Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Fulltime reizen: het leven als travel content creator

fulltime reizen

Fulltime reizen én daarvoor betaald worden? Dat klinkt vast als muziek in je oren. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. Momenteel is reizen nog steeds lastig en we hopen dat er snel verandering in komt. In de tussentijd kun je even wegdromen bij de reisverhalen en foto’s.

Rita en Dennis maken met hun bedrijf foto’s en video’s voor de reisbranche. Hoe gaaf is dat! Benieuwd naar wat ze allemaal meemaken? Volg ze op hun reisblog of Instagram en lees snel verder….

Even voorstellen

We zijn Dennis (37 jaar) en Rita (31 jaar), we zijn 10 jaar samen en reizen de hele wereld over. Dennis heeft een video- en fotografie achtergrond en Rita een (online) marketingachtergrond. Van kleins af aan waren we allebei heel nieuwsgierig naar andere landen en culturen. Toen Rita klaar was met haar studie in 2012 reisden we samen naar Kenia. Vanaf dat moment hadden we de smaak te pakken en maakten we elk jaar een verre reis en een citytrip.

Zo zijn we samen onder andere naar Zuid-Afrika, Cuba, Japan en Amerika gegaan. Voor onbepaalde tijd fulltime reizen was altijd een droom van ons. Na een aantal jaar hakten we de knoop door. We verkochten ons huis, zegden onze banen op en begonnen te werken als digital nomads. In 2019 maakten we een wereldreis van zes maanden door Azië en Australië. Helaas moesten we begin 2020 na een half jaar reizen terugkomen. We hebben toen 1,5 jaar in Nederland gewerkt en gewacht tot het weer mogelijk was om verder te reizen. We begonnen in Spanje waar we een maand verbleven. Momenteel reizen we door Zuid-Amerika en zijn we naar Ecuador, Peru en Colombia geweest. We zitten nu in Argentinië, waar we de komende tijd in Buenos Aires verblijven.

fulltime reizen blog
rita

Wat voor type reizigers zijn jullie?

We zijn absoluut geen budgetreizigers, maar ook geen luxe reizigers. Zo houden we van comfortabele slaapplekken met goed internet. We wisselen bijvoorbeeld basic slaapplekken in de natuur af met boetiekhotels in de steden. Afwisseling is heel belangrijk voor ons. We zijn gek op natuur, avontuur en cultuur. Zo doen we het ene moment een meerdaagse trekking in de bergen, maar vinden we het ook weer heerlijk om bij te komen op een bounty eiland met een cocktail in onze handen. Wat betreft bestemmingen zijn we gek op de wereld. Dennis wil zelfs alle landen in de wereld een keer bezoeken. Dat hoeft voor Rita niet per se, maar zij is een echt een cultuur en geschiedenisliefhebber. Terwijl Dennis gek is op duiken en hiken. Als we een voorkeur moeten geven, dan is dat waarschijnlijk toch Azië.

Fulltime de wereld rondreizen

Het was altijd een droom van ons om langere tijd op reis te gaan. Om ‘echte’ vrijheid te ervaren en om de wereld te ontdekken. Met onze achtergrond kunnen we makkelijk online werken. Op social media kan het er ontzettend leuk uitzien. Begrijp ons niet verkeerd, het is ook heel fijn, maar we hebben er hard voor moeten werken en hebben dingen ervoor moeten laten. Zo hebben we ons huis in Rotterdam verkocht en een deel van de overwaarde gebruikt om een goede basis te hebben tijdens het reizen. Daarna hebben we Fulltime Travels opgericht, waarmee we als bedrijf (reis) content creëren voor bedrijven. Zo filmen we allebei, fotograferen en schrijven we artikelen. Dennis werkte op de marketingafdeling van een grote reisorganisatie. Hieruit hebben we nog steeds hele toffe opdrachten.

Reizen tijdens Covid is niet onmogelijk

bergen fulltime reizen

Voordat we naar Latijns-Amerika vertrokken, hadden we een nieuwe samenwerking. Voor deze organisatie filmen we op verschillende plekken in Zuid-Amerika voor de promotie op de Europese markt. Ten opzichte van onze eerste reis is het moeilijker om te reizen, maar zeker niet onmogelijk! Je moet aan de ene kant al je plannen loslaten, want elke maand gaan er wel weer grenzen open en dicht. Maar aan de andere kant moet je juist plannen, omdat je rekening moet houden met bepaalde PCR-testen die je van tevoren moet doen of gezondheidsformulieren moet invullen. We zijn allang blij dat we weer kunnen reizen en met passen en meten is er veel mogelijk. We denken namelijk dat dit de komende paar jaar wel zo zal blijven.

Een dag uit je leven op reis

Geen dag is hetzelfde. De ene dag zijn we heel de dag aan het werk, dan zijn we heel de dag onderweg om naar een nieuwe bestemming te komen of doen we een toffe tour. Het is niet zoals in Nederland, dat je doordeweeks een vaste routine hebt. We zijn wel altijd vroeg wakker (rond 06:00 uur). Als we een werkdag hebben staan, dan proberen we altijd na het ontbijt meteen te werken. Dit is handig voor als we meetings hebben in Nederland. Dan proberen we met de middag klaar te zijn, zodat we naar het strand kunnen of andere leuke dingen kunnen doen.

fulltime reizen jungle

Voor- en nadelen van fulltime reizen

Het grootste voordeel is dat je je eigen tijd kunt indelen en tegelijkertijd kunt genieten van een ander land. Vooral als je in een land zit met warm weer kun je na werktijd lekker naar het strand of een duik nemen in het zwembad. We doen iets wat allebei heel leuk vinden om te doen: rondreizen en content maken. Het klinkt allemaal romantisch, maar natuurlijk zitten er ook minder leuke kanten aan. Soms kom je op plekken met heel slecht internet, terwijl je precies die dag een belangrijk meeting of deadline hebt. Ook heb je nooit een plek voor jezelf en ben je altijd onderweg.

Soms vinden we het lastig om een goede balans te vinden tussen werken en reizen. Je wilt natuurlijk leuke dingen doen, maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Uiteindelijk willen we in de toekomst op één plek weer gaan settelen. Waar weten we nog niet.

Een onvergetelijke ontmoeting

De meeste bijzondere ontmoeting was met zeeleeuwen in de zee in Galapagos. In Los Tuneles kun je een snorkelexcursie die ons levenslang zal bijblijven. Zodra je van de boot springt kom je in een onderwaterwereld terecht, die met niets te vergelijken is. Nu heeft Dennis al heel wat duiken gedaan in de wereld, maar deze snorkelervaring was veel toffer. Het hoogtepunt was toen we naar zo’n 20 witpuntrifhaaien lagen te kijken, die in een kloof lekker lagen te rusten. Op dat moment kwamen er twee zeeleeuwen onder ons doorgeschoten en begonnen met ons te spelen. Zo knabbelde hij aan Dennis zijn flipper en poseerde hij voor de camera. Een ultiem gelukmomentje.

zeeleeuwen galapagos
snorkelen reisblog fulltime reizen

Bijzondere ervaringen op reis

Toen we begonnen met onze eerste wereldreis stapten we op de Trans Mongolië Express trein. We reisden door Rusland, Mongolië en kwamen uiteindelijk aan in China. Iedereen moest uit de trein en je moest uren bij de douane wachten. Toen we uiteindelijk aan de beurt waren geloofden de douane niet dat het Dennis was op de foto (de foto was al 10 jaar oud). Zijn baard was langer en hij heeft hier en daar grijs haar gekregen. De rij achter ons werd steeds langer en er werden andere collega’s erbij gehaald om de foto goed te inspecteren. Het was maar de vraag of we überhaupt weer op de trein mochten stappen. Uiteindelijk mocht Dennis toch het land in. We hebben hier vaak om moeten lachen.

uitzicht stad
fulltime reizen stupa

Tijdens fulltime reizen maak je regelmatig wat mee

Het engste was toen onze backpack werd gestolen uit onze camper in Australië terwijl we lagen te slapen. We zouden een aantal dagen naar Fraser Island gaan en hadden onze daypack klaargezet. Daar zaten onze paspoorten en bankpassen in. Dikke paniek natuurlijk. Om een lang verhaal kort te maken: onze paspoorten en bankpassen waren teruggevonden, ze waren gedumpt in de zee en weer aangespoeld. Alsnog moesten we in Sydney naar de Nederlandse ambassade om nieuwe paspoorten te laten maken. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en konden we weer genieten van onze reis.

Let’s talk money

Langer op één plek blijven, zodat je geen vervoerskosten hebt bespaard echt heel veel. De reiskosten zijn toch echt het duurste tijdens reizen. Zelf koken en zoveel mogelijk zelf activiteiten ondernemen. We zijn ongeveer 100 euro per dag kwijt. Dat is inclusief slaapplek, excursies, transport, eten en drinken. Het ligt er natuurlijk heel erg aan, in welk land je verblijft. Patagonië is bijvoorbeeld weer duurder, maar in Colombia ben je minder kwijt. Probeer dit vooral voor jezelf goed bij te houden, zodat je niet onverhoopt weer terug naar huis moet.

Tips voor andere reizigers

Rita zweert echt bij packing cubes in haar backpack, dit zorgt voor overzicht en hierdoor kan je ook nog is meer meenemen. Dennis checkt bij ons altijd de vliegtickets, deze zijn meestal zo’n vier maanden voor vertrek op zijn goedkoopst. Controleer altijd of er genoeg bagage geboekt is, dit verschilt heel erg per vlucht. De ene keer mag je maar 15 kilo meenemen en de andere keer weer 23 kilo. Iets wat soms nogal voor ongemakkelijke situaties kan zorgen op vliegvelden.

bergen fulltime travels dennis
machu piccu

What’s next?

We zijn inmiddels naar Ecuador, Peru en Colombia geweest. We blijven een maand in Argentinië, waar we een tijdje in Buenos Aires zullen verblijven. Daarna gaan we naar Patagonië. Onze Zuid-Amerika reis willen we eindigen in Brazilië. Daarna willen we naar Mexico. Voor Rita staat het land al jaren op haar lijstje. Vooral vanwege de Maya tempels. Daarna gaan we even terug naar Nederland. We hebben een afspraak met de Amerikaanse ambassade, waar we een visum moeten regelen voor de VS. Doordat we in Noord-Korea zijn geweest, mogen we niet met een ESTA naar Amerika.

Zodra we het visum hebben willen we naar onze ultieme droombestemming: Hawaï. Daar willen we enkele weken naartoe en als alles meezit gaan we naar Fiji. We willen heel graag Polynesië ontdekken en volgend jaar november eindigen in Nieuw-Zeeland. Omdat we daar begin 2020 helaas onze reis moesten afbreken, hebben we niks van Nieuw-Zeeland gezien. Voor ons is het full circle als we de reis daar kunnen eindigen.

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

We leven al ons droomleven. Het was onze beste beslissing ooit om voor een langere tijd op reis te gaan. We zijn levensgenieters en we geloven dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit. Als we later als twee bejaarden terugkijken op ons leven, willen we met een dikke glimlach terugkijken naar dit avontuur.

Voor de mensen, die ook een langere tijd op reis willen: gewoon doen! Je kunt argumenten verzinnen om het niet te doen en een hoop beren op de weg zien, maar uiteindelijk word je daar ook niet gelukkig van. Maak een plan en maak het concreet voor jezelf. Zorg bijvoorbeeld voor een spaardoel. Hoe ga je dit bereiken? Ga je je huis verkopen, verhuren of een jaar goed sparen? Kijk of je onderweg kunt werken, zodat je een vast bedrag per maand hebt. Misschien word je wel digital nomad of kun je met je baas praten om onbetaald verlof op te nemen. Maar schuif je droom niet weg en maak het concreet. Dit wordt de beste beslissing uit je leven!

digital nomad reizen

Super tof dat Rita en Dennis een kijkje geven in hun leven als digital nomads. We zijn erg benieuwd naar hun verdere avonturen. Wil je graag voor een paar maanden op reis en online je inkomen verdienen? Lees dan eens dit blog

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten of volg ons op Instagram.


Zit jij momenteel ook in het buitenland of op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!