Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Liefde voor reizen: van Noorwegen tot Thailand!

Liefde voor reizen

Heb je een passie voor reizen, dan ben je het liefst zoveel en zo vaak mogelijk op pad. Je hebt meerdere keuzes om dit te verwezenlijken, daarbij zijn werk en geld vaak een belangrijke factor. Kies je voor een remote job, ondernemerschap of zet je slim je vakantiedagen in? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.


Richard & Simoné reizen samen al bijna 20 jaar naar de mooiste bestemmingen. Ze werken fulltime, dus de ‘vakantiedagen’ worden ook allemaal daadwerkelijk gebruikt voor vakantie. Lekker afwisselend, van een roadtrip door de USA tot aan een safari in Tanzania.
Ze delen al hun tips op Instagram. Nieuwsgierig hoe hun leven er momenteel uitziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Wij zijn Richard en Simoné, allebei 34 jaar en nu al 19 jaar samen en twee jaar getrouwd. Met allebei een fulltime baan, Richard als softwareontwikkelaar en Simoné als e-mail marketeer, gebruiken we AL onze vakantiedagen om te reizen. Voor mij Simoné, is de liefde voor reizen begonnen toen ik jong was. Mijn ouders namen mij overal naar toe, ieder jaar een ander land in Europa en die traditie probeer ik nu door te zetten. Na onze middelbare school zijn Richard en ik 6 weken naar Zuid-Afrika geweest en na de universiteit 6 maanden op wereldreis. Richard had twee keuzes, mee of niet mee 🤣

vanlife reizen
safari tanzania 4x4

Favoriete bestemmingen

Gelukkig koos hij voor het eerste en is het reisvirus ook direct bij hem toegeslagen! Ondertussen hebben we samen 37 landen ontdekt, dus wij kunnen niet maar één favoriet land kiezen. Dat is echt te moeilijk, dus hebben we het in categorieën gedeeld. Ons favoriete land met de camper is tot nu toe Noorwegen. Het diverse landschap, mogelijkheid tot wildkamperen en watervallen waar je ook kijkt, maakte dat we vorig jaar verliefd werden of dit land.

Ons favoriete land voor roadtrips met de auto is de VS. We hebben nu 10 van de 50 staten ontdekt en iedere staat was zo anders. Allemaal prachtig op hun eigen manier. Dit is een land waar we altijd zullen blijven terugkeren! Er is nog meer dan genoeg te ontdekken. Ons favoriete backpack land gaat tussen Myanmar en Thailand. Myanmar was heel authentiek en een bijzondere bestemming gezien de tumultueuze geschiedenis, waardoor het niet altijd open is voor reizigers. Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart, omdat dit onze eerste kennismaking was met Azië tijdens onze wereldreis en ons zo goed beviel. Sindsdien zijn we verzot op Azië. Voor een georganiseerde reis zouden wij honderd procent Tanzania aanraden! Met een ervaren gids door de Serengeti was een geweldige ervaring.

Wat voor type reizigers zijn jullie?

Als we op reis zijn, zijn we géén slow travelers. Als we ergens zijn willen we zoveel mogelijk zien, dat moet ook wel als je het met 25 vakantiedagen moet doen. Dus gaan we vaak twee tot drie weken weg. Zo kan je in ieder geval twee keer per jaar op reis. We proberen dan de bekende plekken, maar ook juist de minder bekende plekken te zoeken. Al hebben we nu we wat ouder zijn, geleerd om ook even een rustdag tussendoor te plannen. Even tijd om echt alles in je op te nemen. Dit is denk ik ook hoe we onze reizen kiezen. Niet te druk/toeristisch, maar ook niet te rustig. Het is vooral een gevoel. Iets trekt je wel of niet. En we kijken of het goed weer is ergens en niet bijvoorbeeld midden in het regenseizoen. 😉

hawai strand
Reizen USA

Voor- en nadelen van reizen

Dat we geen slow travelers zijn, is ook onze grootste uitdaging. We willen té veel zien en soms valt het wat tegen. Reizen is niet altijd vakantie. Maar reizen heeft gelukkig heel veel voordelen, het is iets waar we naar uit kijken. We hebben dan ook altijd al de volgende reis gepland als we terugkomen van een reis. Het onderzoek doen is bijna net zo leuk als echt een nieuwe plek en cultuur leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten. Je krijgt al zin om te reizen en bent nog niet eens onderweg! Als je dan eindelijk gaat, is het echt een feestje.

Een gemiddelde dag op reis

Aangezien we net met de camper weg zijn geweest, zullen we zo’n dag beschrijven. “We worden rustig wakker. Vaak komt ons hondje Bailey ons even begroeten. Na Bailey uitgelaten te hebben en te hebben opgefrist, gaan we rustig ontbijten. Dit is iets waar we dan weer wel heel lang over kunnen doen 🤣 we hebben vaak ruim 1,5 uur nodig om rustig een broodje te eten, terwijl we van het uitzicht genieten met een koffietje of twee. Daarna alles inpakken in de camper, afwassen en zorgen dan alle kastjes goed dicht zijn voordat we vertrekken. We blijven bijna nooit twee dagen op dezelfde plek, dus hebben we tijdens het ontbijt weer op Park4Night een nieuwe bestemming uitgezocht en kijken we onderweg of er nog iets leuks te zien is.

campervan sneeuw
noorwegen rondreis campervan

We rijden een paar uurtjes en onderweg stoppen we bijvoorbeeld bij een waterval of mooi uitzichtpunt om foto’s te maken of en leuk dorpje om te verkennen. We laten Bailey weer uit en stoppen voor een ijsje en om eventueel nog meer boodschappen te doen. Het mag misschien maar 2 uur rijden zijn tot de volgende plek, maar wij kunnen daar gerust 4 uur over doen met alle stops tussendoor. Als we bij de bestemming aankomen, en er hopelijk nog niemand staat, zorgen we dat de camper waterpas staat, klappen we de stoelen en tafel uit en is het tijd voor een boekje en een biertje. Met lekker weer gaat na een tijdje de bbq aan en soms spelen we dan nog een spelletje voor het eten. We blijven zo lang mogelijk buiten zitten tot het echt afgekoeld is en gaan dan naar binnen om nog wat te lezen en te slapen.”

Bijzondere reis-ervaringen

Twee ervaringen die we nooit meer zullen vergeten zijn zo verschillend. Onze wereldreis in 2013 startte in New York. Daar aankomen en alle taxi’s zien rijden tussen de hoge gebouwen en bekende plekken die je al tig keren op tv hebt gezien was heel bijzonder om mee te maken. De drukte en levendigheid van die stad was heel aanstekelijk en overwogen heel even echt serieus een tijdje naar NY te verhuizen voor een paar maanden. We hebben zelfs toen we eenmaal werkten, twee keer meegedaan aan de loting voor een visa voor de VS, maar helaas nooit gekregen.

De tweede ervaring was heel recent en totaal het tegenovergestelde. In Tanzania moet je voorbij de crater om bij de Serengeti te komen. Die afdaling naar de wijdse vlakte gevuld met dieren en geen bomen, gebouwen of mensen tot aan de horizon was zo bijzonder. We hebben de auto daar even uitgezet en er was ook helemaal niks te horen. Totale rust en stilte, wat je tegenwoordig op heel weinig plekken nog kan vinden.

New York
Serengeti Safari reis

Een grappig moment op reis

Waar ik nog steeds om moet lachen als ik eraan terug denk is het een moment van een paar seconden die Richard overkwam in Laos. We hadden een simpel bungalowtje tegen een bergwand in Nong Khiaw met prachtig uitzicht op de rivier. Richard houdt er altijd van om lang naar een uitzicht te kijken, terwijl mijn concentratievermogen iets minder is. Op het balkon was een hangmat, waarin je van het uitzicht kon genieten. Richard lag er al een hele tijd in en ik weet nog dat ik aan kwam lopen en net toen ik in de deuropening van het balkon stond, knapte het touw en viel Richard op de grond. Hij lag minder dan een meter van de grond, dus hij had zich geen pijn gedaan, maar we moesten daar allebei zo om lachen. Dat beeld vergeet ik nooit meer.

