Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Dit koppel wil zoveel mogelijk van de wereld zien!

Lukas en Lore wereld ontdekken

Samen reizen is wat ons betreft super fijn. Het brengt je dichterbij elkaar en zorgt voor mooie herinneringen waar je jaren later nog over praat. Je moet het alleen maar net treffen dat jouw wederhelft net zo reislustig is als jou. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.


Lukas en Lore zijn alweer 9 jaar samen, en reizen vanaf dat ze elkaar leerden kennen al regelmatig door Europa, waaronder hun favoriet Griekenland. Elk jaar staan er weer een aantal mooie reizen op de planning.
Ze delen al hun tips op Instagram (meer dan 35.000 volgers) en hun website. Nieuwsgierig hoe hun leven er momenteel uitziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Wij zijn Lukas en Lore van België, beide 26 jaar. We leerden elkaar online kennen toen we net geen 18 jaar waren. In juni vieren we 9 jaar samen! Vanaf we samen waren praatten we meteen over reizen die we samen nog wilden doen, het was meteen duidelijk dat we beide enorm van reizen houden. Eerst gingen we op weekend in België, daarna ging onze eerste reis samen naar Kreta. We studeerden alle twee, waardoor we in die jaren de mogelijkheid hadden om per jaar één reis te doen met ons twee en af en toe een weekendje met onze ouders. We hadden beide al enkele jaren vakantiejobs gedaan waardoor we dit konden betalen. Lukas studeerde cyber security en ging er ook in aan de slag na zijn studies. Lore studeerde eerst communicatiemanagement en daarna grafische en digitale media: audiovisual design. Op dit moment werkt zij parttime als content creator voor een bedrijf en daarnaast is ze zelfstandig content creator/fotograaf.

wereld reizen kreta strand
Rome gelato trastevere

Favoriete bestemmingen

We reisden ondertussen al vaker per jaar, maar door onze eerste jobs kon dit nooit langer dan 2 weken na elkaar, waardoor we steeds in Europa zijn gebleven. Daar gaat dit jaar verandering in komen! Ons favoriete land blijft Griekenland, we werden er op onze eerste reis samen verliefd op en hebben ondertussen ook Kos en Rhodos bezocht. Het blauwe water, relaxte eilandleven, we kunnen er zo van genieten! Italië en Frankrijk staan ook bovenaan ons lijstje, die landen hebben zo veel te bieden.

Wat voor type reizigers zijn jullie?

We willen zo veel mogelijk van de wereld zien, verschillende culturen, landschappen… ontdekken. Daardoor is het moeilijk om hier een duidelijk antwoord op te geven. We zeggen vaak dat we ‘beach people’ zijn, maar na onze trip naar de Dolomieten kunnen we dit niet zo overtuigd meer zeggen 😀 Wat we wel kunnen zeggen is dat onze reizen meestal een combinatie avontuur en relax bevatten. We gaan graag op pad en kunnen absoluut niet stilzitten in een all-inclusive hotel. Als het lukt om het zo te plannen, gaan we de eerste dagen/weken op pad om af te sluiten met enkele relax dagen aan het zwembad of op het strand.

Cala Vedella beach Ibiza

Reizen & werken combineren

Lukas heeft vrij veel verlofdagen en die proberen we slim in te plannen, voor Lore is het iets makkelijker met de parttime job een verlengd weekend te boeken. Zo gaan we elk jaar een aantal keer voor 10 dagen tot 2 weken weg en daarnaast doen we enkele kortere reizen van 4-5 dagen. Van in het prille begin van onze relatie maakten we geregeld foto’s van ons samen. We zochten een plekje om de camera te zetten, zetten de selftimer aan en maakten enkele foto’s. Ook deden we dit op onze eerste reis naar Kreta. Naast de foto’s maakten we ook een aftermovie, die we na de reis op YouTube plaatsten. We waren toen totaal niet bezig met groeien op social media, we wisten er ook niet veel over, we deden dit puur voor onszelf en om aan vrienden en familie te tonen. We kregen van hen wel vaak positieve opmerkingen.

Es Vedra Ibiza sunset view
kreta reisfoto

Eigenlijk hebben we het content creator leven aan de mama van Lore te danken, zij volgde een aantal Belgische influencers die een spreking gaven over hun job en ze vroeg of Lore interesse had om dit te volgen met haar. Het waren beauty en lifestyle influencers, iets wat Lore haarzelf niet direct zag doen, maar pas toen zij een voorbeeld gaven van een influencer koppel dat reisde, ging het lampje branden. Ze ging er thuis direct mee aan de slag: ze verzamelde onze mooiste foto’s en creëerde een feed in Powerpoint. Toch ging het groeien van een account veel moeilijker dan verwacht, we zijn in 2019 ermee begonnen en de groei van ons account kwam pas veel later. We moeten ook wel toegeven dat we in het begin niet goed wisten hoe we moesten groeien, we deden maar wat. We gingen naar Luxemburg en namen voor het eerst camera en statief mee. Daarna gingen we naar Kos, maar toen durfden we onze camera nog niet meenemen, dus namen we een klein statief mee en deden we alles met onze smartphone. Niet ideaal, maar het heeft ons wel op creatief vlak een duwtje in de rug gegeven!

Een dag uit jullie leven op reis

’s Ochtends staan we op vóór zonsopgang. We maken ons klaar en vertrekken naar een mooie locatie om te bezoeken & shooten. Dit is een locatie die ofwel overdag heel druk wordt, waardoor het leuker is om dit vroeg te bezoeken, of een locatie die gewoon heel mooi zou zijn met de zonsopgang. Als we klaar zijn gaan we ontbijten. Meestal in het hotel, maar als het een citytrip is, ontbijten we graag in de stad. Na het ontbijt gaan we nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Na de lunch keren we terug naar ons hotel om op het heetste moment van de dag tot rust te komen aan het zwembad of strand. Dit rustmoment wordt meestal ingezet om te werken aan ons Instagram account of onze blog. Hierna trekken we er weer op uit om nieuwe plaatsen te ontdekken en maken we weer content bij zonsondergang. Daarna gaan we uit eten en keren we terug naar ons hotel, om de dag erna dit te herhalen!

Alcudia
Jumeirah-2

Reiscontent maken

Als voorbeeld voor ons dagschema, nemen we voor het gemak Griekenland. Zo ziet een gemiddelde dag er ongeveer uit: 

  • 05.00 uur: op dit tijdstip staan we op, om foto’s te maken tijdens ‘golden hour’ met zacht licht. 
  • 08.30 uur: tijd voor een ontbijtje
  • 09.30 uur: erop uit! Met een scooter of openbaar vervoer, naar een stad, natuurpark of strand.
  • 12.00 uur: tijd voor een lekkere lunch.
  • 12.30 uur: we gaan terug naar het hotel om wat te relaxen
  • 15.00 uur: weer op pad om onze bestemming te ontdekken
  • 20.00 uur: avondeten
  • 22.00 uur: op tijd naar bed!

"Komen er samenwerkingen aan te pas waarvan de content af moet zijn voor onze reis afgelopen is, dan veranderen onze rustmomenten in werkmomenten."

Voor- en nadelen van reizen

Wij vinden het heerlijk om in de winter een reis te kunnen maken naar een warm land. We hebben daar beide zo veel deugd van! Daarnaast vinden we het gewoon fantastisch om nieuwe plaatsen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten, etc. Minder leuke dingen zijn er ook zeker, dat hoort bij reizen! Af en toe is iets niet wat je ervan had verwacht, heb je wel eens vertraging, word je eens ziek… Dit is nooit leuk, maar we weten op voorhand dat dit kan voorvallen en je er toch niets aan kan doen.

Aan de slag als content creator

Of we een leven als reis content creator aanbevelen? Absoluut! Maar, er is een grote ‘maar’ 😉 het is absoluut niet zo simpel als het lijkt. Er komt heel veel werk bij kijken, en ook heel veel doorzettingsvermogen. Reizen is simpelweg niet meer hetzelfde als je hiervoor kiest. Zolang je héél graag foto’s en video’s maakt is het zeker iets voor jou. Als het puur een manier zou zijn om gratis/betaald te kunnen reizen, dan is de kans groot dat je opgeeft voor je dit kan bereiken.

Als je niet fulltime kan reizen, is het handig om tijdens je reizen heel veel content te maken die je kan spreiden over een lange periode. Zo heb je altijd iets te posten tot je opnieuw op reis gaat. Dit zorgt wel voor wat extra workload tijdens je reis, het kan daarom handig zijn om goed voorbereid te vertrekken: maak een moodboard en goede planning, zodat je op voorhand al een idee hebt wat je allemaal wilt doen.

lukasandlore x Devasom Khao Lak
Marokko

De eerste samenwerking

Dit is een moeilijke! Wat ons nog steeds bij blijft is onze allereerste hotel samenwerking. We hadden toen 2000 volgers, en mochten 1 nacht gratis overnachten in een luxe hotelketen in ruil voor foto’s en video’s. Wij waren zó blij! We hebben bijna niets geslapen, we hebben letterlijk van check-in tot check-out geshoot. Enorm vermoeiend, maar dat was onze start, de kans om ons portfolio aan te vullen en zijn het team van dit hotel nog steeds heel dankbaar hiervoor.

Een grappig moment op reis

Op Kos huurden we een scooter om het eiland te ontdekken. Op de terugweg aan het einde van de dag zag ik (Lore) de benzine in het rood gaan, dus aan elk tankstation deed ik teken om te stoppen. Lukas zat aan het stuur en schudde telkens ‘nee’. Ik snapte het niet, maar overleggen was niet mogelijk met het lawaai. We waren gehaast, want we wilden nog één stop maken voor de zon onder was. Die stop lag wel hoog, waardoor we op een bepaald punt bergop begonnen te rijden. Niet veel later vielen we uiteraard stil. Bleek dat Lukas dacht dat de meter niet goed werkte: het was geen digitale meter, dus als we bergopwaarts reden stond hij in het rood, als we naar beneden reden in het groen. We hebben de spot dus niet gehaald en hebben de scooter naar een nabij tankstation mogen duwen!

Let’s talk money

Het is heel moeilijk om hier een bedrag op te plakken. We zijn ‘luxe travel’ content creators, maar dat wilt zeker niet zeggen dat we steeds in luxe reizen! Als we een hotel zelf boeken, willen we mikken op maximaal €100 per nacht per kamer, liefst met ontbijt. Uiteraard is dit op vele locaties als Parijs en Londen te weinig, en voor Thailand of Griekenland soms te veel. Dus we passen ons budget wel aan aan de bestemming. Het hotel vinden we wel belangrijk: een goede locatie kan ons kosten voor transport besparen, of we zitten ’s ochtends al dichter bij de locaties die we willen bezoeken. Aan eten en excursies proberen we minder geld te geven. We gaan niet vaak een cocktail of wijntje drinken bijvoorbeeld, en al zeker geen voorgerecht of dessert. We gaan liefst gewoon basic, maar toch lekker eten, of we huren een airbnb en koken zelf. Als we een bus kunnen nemen i.p.v.. een taxi, gaan we ook voor die optie. Zo proberen we zo veel mogelijk geld uit te sparen waardoor we ons budget kunnen spreiden over zo veel mogelijk reizen op een jaar.

Parijs - Avenue de camoens
Thailand - Phi Phi

Handige reistips

Wij zijn heel hard fan van loyalilteitsprogramma’s! Als je vaak met hetzelfde merk boekt (booking.com, Accor hotels, Brussels Airlines…) Kan je korting krijgen door punten te sparen. Punten sparen duurt bij sommige wat langer, dus hier zie je niet direct resultaat van, maar als je veel reist, kan dit echt een meerwaarde bieden. Zo kennen we iemand die er altijd voor kiest om in Holiday Inn hotels te overnachten, waardoor die persoon soms gratis op reis kan omdat hij zo veel punten heeft gespaard! Op Booking krijg je vrij rap al de eerste korting, toch checken we ook altijd of het hotel zelf niet goedkoper is. Soms is de korting op Booking zo hoog, dat het hotel zelf zegt dat we het beter op Booking boeken.

Demeures D'Orient

Plannen voor de toekomst

Dit jaar gaan we voor het eerst samen uit Europa. Marrakech was een voorproefje, binnenkort vertrekken we naar Thailand! Vroeger kozen we er vaak voor om te kijken naar de goedkoopste vliegtickets, om dan een reis naar daar te plannen, dit jaar kiezen we ervoor om onze bucketlist af te werken – of toch te proberen, want die is heeeel lang 😉

Ultieme droomleven

Kunnen werken en leven van overal ter wereld zou fantastisch zijn. Als we kijken naar waar we willen staan binnen 10-15 jaar, dan zien we onszelf met ons gezinnetje met een woning in het zuiden van Europa als in België. Volledig verhuizen naar het buitenland zouden we niet kunnen – we zouden onze familie te hard missen – maar de optie hebben om een deel van het jaar in het zuiden te kunnen doorbrengen, zou een droom zijn. Op dit moment zijn we heel hard bezig met het berekenen van het financiële: we willen zolang we geen kinderen hebben heel veel reizen (niet dat dit zal stoppen met kindjes, maar er komt veel meer bij kijken), maar we willen ook voldoende kunnen sparen elk jaar om te kunnen bouwen aan deze droom.

Places to visit Provence
dolomieten

Wat een heerlijke reisplaatjes maken ze hè? En wat fijn dat ze hiermee ook al gedeeltelijk een inkomen kunnen genereren. Zoals je hebt kunnen lezen, gaat dat niet vanzelf, het leven van reiscontent creators klinkt soms makkelijker dan het is. Denk je dat het wat voor jou is? 

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: