Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Top 5: de mooiste watervallen van Siquijor

Siquijor watervallen Lazi

Siquijor eiland is een van onze favoriete bestemmingen in de Filipijnen. Stap op de scooter en ontdek de mooie stranden, rijdt door het binnenland of neem een duik in één van de vele watervallen. Houd je van avontuur, dan zit je op Siquijor wel goed. De meeste watervallen liggen in de regio van Lazi, ten zuiden van Siquijor. Handig, want zo kun je meerdere watervallen op dezelfde dag bezoeken. Sommige watervallen liggen op slechts enkele minuten van elkaar. In dit blog lees je meer over de mooiste watervallen van Siquijor. Welke waterval is jouw favoriet?

Handig om te weten: het meest water valt – je raadt het al – in het regenseizoen. In oktober, november en januari is de kans groot dat je regelmatig wordt overvallen door een flinke bui. Is er al een tijd geen regen gevallen? Dan kan het zomaar gebeuren dat de waterval droog staat of in een klein stroompje is veranderd.

De mooiste watervallen van Siquijor:

Cambugahay Falls

Entree: 20 PHP
Touw slingeren of bamboevlot: 50 PHP
Parkeren: gratis / vrijwillige donatie

De Cambugahay watervallen zijn het meest populair, maar wat ons betreft veel te ‘gemaakt’ en toeristisch. Wil je deze watervallen het liefst helemaal voor jezelf, ga dan vroeg je bed uit. Check Google Maps voor de locatie. Vanaf San Juan is het zo’n half uur rijden naar Lazi, waar de meeste watervallen liggen. Het makkelijkste is om met een scooter ernaartoe te rijden en bovenaan langs de weg te parkeren. Steek de weg over en loop de meer dan 130 treden naar beneden. Een gids heb je niet nodig.

TIP ♥ – De watervallen gaan officieel om 07.00 uur open, maar soms mag je eerder naar binnen. Probeer het gewoon 😉

waterval lagoon cambughay lazi
cambughay watervallen
waterval lagoon cambughay lazi
cambughay watervallen

De waterval is verdeeld in meerdere plateaus met bamboe hutjes, touwen en vlotten. Neem een duik in het turquoise water, spring van een waterval of relax aan de waterkant. De meeste bezoekers blijven bij het eerste plateau hangen, maar je kunt ook verder omhoog lopen. Verken de andere kleine lagunes en watervallen via kleine bruggetjes. Rondom de Cambugahay Falls staan er een aantal kleine winkeltjes waar je drinken en snacks kunt kopen.

Check vooraf de weersvoorspelling. Heeft het de dag ervoor geregend? Dan is het water troebel en bruiner van kleur, niet echt mooi voor foto’s. Gelukkig is er wel altijd water – ook in het droge seizoen – waardoor je de Cambugahay Falls het hele jaar door kunt bezoeken.

Cambughay waterval

Lugnason Falls

Entree: gratis
Gids: vrijwillige donatie
Parkeren: gratis / 10 PHP

Afhankelijk van het seizoen, tref je hier een prachtige waterval aan, een klein stroompje of helemaal geen water. Wij bezochten de Lugnason Falls in oktober, het zag er toen sprookjesachtig uit. Een verborgen waterval met helder turquoise water in de tropische jungle, die we voor bijna 1,5 uur helemaal voor onszelf hadden.

lugnason watervallen
siquijor lugnason falls
lugnason falls

Lugnason Falls ligt aan de zuidwestkant van Siquijor (Lazi). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de waterval. Er loopt een ‘gids’ mee naar beneden, niet nodig, maar wel handig voor het maken van foto’s, hulp bij het beklimmen / springen van de waterval etc. Eenmaal beneden was er – bizar genoeg – helemaal niemand. De waterval is 5 meter hoog en je kunt hem beklimmen en er vanaf springen. Dit is niet zonder risico, want op sommige plekken is het ondiep. De gids laat je graag zien waar en hoe je moet springen. Ook is er een plateau waar je via een touw vanaf kunt slingeren. Echt een heerlijke plek!

lugnason falls siquijor
watervallen siquijor

TIP ♥ – Vanaf de Lugnason Falls loopt er een junglepad stroomafwaarts naar prachtige aquaducten en een bron met koud water. Perfect om in te zwemmen of foto’s te maken. Volg vanaf hier de steile houten trappen om weer bij de parkeerplaats te komen of neem dezelfde weg terug.

Lagaan Falls

Entree: 30 PHP
Parkeren: gratis

Ben je op ‘watervallenjacht’ in Lazi? Dan mag je de Lagaan Falls niet overslaan. Deze watervallen zijn niet onwijs indrukwekkend, maar toch is het een mooie plek om te bezoeken. Nadat je de scooter hebt geparkeerd, is het zo’n 15 minuten lopen door de jungle. Laat je geen gids aansmeren, want het pad spreekt voor zich. Net als bij de Lugnason Falls, was ook hier niemand te bekennen. Wij hadden de grootste lol met het slingeren aan een touw, zwemmen door kleine grotten en het springen van de rotsen. Ben je hier uitgekeken, volg dan het pad stroomopwaarts naar kleine poelen met zoet water.

lagaan watervallen lazi
lagaan watervallen siquijor
lagaan falls
lagaan falls siquijor

Kawasan Falls

Entree: gratis
Gids: vrijwillige donatie
Parkeren: gratis
Touw slingeren: 50 PHP

Zoek je een rustige plek met veel privacy? Ga naar de Kawasan Falls, een prachtige waterval met een kleine grot, houten plateau met slingertouw en lagune. In zo’n 10 minuten loop je via een steil pad naar beneden. Een gids loopt met je mee, maar heeft verder weinig functie. Geniet van de tropische omgeving, het verkoelende water en de fluitende vogels. Hier kom je helemaal tot rust. In de twee uur dat we er waren, was er niemand. Een echt paradijsje!

kawasan falls siquijor
avontuur siquijor
kawasan

Cangbangag Falls

Wil je écht buiten de gebaande paden, bezoek dan de Cangbangag Falls. Deze waterval ligt hoog in de bergen, op ongeveer 50 minuten rijden van San Juan. Als je niet precies weet hoe je moet rijden, helpt de lokale bevolking je graag. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een half uur lopen. De wandeling naar de waterval is al een ervaring op zich. Goede schoenen zijn aan te raden, want het kan flink glad zijn.

waterval-siquijor
waterval

Cangbangag Falls is de hoogste waterval van Siquijor (30 meter). Het water stroomt in een kleine poel waar je in kunt zwemmen. Helaas niet in zo’n felblauwe kleur als de andere watervallen, maar dat maakt de bijzondere locatie meer dan goed. In het midden van de poel staan een aantal rotsen waar je op kunt zitten of afspringen. Pas wel op voor rotsen in het water.

TIP ♥ – Combineer een tocht naar de Cangbangag Falls met een bezoek aan Mount Bandilaan National Park en het Siquijor Butterfly Sanctuary.

Wil je graag naar Siquijor en ben je op zoek naar meer tips of heb je vragen over andere bestemmingen, stuur ons dan gerust een berichtje. We helpen je graag!

Een van de beste boeken om mee te nemen op jouw reis is de Lonely Planet Filipijnen. Zo haal je alles uit je reis!