Let’s talk money

Het verschilt natuurlijk heel erg per land. Met de camper wildkamperen in Noorwegen en Zweden kunnen we aardig besparen op campings. Als we wel overnachtingen moeten boeken, dan doen we meer richting budget. Niet zo budget als een hostel, maar het hoeft van ons geen super luxe hotel te zijn. Al beginnen we onszelf wel iets meer luxe te permiteren. Zo geven we liever graag geld uit aan een mooie huurauto in de VS en unieke ervaringen zoals helikoptervlucht op Hawaii of een hete luchtballon boven de tempels van Bagan in Myanmar. Meestal proberen we rond de 100 euro per dag aan te houden en dat is dan inclusief eten, accommodaties en soms uitjes.

hawai helikopter vlucht
4x4 auto op de weg

Reizen met een campervan

Wil je iets meer luxe dan een tent, dan zouden wij je absoluut aanraden om een camper te kopen/om te bouwen. Er staan tegenwoordig zoveel blogs en video’s online over het ombouwen van een camper, dat je er met z’n tweeën echt wel uitkomt (zolang je niet allebei twee linkerhanden hebt). Het begint allemaal al voordat je een camper hebt gekocht. Je moet van te voren goed bedenken wat je wel of niet zou willen. Lijkt het je niet erg om iedere dag je bank naar een bed om te bouwen, dan kan je makkelijk een iets korter busje kopen. Maar wil je graag een vast bed en een douche, dan heb je een iets langere nodig. Wij wilden graag een kortere bus, L2H2, zodat je makkelijk nog in een parkeervak past in steden en op onze oprit thuis. Dus eigenlijk begint het al voordat je daadwerkelijk iets koopt. Zo ga er al aardig voorbereid in.

Uitzicht Noorwegen
camper reizen

Houd er verder wel rekening mee dat je in een kleine ruimte bent, dus wij hebben een soort taakverdeling om elkaar niet in de weg te zitten. Zo ben ik degene die verantwoordelijk is voor het bed in elkaar zetten en uit elkaar halen en Richard bijvoorbeeld voor de isolatie bij alle ramen. Dat je een camper hebt betekent niet meteen dat je een fanatieke vanlifer hoeft te worden. Wij hebben onze camper in de wintermaanden geschorst, wat weer iets geld scheelt en van april t/m september gaan we, naast 1 a 2 weken op vakantie met de camper, iedere maand een weekendje weg met de camper. Dat zijn onze rust weekenden waar we enorm van genieten 🙂

Plannen voor de toekomst

Na Tanzania hebben we net een rondreis door Denemarken, Zweden en Noorwegen met de camper gemaakt. En in oktober gaan we weer naar de VS. Daarnaast hebben we nog wat kampeerweekendjes in het vooruitzicht en weekendjes zonder camper in Europa op de planning.

Ultieme droomleven

De laatste tijd gaat het erg kriebelen om weer voor langere tijd (maanden) te reizen. De wereldreis is ondertussen 10 jaar geleden en het lijkt ons erg leuk om langer met de campervan te gaan rondtrekken. Richard mag een sabbatical nemen, dus nu moet ik alleen even uitzoeken wat ik ga doen. Daarnaast willen we graag 50 landen hebben gezien als we 50 zijn! Dus zoveel mogelijk nieuwe landen verkennen. Gelukkig lopen we al iets voor op schema 🙂

roadtrip usa

Zo zie je maar weer; zelfs met een fulltime baan en ‘slechts’ 25 vakantiedagen per jaar kun je aardig wat reizen. Zelf hebben we ervoor gekozen om te ondernemen, zodat we de vrijheid hebben om te reizen wanneer we dat willen. Momenteel zijn we in Kuala Lumpur, onze reis van 3 maanden door Indonesië en Maleisië zit er bijna op. Informatieve blogs daarover volgen snel! 🙂

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: