Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Een reisblog bijhouden naast een fulltime baan: is het haalbaar?

reiskick

Een reisblog is ontzettend leuk, maar ook veel werk. Voor sommigen is het alleen een hobby, voor anderen een serieuze business en verdienmodel. Wat komt er allemaal bij kijken? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Jannick & Marlieke hebben beiden een fulltime baan, maar toch vinden ze de tijd om hun avonturen en tips te delen op hun blog Reiskick.nl. Nieuwsgierig hoe hun leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Volg ze op Instagram en lees snel het blog.

Even voorstellen

Hi lieve reizigers, wij zijn Jannick & Marlieke van Reiskick.nl. Met onze avontuurlijke dromen, vol energie en een tikkeltje eigenwijsheid reizen wij over de hele wereld. Onze reisblog is gestart naar aanleiding van een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels werken we elke week uren aan de blog, dit doen we naast onze fulltime baan. We werken beiden veel, maar hier halen we veel positieve energie uit. De vakantiedagen gaan uiteraard op aan vakanties. We proberen dit zo slim mogelijk in te plannen, zodat we veel kunnen reizen. Naast de reizen die we maken, besteden we de weekenden vaak ook op mooie plaatsen in en rondom Nederland.

marlieke reiskick
Indonesie bromo vulkaan

Wat voor type reizigers zijn jullie?

Wij vinden reizen echt mega leuk! Het maakt ons niet zoveel uit naar welke bestemming we worden gestuurd, elk land is uniek. De verschillende culturen, natuur en bezienswaardigheden van landen vinden we gaaf om te zien. We plannen zelf onze reizen wel zo in dat we elke keer een ander deel van de wereld zien. Dit jaar hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Indonesië, dus daarom kiezen we volgend jaar voor een ander werelddeel. De afwisseling maakt het telkens weer indrukwekkend.

nusa penida indonesie
Ijen krater Indonesië

Een eigen reisblog beginnen

Jannick reist al sinds jongs af aan veel. Met zijn familie vloog hij de hele wereld over en heeft hij bestemmingen gezien zoals China, Bolivia, Peru, Brazilië, Argentinië, Lapland, Egypte, Tanzania, Costa Rica en nog veel meer. Sinds wij samen zijn, hebben we dit met z’n tweeën voortgezet. We zijn beiden bezige bijtjes en hadden het idee om samen een onderneming te starten. Dit begon eerst door mooie plaatjes te delen via Instagram. We lazen destijds veel reisblogs om zelf onze reizen samen te stellen. Uiteindelijk besloten we om zelf een blog te starten, puur als hobby. We bouwden zelf een website in WordPress. Als twee dummies begonnen we hier aan en zijn tegen 100 dingen aangelopen. Totaal geen kennis en als een kip zonder kop gestart. Na twee jaar besloten we om het helemaal om te gooien, kennis in huis te halen en te professionaliseren. Achteraf gezien, hadden we ons beter moeten inlezen toen we startten, dat had ons veel tijd en energie bespaard. Uiteindelijk hebben we er wel erg veel van geleerd.

jordanie reisblog

Een dag uit jullie leven op reis

Wij houden ervan om veel te zien op reis. In 2022 hebben we een heerlijke zeilreis gemaakt rond de Griekse eilanden. De wekker gaat regelmatig vroeg, zodat we met een kopje koffie de zonsopgang over de uitgestrekte zee kunnen bekijken. We worden langzaamaan wakker om de zeiltocht voort te zetten naar een ander eiland. Eenmaal gearriveerd bezoeken we het stadje en de mooiste stranden die daar liggen. Heerlijk ontspannen, onder het genot van een cocktail genieten van de uitzichten. Daarnaast maken we foto’s en filmpjes van de omgeving zodat we dit achteraf kunnen delen. Tijdens het zeilen schrijven we blogs maar doen we ook leuke dingen zoals spelletjes spelen, genieten van het uitzicht en lekkere gerechten koken.

cycladen Griekenland
griekenland

Voor- en nadelen van een reisblog

De grootste voordelen voor het hebben van een reisblog, is dat we altijd alles tot in de puntjes hebben uitgezocht. Dit doen we uiteraard vóór het schrijven van de blogs, maar daar hebben we zelf veel profijt van tijdens de reis. Daarnaast ontvangen we veel leuke dingen voor samenwerkingen en komen we op plekken waar we anders niet zouden komen. Voorheen schreven we veel reisblogs tijdens het reizen, maar tegenwoordig willen we het grootste gedeelte klaar hebben voordat we op reis gaan. Hierdoor hebben we meer tijd om te genieten.

"Kies samen voor een bestemming en reis die bij je past. Wij houden er zelf van om vlug te reizen om zo veel mogelijk te zien. Dat is niet bij iedereen het geval. Een vakantie moet voor velen ook als vakantie voelen. Wij zijn zelf ooit gesloopt na een reis. Doe het op je eigen manier, dan zal het stuk voor stuk een unieke vakantie zijn."

Onvergetelijke momenten op reis

Tijdens onze reis door Indonesië zijn we naar Tumpak Sewu (enorme waterval) gegaan. Een aantal weken voordat we arriveerden had het water zo hoog gestaan, dat de brug – die naar het dorp liep waar we heen moesten – was ingestort. Hierdoor was het onmogelijk om er met de auto te komen. We zijn elders uitgestapt en werden met scooters naar het dorpje gebracht. Dit was een heel avontuur. De zelfgemaakte brug over de rivier maakte het een hele uitdaging om er te komen. Achteraf een super grappig avontuur.

Let’s talk money

Pfoe, dit is een lastige vraag. Dat is echt per bestemming verschillend. Wanneer we een verre reis maken, dan gaan de meeste kosten uit naar de vlucht. We maken vooraf per land een schatting van de kosten en denken na over wat we willen uitgeven voor die reis. Aan de hand daarvan komen we op een geschat budget. Wij zijn redelijk luxe reizigers en geven aardig wat geld uit aan hotelovernachtingen. We kiezen zeker niet het meest luxe maar, ook niet het goedkoopste. Als we bepaalde excursies willen doen, dan besparen we daar niet op. Vaak kom je maar een keer op die bestemming, we willen niets overslaan.

indonesie reisblog
bromo indonesie reisblog

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

Wij hebben nog honderdduizend dromen! We hopen met ons reisblog te groeien zodat we iedereen kunnen helpen en inspireren met het plannen van een reis. Aangezien we er wat inkomsten uithalen, is het plan om wat minder te werken en meer te reizen. We investeren veel van onze tijd in het reisblog en hopelijk wordt dit steeds meer beloond. Ook willen we nog veel schrijven, omdat we daar veel positieve energie uit halen. En natuurlijk nog veel meer reizen en bijzondere plekken van de wereld zien!

indonesie reizen bromo vulkaan

Mooi om te lezen dat Jannick en Marlieke hun passie voor reizen delen met anderen, zelfs met een fulltime baan ernaast. Bij ons zit dat net iets anders in elkaar, we zijn beide ondernemer / zzp’er. Dat geeft soms wat onzekerheid (qua inkomsten), maar vooral veel meer vrijheid. Vrijheid om te reizen en te doen wat we leuk vinden. Ook wij werken hard om ons reisblog succesvol te maken, er komen weer mooie reizen aan.  


Wil je een graag beginnen met reisbloggen, lees dan ons artikel: Eenvoudig een reisblog beginnen. Met handige tips helpen we je graag op weg.

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: