onszelf ook hebben gesteld toen we ons bezoek planden. Het antwoord op deze vraag hangt af van hoeveel je al hebt gezien. Omdat we zelf actieve duikers en snorkelaars zijn, hebben we geweldige plekken gezien in Egypte, Thailand, Indonesië en Australië. Dat maakt ons een beetje verwend als het om snorkelen en duiken gaat. Rarotonga is zeker een plek waar het leuk is om te duiken en snorkelen, maar het zal niet in onze top tien komen.

BONUS: Tussen juli en oktober kun je bultruggen vanaf het strand zien! Het einde van het rif is op sommige plaatsen van Rarotonga niet ver weg en je kunt de “waterspray” zien die de walvissen uitblazen, evenals hun rug. We hebben ze vooral gezien op de stranden aan de westkust.

snorkelen cook eilanden
stranden rarotonga
stranden rarotonga

Aroa Lagoon Marine Reserve

Dit is een prachtige locatie (naast The Rarotongan Beach Resort) om koraalriffen in het ondiepe water te verkennen. Probeer tijdens vloed te gaan snorkelen, want de meeste plaatsen zij niet geschikt tijdens eb. Niemand wil met zijn buik over scherp koraal schuren toch?

Muri-lagoon

De lagune bestaat voornamelijk uit zandbodem, rotsen en zeegras, maar dat betekent niet dat er geen zeeleven is. Probeer net links van Muri Beach Club te snorkelen. Ga voor meer koralen en tropische vissen naar de motu’s (kleine eilanden). Neem een ​​kajak als je het niet prettig vindt om te zwemmen. Niet zo avontuurlijk ingesteld? Boek een lagunecruise met Captain Tama’s voor een leuke ervaring op de lagune. We hebben ze niet gezien, maar we hebben gehoord dat mensen grote murenen en enorme mosselen hebben gezien in Muri Lagoon.

Fruits of Rarotonga, Tikioki

Deze kant van de lagune heeft goede snorkelmogelijkheden in vergelijking met andere delen. Omdat het een Marine Park is, zul je veel kleurrijke vissen en koraal zien. Schildpadden en murenen worden ook vaak gespot. Controleer de stroming voordat je te ver afdwaalt, het helpt om vinnen/flippers aan te trekken.

Black Rock

Als de wind vanuit het zuidoosten komt, dan is dit de rustigste plek om te snorkelen. Het heeft ook een prachtig strand en is een van onze favoriete plekken om rond te hangen.

fruits of rarotonga
cook eilanden snorkelen

Tip ♥ – Als je – net als ons – op reis veel in het water ligt, is het de moeite waard om te investeren een een goede duikbril en snorkel. Wij zijn erg tevreden over het masker van Tusa. Er bestaan tegenwoordig flexibele snorkels die je kunt dubbelvouwen en zo makkelijk meenemen op reis. Wil je een masker en snorkel in één, kies dan voor een Full Face snorkelmasker.

Eindeloze avonturen op Rarotonga

Rarotonga is geen groot eiland maar er is genoeg te doen! De meeste activiteiten vinden plaats bij de prachtige lagune, zoals kitesurfen, duiken, paddleboarden of vissen. Het binnenland van Rarotonga is een echte jungle en erg spannend om te verkennen. Je kunt tochten boeken op een quad, buggy, een begeleide wandeling maken of een rondvlucht over het eiland boeken. Ga boogschieten, speel (mini) golf of maak een wandeling door de botanische tuinen. Je kunt er gemakkelijk twee weken blijven zonder je te vervelen.

Als de zon ondergaat, beginnen de avonturen ’s nachts. Vrijdag is de grootste dag voor het nachtleven en met tal van openluchtbars en nachtclubs zul je je prima vermaken. Feestbeesten kunnen hun avond beginnen met de Party Bus tour en eindigen in de populaire nachtclub Rehab. Het is in de avond echt veilig, we hebben veel rondgereden op onze scooters en het voelde niet één keer onveilig.

rarotonga eiland

TIP: Nog meer tropische eilanden inspiratie nodig? Maaike van Reisgelukjes vertelt je alles over haar reis naar de Seychellen. Kun je nog even verder dromen 😉

Eten op Rarotonga

Er zijn meer dan 100 cafés en restaurants op Rarotonga, genoeg om uit te kiezen. Eten is over het algemeen niet goedkoop, maar je kunt het zo duur maken als je wilt. Over het hele eiland zijn er enkele supermarkten als je zelf maaltijden wilt bereiden. We verbleven in Ratotonga Backpackers (die we echt kunnen aanbevelen) en maakten de meeste van onze maaltijden zelf om binnen ons budget te blijven. Er zijn zoveel cafés en restaurants, van een informele burger tot een vijfsterren restaurant. Als je op zoek bent naar het lekkerste eten van het eiland, kies dan één (of allemaal!) van de onderstaande plaatsen.

Muri-avondmarkt

Dit is verreweg onze favoriete plek om het beste zelfgemaakte eten te proeven. Probeer lokale gerechten van de door familie gerunde kraampjes in een leuke en vriendelijke omgeving voor het hele gezin. De avondmarkt is open vanaf 17.00 uur, vier dagen per week op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Er is zoveel om uit te kiezen, bijvoorbeeld curry’s, vis, lokale gerechten en de beste desserts die je maar kunt bedenken.

Naast al het lekkere eten hebben ze ook regelmatig gratis entertainment zoals dansen, muziek en zang. De markt ligt vlakbij Muri Beach en is niet te missen door alle kleurrijke lichtjes. Omdat er geen pin-faciliteiten zijn, kun je het beste vooraf pinnen bij een pinautomaat onderweg.

TIP – dit klinkt vreselijk, maar haal eerst je toetje! Omdat er maar 1 dessertkraam is, zijn ze snel uitverkocht. We kunnen nog steeds hun niet-van-deze-wereld cheesecakes proeven…. Bereid je voor om een ​​paar kilo aan te komen haha.

Maire Nui Gardens & Cafe

Dit kleine café ligt in een botanische tuin en is zeker een bezoek waard. Na 15-30 minuten heb je het allemaal gezien en is het tijd om wat van dat lekkere eten te proeven. Ze beweren de beste citroenschuimtaart van Rarotonga te hebben (je begrijpt dat we cheescake-liefhebbers zijn) die we natuurlijk moesten proberen. De salades worden gemaakt met prachtige lokale producten en de cheesecake was gegarneerd met vers fruit en ijs. Yummy!

cheesecake rarotonga

Punanga Nui-markt

Een van de beste manieren om contact te maken met de vriendelijke lokale bevolking, is door de markt op zaterdagochtend te bezoeken. Toeristen en lokale bewoners komen samen om te genieten van heerlijke gerechten, lokale muziek, dansvoorstellingen en authentieke ambachten uit de Cook Eilanden. Het eten is hier vers en je kunt ook goede deals krijgen. Probeer een van de lokale gerechten: Ika mata (gemarineerde rauwe vis), poke, rukau, maniota, geitencurry en verse sashimi. Oh en als je er toch bent, koop dan meteen een verse kokosnoot en wat fruit!

Palace afhaalrestaurant in Avarua

De beste hamburgers en afhaalmaaltijden voor een lage prijs. De beroemde Palace Burger is een enorme toren van hamburgers voor als je extra honger hebt. We dagen je uit om er een te eten!

Charlie’s Café en Bar

Een gezellige bar aan het strand die al snel vol zit. Als je kiest voor verse Geelvin tonijn Sashimi dan zit je altijd goed.

kokosnoot rarotonga
eten raro
rarotonga eten

De beste wandelingen & hikes op Rarotonga

Rarotonga heeft groene bergen en dichte jungle. Wil je gaan wandelen, dan heb je een aantal opties, die bijna allemaal om een goede conditie vragen. Er zijn geen gevaarlijke dieren op het eiland, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Alle wandelingen kunnen tijdens een self-guided tour worden gedaan, zolang je maar voorzichtig bent, goede schoenen hebt en veel water meeneemt. Vergeet ook niet een regenponcho mee te nemen. Je kunt het beste je accommodatie laten weten wanneer je gaat wandelen, voor het geval dat.

De jungle van Rarotonga voelt aan als Jurassic Park zonder de dinosaurussen. Je wandelt tussen boomwortels, door beekjes en beklimt rotsen om bij de beste uitzichtpunten te komen. Er is overal groene vegetatie, let op papaja- of bananenbomen als je een snack wilt onderweg. Het is niet zo’n goed plan om te gaan wandelen als het gaat regenen of de dag (en) ervoor heeft geregend.

Raemaru-track (Raemaru, 350m)

Matig | 3,1 km retour | 90 minuten gemiddelde tijd | Rotsbeklimming van 15 meter naar de top
Het startpunt voor deze track is gelegen aan de zijweg in Arorangi. Deze achterweg is eigenlijk best leuk om rond te rijden en te verkennen. Ga vanaf de hoofdweg naar Friendly Mart Convenience Store en neem de landweg. Zodra je bij de kruising komt, sla je rechtsaf en volg je de geel gemarkeerde borden ‘Raemaru Track’. Neem na 80 meter een andere landweg (let op het gele Raemaru-bord). Volg de weg totdat je bij het begin van de trekking komt. Parkeer aan de zijkant en volg het pad om de track te beginnen. Het pad gaat langzaam omhoog door bosachtig gebied met onderweg wat leuke uitkijkpunten. Aan het eind kun je via een aantal touwen nog verder omhoog tot de top waar je over het plateau kunt lopen door lage begroeing. 

cross islandtrack
rarotonga uitzicht
uitzicht raro

Cross Island Track (Te Rua Manga 434m)

Matig – moeilijk | 6 km cross-eilandtrack | 3 uur – 3,5 uur gemiddelde tijd
Dit is de meest populaire en indrukwekkende track van Rarotonga. De Cross Island Trek op Rarotonga doet zijn naam eer aan, want hij doorkruist het hele eiland. We raden aan dat je het pad in het noorden begint en naar het zuiden loopt. Je kunt het beste de openbare bus nemen omdat je aan de andere kant uitkomt. Je kunt ook met de scooter maar dan moet je de bus terug nemen naar het startpunt wat niet ideaal is. Je hebt geen gids nodig, want op dit pad lopen vaak veel anderen. Volg gewoon de oranje markeringen helemaal naar de top.

te kou rarotonga
te kou track

Te Kou Summit Track (414m)

Moeilijk | 8km retour | 5 uur – 6 uur gemiddelde tijd
Deze track is een verborgen juweeltje! Het is een van de moeilijkste en engste wandelingen is die we ooit hebben gemaakt maar heeft ook een van de beste uitzichten die we ooit hebben gezien! Om het begin te vinden, rijd je naar Avarua en ga je naar Happy Valley Road. Je kunt beter je scootmobiel achterlaten op het pad dat omhoog gaat, aangezien het erg rotsachtig en steil is. Dit is voor echte avonturiers, want je baant jezelf een weg door het bos, over velden en over beekjes. Soms is het onduidelijk welke kant je op moet, we volgden de touwtjes van stof die op de boomtakken waren gebonden en dat werkte prima (bedankt voor wie dat gedaan heeft).

Dit is allemaal nog redelijk te doen tot je het begin bereikt van een steil lang pad naar de top via ongeveer 20 touwen waaraan je omhoog klimt. We hadden geen idee wat we konden verwachten toen we aan dit pad begonnen en hadden achteraf graag handschoenen willen hebben. Dit is een gevaarlijk deel van de track, erg glad en er steken overal boomwortels uit. Je hebt veel armkracht nodig om de top te bereiken. Vanaf dit punt duurt het bijna een uur om het uitzichtpunt te bereiken. De laatste meters gaan over een smalle bergkam met aan weerszijden steile hellingen. We realiseerden ons dat als je hier uitglijdt, je er niet levend vanaf komt! Je adrenaline levels schieten hier flink omhoog. Als je eindelijk aankomt … wat een uitzicht! Je kunt helemaal tot aan de lagune kijken en alles daartussenin. De foto’s zeggen genoeg ….

te kou track rarotonga
uitkijkpunt te kou

Ontdek de Polynesische cultuur

Op dit eiland in de Stille Zuidzee is veel cultureel erfgoed aanwezig. Van een wuivende lokale dans tot handgemaakte sieraden en engelachtige stemmen in de kerk; je moet de Rarotonga cultuur ervaren. Ga voor de beste souvenirs naar de Punanga Nui markt. We kochten een “lei”, een ketting of kroon gemaakt van heerlijk geurende bloemen. Veel ambachten worden gemaakt met palmbladeren, sarongs, parels, schelpen en bloemen.

Er zijn enkele mogelijkheden om een ​​culturele show te bezoeken met dansers, zangers, ritmische drums en vuuracts. Tegen het einde van de show halen ze wat mensen uit de menigte om deel te nemen aan een van hun dansen, zo leuk! Meestal is zo’n eilandavond in combinatie met een lekker diner voorafgaand aan de show.

Te Vara Nui Village

Bij Te Vara Nui Village ontmoet je lokale Cook Islander Maori’s die je hun verhalen vertellen en kennis delen tijdens de Cultural Village Tour. Op zondag zijn reizigers welkom om een ​​kerkdienst bij te wonen. De meerderheid van de lokale bevolking is christen en het eiland heeft 24 witte bakstenen kerken. Geniet van de mooie liederen en vredige sfeer, maar vergeet niet om je respectvol te kleden.

Voor een leuke lokale ervaring, bezoek je Tumutoa Discovery Walking Tour met gids Ngametua Mamanu. Mamanu laat je kennis maken met het lokale fruit, groenten en het zeeleven en laat zien hoe de Cook Islanders hun voedsel oogsten en bereiden. Je mag ook zelf een aantal dingen proberen.

vuurdanser
cultuur rarotonga
culturele show cook eilanden
overnachten op reis

Overnachten op Rarotonga

Rarotonga is een een paradijselijk eiland met allerlei verschillende soorten accommodatie. Laat je verwennen in luxe resorts, waar elke kamer een spectaculair uitzicht heeft op zee. Of kies voor een unieke ervaring en overnacht in een traditionele Polynesische bungalow, omringd door tropische tuinen en het rustgevende geluid van de oceaan op de achtergrond. Voor echte avonturiers zijn er zelfs boomhutten hoog in de bomen, waar je ’s ochtends wakker wordt met een panoramisch uitzicht over het eiland. Een andere mooie manier om te overnachten is bij een homestay, hier ervaar je de gastvrijheid van de lokale bevolking en wordt je meegenomen in de cultuur en tradities.  Hieronder vind je onze selectie van de beste accommodaties op Rarotonga:

 • Aroa Kainga Bungalows  – vanaf €85 per nacht 

  Ben je op zoek naar een betaalbare slaapplek dichtbij het strand? Zoek dan niet verder, want Aroakainga Bungalows ligt aan de rand van het Aroa Marine Reserve, op slechts 150 meter lopen. De bungalows en appartementen liggen in een tropische tuin en beschikken over een eethoek, kitchenette met magnetron, broodrooster en een koelkast. Een fijne, rustig locatie met ook nog eens hele vriendelijke eigenaren. Bonus: je krijgt gratis vers fruit en ontbijt op je kamer!

 • Club Raro Resort- Adults Only  – vanaf €94 per nacht, inclusief ontbijt

  Dit is een mooi resort met vriendelijk en behulpzaam personeel, gelegen in het noorden, op 2 kilometer van de hoofdstad Avaru. Een goede plek om Rarotonga te verkennen. Sommige kamers zijn wat gedateerd, maar dat is voor ons nooit zo’n probleem. Het resort heeft een restaurant (Jalapeños) met lekker eten en een zwembad met een bar. 

 • Muri Lagoon View Bungalows – vanaf 122 per nacht
  Deze ruime bungalows hebben een geweldig uitzicht op de lagune en hebben een volledig uitgeruste keuken, airconditioning en eigen badkamer. Met een paar minuten loop je naar Muri Beach, een van de mooiste stranden van Rarotonga. Ook restaurants, winkels en cafés liggen in de buurt.

  Tip:
  Bezoek de Wigmores waterval, op zo’n 15 minuten rijden van je bungalow.  

 

 • Mama Taras Bungalows – vanaf 154 per nacht
  Reis je met een kleine groep vrienden of familie, dan is dit een aanrader. De bungalows liggen op een goede locatie in Muri, je loopt gemakkelijk naar het strand of de avondmarkt. Elk huisje heeft genoeg ruimte en privacy, geschikt voor 4 personen.
beste reistijd

Beste reistijd voor Rarotonga

Rarotonga is een tropisch paradijs met een mild klimaat dat je het gehele jaar door kunt bezoeken. In welke maand je ook reist, je hebt altijd wel wat zon en aangename temperaturen rond de 26°C. Het is goed om te weten dat Rarotonga twee belangrijke seizoen heeft:  

 • Droge seizoen (mei tot oktober)
  Dit seizoen is over het algemeen de beste tijd om het eiland te bezoeken. De temperaturen schommelen tussen de 23°C en 26°C met vaak zonnige dagen met weinig regen. Het kristalheldere water nodigt uit om te zwemmen, snorkelen en te genieten van de prachtige koraalriffen die Rarotonga omringen.

 • Regen seizoen (oktober tot mei)
  Hoewel je dit niet meteen verwacht, liggen de temperaturen in het regenseizoen juist hoger, variërend van 26°C tot 30°C. Je hebt in deze periode meer kans op regen, maar de buien zijn meestal kort en hevig. Voor je het weet schijnt de zon alweer! Het grootste voordeel van een bezoek aan Rarotonga in het regenseizoen is dat het eiland erg groen is en helemaal tot bloei komt.  

Walvisseizoen

Het staat op de bucketlist van veel reizigers: walvissen zien van dichtbij. In de maanden juli tot oktober trekken hele groepen bultrugwalvissen naar de warme wateren rondom de Cookeilanden. Ze komen om te paren en daarna te kalven. Vervolgens blijven ze nog tot hun baby’s groot en sterk genoeg zijn om de overtocht te maken. Kom je tijdens  het walvisseizoen, dan wordt je getrakteerd op springende en ‘sprayende’ bultrugwalvissen, vlak voor de kust van Rarotonga. Er worden boottochten georganiseerd waarbij je deze prachtige dieren (verantwoord) van dichtbij kunt zien. 

zonsondergang cook eilanden

Als je Rarotonga en de Cook Eilanden graag wilt bezoeken, kijk dan ook eens naar Fiji. Collega reisblogger Anna schreef een blog over de leukste eilanden van Fiji. Ook hier vind je witte stranden, een mooie onderwaterwereld en bountyeilanden. 

Heb jij Rarotonga weleens bezocht? Wil je meer weten over dit eiland of heb je vragen of advies nodig voor één van jouw reizen? Volg ons op Instagram voor nog meer tips en reisinspiratie!

Een van de beste boeken om mee te nemen op jouw reis is de Lonely Planet South Pacific. Zo haal je alles uit je reis!