Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

De beste digital nomad banen: Geld verdienen op reis

E-Book The Salty Beachbums Fulltime Reizen (1)

Reizen én geld verdienen; dat klinkt voor veel mensen als een ultieme droom. Wie wil er nou niet zijn laptop openklappen op een tropische bestemming, een paar uurtjes in de ochtend werken en daarna lekker genieten van de omgeving? Het leven als digital nomad staat aan: vrijheid, de wereld ontdekken en ondertussen geld verdienen. Vandaag de dag wordt het steeds makkelijker om locatie onafhankelijk te werken, hierdoor valt werk en reizen goed met elkaar te combineren. Ben jij benieuwd met welke banen je het beste geld kunt verdienen op reis, lees dan verder.

Wat staat er in dit artikel?

Wat is een digital nomad eigenlijk?

Digital nomad is de naam die gebruikt wordt voor reislustige mensen die locatie onafhankelijk hun werk kunnen doen. Om te werken heb je niet meer nodig dan een laptop, mobiele telefoon en een goede Wifi-verbinding. Hierdoor heb je enorm veel vrijheid, maar dit kan ook een nadeel zijn. In de praktijk is het best lastig om je tijdens het reizen te focussen op je werk. Werken vanonder een palmboom of dat gezellige lunchtentje klinkt heel leuk, maar erg praktisch is het niet. Denk dat het leven als digital nomad wat voor jou is, kijk dan niet teveel naar anderen maar kijk wat er voor jou werkt. Zo zijn wij erachter gekomen dat we liever een “basis” in Nederland houden en niet fulltime willen reizen. We werden hier erg onrustig van. Wij kiezen voor werken in Nederland en dan een paar maanden per jaar reizen (zonder te werken dus!) Hoe we dit doen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, volg ons blog of ons Instagram account.

Hoe wij digital nomads werden

In 2018 hadden wij onze banen en huis opgezegd en gingen we het avontuur aan. De term “Digital Nomad” was toen nog helemaal niet zo’n bekend begrip. Nu horen en zien we steeds meer mensen om ons heen die snappen wat deze manier van leven inhoud. Helaas hadden we beide geen “online” baan en besloten daarom om wat geld te verdienen tijdens het reizen. Dit kan in een aantal landen met een Working Holiday visum. Zo hebben we op een koeienhouderij, een vakantiepark en als kinderoppas gewerkt. Na bijna twee jaar vonden we het “nomad leven” genoeg, en heel eerlijk; ons geld raakte langzaamaan op.

thesaltybeachbums digital nomad

Een nieuw begin

We keerden terug naar Nederland, met helemaal niets. Leon had snel weer werk als zzp stukadoor en Lizette kon weer terug naar haar oude werkgever. Na twee maanden voelde het bijna alsof we nooit waren weggeweest, we waren weer helemaal terug in ons oude leventje. En toen kwam het besef: dit willen we niet! We hadden het goed maar voelde ons opgesloten en miste de vrijheid en het avontuur. Begin 2020 ging er een knop om, we lazen boeken, spraken met andere digital nomads en verdiepten ons in manieren om online geld te gaan verdienen zoals beleggen. Toen kwam Covid om de hoek kijken, dit was voor ons een extra duwtje in de rug om locatie onafhankelijk en online te gaan werken. Een jaar later hebben we al zoveel bereikt en werken we naar ons droomleven toe. We zijn er nog niet, maar met kleine stapjes gaan we er zeker komen. Wat houdt jou nog tegen?

Hoe wordt je een digital nomad?

Er is geen kant en klaar antwoord hoe je een digital nomad kunt worden, het is eigenlijk meer een levensstijl. Wel zijn er een drietal zaken die bijna elke digital nomad heeft: online werk, vrijheid en de juiste mindset. Het begint allemaal met de juiste mindset; als je deze niet hebt dan zul je altijd blijven denken in belemmeringen en waarom het niet kan. Heb je eenmaal die knop om, dan wil je gaan kijken of je jouw werk ook online kunt doen. Dit kan gewoon bij je huidige werkgever (veel mensen werken nu toch al vanuit huis) maar de meeste digital nomads beginnen met ondernemen.

Denk eens na over de dingen waar je echt goed in bent én die je heel leuk vind. Vaak liggen daar je kansen om voor jezelf te beginnen. En nee, je hoeft er echt geen expert in te zijn, zolang je maar mensen kunt helpen, is dat genoeg. Digital nomad worden is een kwestie van doen en niet bang zijn om te kiezen voor datgene wat je echt wilt. Vrijheid is vaak het keywoord voor veel digital nomads: vrij om te gaan waar je wilt, wanneer je wilt en om te doen wat je wilt. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren?

Let op: Een leven als digital nomad moet je zeker niet onderschatten. Het is namelijk geen fulltime vakantie, er moet ook gewerkt worden. De voordelen worden vaak genoemd, de nadelen wat minder. Zo moet je echt goed je tijd in kunnen delen, geen heimwee hebben, snel kunnen aanpassen, denken in oplossingen en creatief zijn. Maar wees gerust, je kunt alles leren.

bali digital nomad
Onze werkplek in Bali
digital nomad bali
Eerst werken, dan relaxen

De beste banen voor digital nomads

Werken van uit die knusse Airbnb of een co-working space waar je tegelijkertijd andere digital nomads kunt ontmoeten; klinkt super toch? Als we gaan kijken naar de banen die de meeste digital nomads hebben, kom je al snel uit om het onderstaande lijstje. Kun jij je werk online doen, is dat in principe al genoeg om de stap naar digital nomad te maken. Scroll eens door deze lijst om te zien wat je aanspreekt, misschien heb je al wat vaardigheden die je kunt gebruiken. Kies niet alleen voor een bepaalde baan omdat je daar digital nomad mee kunt worden, je moet het wel echt leuk vinden. Ga je de stap zetten naar een eigen onderneming, dan zul je serieus je schouders eronder moeten zetten. Soms lijkt het onbegonnen werk, maar onthoudt dat alle kleine stapjes helpen en je zult al snel resultaat boeken. Dit zijn de beste banen voor digital nomads:

Copywriter

Ben jij iemand die goed is in het schrijven van wervende teksten en ben je creatief dan kun je misschien wel aan de slag als SEO-specialist! Met freelance tekstschrijven kun je prima een leven indelen als digital nomad. De laatste jaren zijn meerdere mensen een omslag aan het maken naar locatie onafhankelijk werk, waardoor er flink wat concurrentie is bijgekomen. Wil je aan de slag als copywriter, zorg dan dat je opvalt tussen de andere schrijvers.

Virtual Assistent

Werken als een VA is de laatste jaren steeds populairder geworden, zeker onder de digital nomads. En met reden, want met dit locatie onafhankelijke beroep kun jij bedrijven of andere ondernemers ondersteunen in een tal van zaken. Als virtual assistent werk je volledig online en bepaal je zelf welke diensten je aanbiedt. Dit is vrij breed en kan uitlopen van administratieve diensten en agendabeheer maar ook het managen van social media, bouwen van websites of marketing.

Webdesigner

Kies je voor een baan als webdesigner, heb je alleen je laptop en een goede wifi verbinding nodig. Je hoeft tegenwoordig echt geen opleiding meer te doen om in deze branche te kunnen werken. De huidige markt maakt het ons gemakkelijk met visuele websitebouwers zoals Elementor en Divi. Heb je een beetje gevoel voor kleur en lay-out, ben je creatief en heb je doorzettingsvermogen om het zelf te leren? Dan kun je prima aan de slag als webdesigner!

De meeste ondernemers en bedrijven vinden het teveel werk om een eigen website te bouwen, en besteden dit uit. Hoe meer websites je hebt gebouwd, hoe sneller het gaat en hoe meer je dus kunt verdienen. Een website heeft regelmatig onderhoud en aanpassingen nodig, zo creëer je meteen terugkomende werkzaamheden en inkomen.

Wist je dat: Lizette ook hele toffe websites kan maken? Zo heeft ze niet alleen dit reisblog gemaakt, maar bouwt ze dagelijks websites voor andere ondernemers. Daarnaast is ze ook nog eens erg goed in schrijven, content creatie én fotografie. Denk je na dit blog “JA, ik wil ook gaan starten met ondernemen om meer vrijheid te krijgen”, kan zij je misschien helpen. Stuur ons gerust een berichtje, ook als je gratis tips wilt.

Grafisch ontwerper

Als grafisch ontwerper kun je lekker je creativiteit kwijt in het ontwerpen en vormgeven van logo’s, flyers en drukwerk. Je kunt je ook bezig houden met een nieuwe huisstijl of de lay-out van een nieuwsbrief. De meeste grafische ontwerpers werken met programma’s als Indesign en Illustrator, maar als beginner kun je ook prima uit de voeten met Canva.

Video editor

Als video editor bestaan je werkzaamheden uit het bewerken of samenvoegen van bewegende beelden. Omdat dit vaak een tijdrovende taak is, besteden bedrijven dit graag uit. Het maken van toffe beelden is natuurlijk ook een optie, maar dit kun je niet locatie onafhankelijk doen. Wil je toch de combinatie van filmen en editen aanbieden, kun je samenwerkingen aangaan met een videograaf. Maken zij bijvoorbeeld trouwvideo’s of bedrijfsvideo’s, die jij vervolgens mooi kunt bewerken. Verder zorg jij dat alle beelden smooth in elkaar over lopen, pas je wat instellingen aan en voeg je eventueel effecten toe. Met een paar simpele online cursussen, kun jij al aan de slag als video editor en bewerk je video’s op de plek waar jij wilt. Een van onze favo videobewerkingsprogramma’s is Adobe Premiere Pro.

Online marketeer

Een online marketeer helpt bedrijven om beter zichtbaar te worden bij de doelgroep. Je houdt hierbij rekening met de bedrijfsdoelstellingen. Online marketing is vrij breed, denk aan adverteren, social media, SEO, copywriting en PR. Als je creatief en analytisch bent, dan zullen deze werkzaamheden zeker in jouw straatje passen. Als online marketeer voer je jouw werk online en daarmee locatie onafhankelijk uit, ideaal als je een leven als digital nomad nastreeft. Wie weet wordt jij wel de volgende contentmarketeer of social media manager!

Online coach

Ben jij goed met mensen, kun je goed spreken en heb je kennis in een bepaald onderwerp? Dan is een baan als coach waarschijnlijk wat voor jou! Als coach help jij andere mensen om een bepaald doel te bereiken. Dit kan van alles zijn: relatiecoach, businesscoach of reiscoach. Je kunt je gesprekken gewoon online houden via Skype, Zoom of Google Meet.

Vertaler

Heb je een echte talenknobbel, dan kun je een prima inkomen verdienen als vertaler. Als vertaler houd je je bezig met het omzetten van geschreven tekst naar een andere taal. Werken op afstand als vertaler geeft je die vrijheid waar je naar zoekt. Je kunt documenten vertalen maar bijvoorbeeld ook teksten voor op websites, artikelen of blogs. De meeste opdrachtgevers eisen wel dat je een “native” bent, en die taal je moedertaal is. Ben je bijvoorbeeld in Spanje geboren en spreek je vloeiend Spaans, maar woon je al jaren in Nederland en beheers je ook die taal? Dan maak je een goede kans om als vertaler Nederlands – Spaans of andersom aan het werk te gaan. Let wel, dit is een lastige branch om binnen te komen en vaak heb je een gerichte HBO opleiding nodig. Heb je een toerisme opleiding gedaan en kun je redelijk Engels of Duits, kom je hiermee helaas niet mee in aanmerking als vertaler. 

Online docent

Net als bij een coach kun je andere mensen iets leren, dit hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Zo kun je een leraar Engels worden, een yogalerares of iemand leren om gitaar te spelen. En ja, dit kan gewoon online, namelijk door een vooraf gemaakte serie video’s of online meetings. Eigenlijk kun je best veel digitaliseren en online zetten, wees hierin creatief. Zo kennen wij iemand die online een puppycursus geeft, super leuk en handig voor alle hondenliefhebbers!

Blogger

Oké, werken als blogger is niet de makkelijkste manier om een inkomen als digital nomad te verdienen, maar wel een van de leukste! Vooral als reisblogger kom je overal ter wereld en maak je te gekke deals met toeristenbureaus, bedrijven en hotels. Je maakt foto’s, schrijft inspirerende blogs en zorgt dat je websitebezoekers krijgt. Wil je een succes maken van je (reis)blog, komt daar best wat bij kijken. Het is niet iets wat je even naast je andere baan doet. Gun het bloggen zeker 1 tot 2 jaar voordat je er stabiele inkomsten uit kunt halen.

digitale nomad banen

Boekhouder

Zijn cijfertjes jouw ding en wordt je helemaal blij van structuur, dan kun je anderen helpen met het regelen van hun boekhouding. Iedere ondernemer krijgt hiermee te maken, en moet dit zelf doen of gebruikt daarvoor een boekhouder. Hier liggen voor jou kansen, want er starten elk jaar weer super veel mensen een eigen bedrijf. Het mooie is dat je alles digitaal kunt doen in online boekhoudsystemen en daardoor dus locatie onafhankelijk kunt werken!

Wat verdien je als digital nomad?

Eigenlijk hebben we hier geen standaard antwoord op, want wat je gaat verdienen als digital nomad, hangt helemaal af wat voor soort werk je gaat doen en hoeveel tijd je erin steekt. Van de bovengenoemde banen kun je waarschijnlijk het meest verdienen als webdesigner, boekhouder of online marketeer. Start je als ondernemer, dan bepaal je zelf je uurtarief. Als vrijheid ook voor jou één van de belangrijkste redenen is om te switchen naar een digital nomad lifestyle, dan wil je niet continue aan het werk zijn. Aan de andere kant wil je natuurlijk wel genoeg geld verdienen om je levensstijl te onderhouden.

TIP:  Wil je graag leren hoe je jouw eigen online bedrijf start (én opschaalt), waardoor je zonder geldzorgen kunt werken waar en wanneer je wilt? Misschien is de Online Business Academy van Dutch Digital Nomad wat voor jou. Zet de eerste stap naar méér vrijheid!

De digital nomad lifestyle

Waar je ook voor kiest, zet je er vol voor in en geef niet op. Het heeft soms even tijd nodig, maar als jij erin gelooft, komt het helemaal goed. Je kunt ook prima twee banen combineren. Vind je bloggen bijvoorbeeld heel erg leuk maar krijg je daarmee nog niet genoeg inkomsten, kun je ernaast altijd nog aan de slag gaan als grafisch ontwerper of virtual assistent. Hoeveel je uiteindelijk nodig hebt om te leven als digital nomad, hangt vooral af van je uitgaven. Reis je veel rond, houd je van luxe accommodaties en ga je vaak op excursies? Dan zul je meer moeten verdienen dan wanneer je low budget leeft. Ook je bestemming maakt een groot verschil; leven als een digital nomad in Bali kost nou eenmaal stukken minder dan wonen in New York. Kortom, hoeveel heb je maandelijks nodig voor het leven waar je van droomt?

digital nomad indonesie

Een passief inkomen verdienen als digital nomad

Slapend rijk worden, dat willen we allemaal wel! Alle bovenstaande banen en diensten kun je locatie onafhankelijk uitvoeren, maar zijn vaak gebaseerd op uurtje factuurtje. Dat is niet erg, maar je krijgt nog meer vrijheid als je als digital nomad een passief inkomen kunt creëren. Denk aan een e-book, dropshipping of affiliate marketing om zo een stroom van inkomsten te krijgen waarvoor je eenmalig werk doet. Het opzetten van een passief inkomen is niet iets wat je zomaar even doet. Het is zeker mogelijk, maar gebeurt niet snel, zoals sommige beloven. Wil je een passief inkomen verdienen als digital nomad, kijk dan eens naar de onderstaande mogelijkheden:

Affiliate marketing

Klinkt lastig, maar is het niet echt. Affiliate-marketing betekent niets meer dan, dat een affiliate (jij dus) een product of dienst aanprijst en verkoopt namens de verkoper en hiervoor een vooraf besproken commissie krijgt. Dit kan een percentage van het totaalbedrag van de verkoop zijn, maar ook een vast bedrag per verkoop. Affliate marketing vind je vooral op websites en blogs. Zo plaatsen wij in dit blog een aantal affiliate linkjes, waardoor we wat extra verdienen als jij hierop klikt en wat koopt. Jij betaald hiervoor niets extra, maar voor ons betekent het veel. Zonder inkomsten kunnen we immers ons blog ook niet schrijven, dit kost enorm veel tijd…

Als je er op gaat letten, zul je talloze websites en blogs tegenkomen die doorlinken naar andere websites, diensten of producten. Hier hoeft natuurlijk niet altijd een dergelijke constructie achter te zitten, maar als je slim bent, maak je hier wel gebruik van. Je kunt je aanmelden voor diverse affiliate programma’s zoals Daisycon en Tradetracker. Zo kun je met blog of website een passief inkomen verdienen door achter producten die je aanprijst, een affiliatie link te plakken. Het is een tijdrovende klus om alle links toe te voegen op je website, maar uiteindelijk levert het wel een passief inkomen op.

Voorbeeld: wij zijn een affiliate voor Bol.com omdat we hier zelf ook altijd kopen en hun assortiment erg breed is. In ons blog over reisfotografie praten we over diverse camera’s die we zelf gebruiken en dus tevreden mee zijn. We plaatsen dan een affiliate linkje naar die camera op Bol.com. Klik jij bijvoorbeeld op het linkje en koop je de camera (of iets anders) dan krijgen we een commissie. Echt snel gaat het niet hoor, want je krijgt vaak maar tussen de 2% en 6% per verkoop. Op dit moment verdienen we hooguit een paar tientjes per maand. Maar toch, alle beetjes helpen!

E-book

Zelf een E-book schrijven? De verkoop van E-books op het internet groeit al jaren en is helemaal niet moeilijk. Je kunt het gewoon in Word typen of opmaken in Canva, wat afbeeldingen toevoegen en daarna opslaan als PDF. In het schrijven een goed E-book gaat veel tijd zitten, maar als het eenmaal klaar is, kun je het onbeperkt verkopen, bijvoorbeeld via Bol.com, Amazon of via je eigen website. Bedenk vooraf precies wie je doelgroep is en welke kennis of oplossing jij hiervoor te bieden hebt. Probeer specifiek en relevant te zijn voor je doelgroep. Ben je dit niet, dan val je niet op tussen de duizenden andere schrijvers en verkoopt jouw E-book niet.

Een gemiddeld E-book heeft ongeveer tussen de 10.000 en 15.000 woorden, maar veel belangrijker is de inhoud. Je kunt beter minder woorden gebruiken met waardevolle informatie dan dat je je E-book gaat vullen alleen maar om aan dit aantal woorden te komen. Het is ook slim om vooraf onderzoek te doen hoeveel boeken er al zijn geschreven over je onderwerp en hoe goed die verkopen. Je wilt een onderwerp kiezen waar je zelf enthousiast van wordt en kennis hebt, dat redelijk veel mensen aanspreekt maar ook waar al niet teveel over is geschreven.

Heb je een E-book gemaakt, dan is het tijd om deze te gaan verkopen. Net als elk ander product gaat dit niet vanzelf en zul je er wat moeite in moeten stoppen. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal exemplaren gratis weggeven in ruil voor reviews. Hoe meer reviews, hoe sneller je E-book zal worden verkocht. Het helpt ook als je al een goed lopend blog hebt of flink wat volgers op social media. Denk je even snel een E-book in elkaar te flansen, begin er dan maar niet aan. Alleen als je echt waardevolle informatie of kennis te bieden hebt, die jouw doelgroep kan helpen, zal je E-book een succes worden. Hen je ons E-book al gedownload?


Tip:
je kan ook je eigen producten, zoals je e-book, gaan verkopen via affiliates. Laat anderen jouw product promoten, zij krijgen dan een commissie bij een verkoop.

Dropshipping

Wil je graag een webshop beginnen, dan komt daar aardig wat bij kijken. Je moet er rekening mee houden dat je producten moet inkopen, opslaan in een magazijn en moet versturen. Daarnaast moet je ook bereikbaar zijn voor je klanten. Niet zo handig als je een leven als digital nomad wilt! Je kunt dit natuurlijk allemaal uitbesteden, maar dat kost veel geld. Er is een makkelijkere manier, namelijk dropshipping.

Een eigen webshop beginnen zonder producten in te kopen en de verzending te regelen klinkt natuurlijk ideaal. Dat is wat dropshipping is, je hebt een webshop met producten die je zelf niet inkoopt. Eigen is dit ook een soort van affiliate marketing, je verkoopt producten van iemand anders, maar onder je eigen webshop. Een paar jaar geleden was dropshipping helemaal hot, zeker met de goedkope artikelen vanuit China, zoals Aliexpress, kon je goed verdienen met dropshipping. De consument wordt eigenlijk een beetje voor de gek gehouden, want slimme dropshippers zoeken populaire goedkope producten en verkopen dit met hoge winst per product.

Bestel je een product via een dropshipping website, dan krijgt de verkoper (vaak in China) een berichtje van de bestelling en stuurt de groothandel deze vervolgens op. De levertijd kan wel eens oplopen tot 6 weken of langer, hier herken je een dropshipping webshop snel genoeg aan. Als eigenaar van zo’n webshop hoef je verder nergens naar om te kijken, alleen de klantenservice en het onderhoud van je website, maar ook dat zou je kunnen uitbesteden. Je blijft trouwens wel verantwoordelijk voor het hele proces, zo ben je aansprakelijk voor levertijden, garantie en alle andere zaken.

Beleggen

Met beleggen kun je een passief inkomen genereren, zeker met de huidige rente die we momenteel over ons spaargeld krijgen. Als je weet waar je mee bezig bent, dan loop je met beleggen weinig financieel risico. Verdiep je eerst in het beleggen en lees je goed in voordat je begint. Wij beleggen sinds begin 2021 en dit bevalt erg goed. Voorafgaand hebben wij dit boek gelezen om een goede start te kunnen maken met beleggen. Beleggen wordt echt steeds makkelijker en toegankelijker gemaakt, waardoor iedereen kan beginnen. Een goede Nederlandse broker (waar je jouw aandelen koopt) om te starten met beleggen is DeGiro, deze gebruiken wij ook.

Behalve het beleggen in aandelen, zijn we ook begonnen met het investeren in cryptomunten. Je hebt inmiddels vast wel eens gehoord van de bekende digitale munt Bitcoin, maar er zijn nog duizenden andere cryptomunten. Beleggen in crypto brengt meer risico’s met zich mee dan bijvoorbeeld aandelen, maar je kunt er dan ook meer mee verdienen. Wat ons betreft zijn crypto de toekomst en kun je hier niet de fout mee ingaan. Wil je jouw eerste cryptomunten aankopen, doe dit dan bij Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs met meer dan 10 miljoen gebruikers. Met Binance kun je eenvoudig, veilig en betaalbaar crypto kopen, verkopen en verhandelen.

Tip: Begin zo vroeg mogelijk met beleggen! Hoe eerder je begint, hoe sneller jouw geld zal gaan groeien en hoe eerder je kunt genieten van het leven dat je wilt. Beleggen doe je vaak voor de lange termijn, met geld dat je kunt missen. Wij zetten elke maand een vast bedrag opzij voor onze beleggen, op deze manier blijft ons vermogen groeien.

co working space filipijnen
Je laptop openslaan met dit uitzicht
apo eiland filipijnen
Het leven als digital nomad

Werken als digital nomad: hot or not?

Een leven als digital nomad is niet altijd even makkelijk. Vanaf de buitenkant ziet het werken als een digital nomad er vaak mooier uit dan het in werkelijkheid is. Niet elke geregelde werkplek of Airbnb blijkt die goede Wifi verbinding te hebben zoals belooft. Zonder Wifi kan er niet gewerkt worden, erg frustrerend als je net met een deadline zit. Daarnaast kun je soms ook best eenzaam zijn, zeker als je alleen reist. Natuurlijk ontmoet je onderweg veel leuke mensen maar vaak zijn dit korte vriendschappen omdat de meeste uiteindelijk weer verder reizen. Ga je om met mensen die vakantie vieren, moet jij werken terwijl zij leuke dagtrips maken of aan het snorkelen zijn, dit vraagt om extra discipline. Ook kan het zo zijn dat je onverwachts terug moet naar Nederland i.v.m. gezondheidsredenen van familie of vrienden. Je mist geboortes, verjaardagen en kunt last krijgen van heimwee. Op zulke momenten is het leven als een digital nomad ineens iets minder leuk.

Het lijkt nu misschien alsof we vooral de nadelen benoemen, maar dit is puur omdat het vaak wordt onderschat. Voor ons wegen de nadelen zeker niet op tegen de voordelen van een leven als (parttime) digital nomad. De mooie stranden, het warme weer, het avontuur, de bijzondere ontmoetingen en de vrijheid. Dit blijft voor ons toch wel het ultieme geluk.

Zou jij graag willen werken en leven als een digital nomad? Wat voor stappen moet je nog nemen om dit te kunnen doen? Of misschien heb je al eens geproefd van het digital nomad leven maar lukt het je nog niet om dit fulltime te kunnen doen? Wij zijn erg benieuwd waarmee we je nog meer kunnen helpen! Stuur ons gerust een berichtje of laat je reactie hieronder achter.

leven als digital nomad

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijgen wij een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van maar dit helpt ons wel enorm om deze blogs te kunnen blijven schrijven. We zullen nooit producten aanbevelen waar we zelf niet achter staan!