Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Is fulltime reizen écht zo geweldig? Dit reisstel deelt hun ervaringen.

reizen en werken

Is fulltime reizen jouw droom? Lijkt het je geweldig om nieuwe landen en culturen te ontdekken, mooie mensen te ontmoeten en locatie-onafhankelijk te werken? Dan vind je dit verhaal vast inspirerend. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. 

Leon en Noëlle zijn al sinds het najaar van 2022 op wereldreis en verblijven momenteel in India. De combinatie van werken en reizen bevalt hun erg goed, ze zijn nog lang niet van plan om te settelen. Nieuwsgierig naar hun avonturen? Neem alvast een kijkje op hun Instagram of reisblog en lees snel verder….

Even voorstellen

Namasté! Wij zijn Leon (29) en Noëlle (23) en zijn voor onbepaalde tijd op wereldreis. In september 2022 zijn we begonnen bij de Formule 1 in Singapore en sindsdien fulltime op reis. Wij hebben elkaar ontmoet in 2021 tijdens het soloreizen op Madeira, een fantastisch eiland in Portugal. De vonk sloeg al snel over en sindsdien reizen we niet meer solo maar lekker samen!

Het idee voor een wereldreis begon al vrij snel. Noëlle wilde na haar afstuderen op wereldreis. Leon werkte al een tijdje in loondienst als SEO-specialist maar wilde natuurlijk graag mee op wereldreis. Hij heeft een jaar lang heel hard gewerkt om zijn eigen marketingbureau als freelancer op te starten en dat is gelukt. Wij werken nu samen aan dit bedrijf, Flysome, en verzorgen alle vormen van online marketing voor onze klanten. Dit doen wij tijdens het reizen. We werken gemiddeld drie dagen voor klanten en voor ons eigen reisblog Wanderlustig (wordt: WorldtripLife, zijn het op dit moment aan het vertalen naar Engels). De overige vier dagen zijn we aan het reizen of doen we leuke dingen. Deze combinatie werkt voor ons perfect.

reizen tropisch
thailand reizen

Het begin van onze wereldreis

We zijn dus gestart in Singapore. Daarna zijn we naar Maleisisch Borneo gegaan, Maleisië mainland, Zuid-Thailand tot Bangkok, Cambodja, Vietnam, Zuid-Laos en toen naar India. Hier zitten wij op dit moment, maar we hebben nog grootse plannen. Zo gaan we na India naar Sri Lanka, Noord-Thailand en Noord-Laos (waar Noëlle’s moeder op bezoek komt), de Filipijnen, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor, Nepal en daarna zelfs nog naar Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

Van deze wereldreis tot nu toe is Vietnam (vooral het noorden) onze favoriet. De natuur daar is echt waanzinnig en er zijn zo veel gave activiteiten. Verder is Noëlle ook helemaal gek van Sri Lanka, waar ze al twee keer eerder is geweest. We kunnen niet wachten om samen Sri Lanka verder te ontdekken!

Wat voor type reizigers zijn jullie?

Wij zijn echte slow travellers. We blijven vaak één week op een bestemming, omdat we dus ook de helft van de tijd aan het werk zijn. Op deze manier worden we ook niet snel reismoe, dus dit werkt perfect voor ons. Qua bestemmingen zijn wij niet heel kieskeurig. Als we mooie hikes kunnen maken, scooteren, watervallen bezoeken, ziplinen of andere gave activiteiten, zijn we al snel tevreden 😉

We vinden het juist ook heel leuk om soms echte onontdekte plekken te bezoeken waar bijna geen internet of andere faciliteiten zijn. Zeker in India merken we dat hier weinig reizigers zijn, wat juist heel leuk is omdat je makkelijker in contact komt met de lokale bevolking.

zonsondergang reizen
tempel reizen

Toen Leon voorstelde om te gaan werken én reizen moest ze hier even over nadenken, maar toen bleek dat het goed te combineren was hebben we alles opgezegd, een paar spullen bij onze ouders gestald en een enkeltje geboekt. We hoefden hier niet veel voor te regelen, vooral de ‘normale’ voorbereiding voor een lange reis en dit vonden we juist hartstikke leuk om te doen!

Een dag uit jullie leven

Elke dag is anders! Oké, vaak worden we rond 07:00 wakker en dan gaan we een stukje wandelen, hardlopen of naar de sportschool. Om 08:00 komen we terug en gaan we aan het werk in een koffietentje verderop. Het regent namelijk keihard vandaag dus we kruipen lekker achter de laptop. Hier werken we voor klanten, maar ook voor onze eigen reisblog moeten we nog veel dingen doen. Rond 12:00 krijgen we trek, pakken we de spullen en gaan we lekker lokaal ontbijten / lunchen. Dit is ook meteen een fijne pauze.

Inmiddels is het helemaal opgeklaard en schijnt de zon. We besluiten spontaan om de rest van de dag niet meer te werken. We brengen de spullen terug naar het hostel, huren een scooter en gaan lekker rondrijden. We komen bij een superleuk tentje in the middle of nowhere uit waar we een verse kokosnoot drinken, dit is lekker! We scooteren verder naar een prachtige waterval waar we ook een zipline zien gaan. We kijken elkaar aan “gaan we dit doen? Ja natuurlijk!” We worden helemaal ingesnoerd en binnen een kwartier hangen we boven de waterval, wat een waanzinnig uitzicht en een adrenaline kick zeg.

ziplinen india
krabi, thailand

Een fijne combinatie

In de namiddag scooteren we terug en stoppen we onderweg nog voor wat fruit. We frissen ons even op in het hostel en gaan dan lekker wat eten. Hier in India is het elke keer een feestje om te gaan eten. De curry’s, naanbroden en masala dosa’s zijn zo waanzinnig lekker! We proosten op weer een geweldige dag op reis. Wat houden we toch van dit soort spontane dagen waarop we én productief zijn geweest met werk én leuke dingen hebben gedaan. Dat is echt het allergrootste voordeel van voor jezelf werken.

Voor- en nadelen van fulltime reizen

De grootste voordelen van fulltime reizen is de afwisseling en, doordat we freelancen, ook onze eigen dagen kunnen indelen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een halve dag te werken, maar we proberen wel zo flexibel mogelijk te zijn. Soms is het lastig om snel internet te vinden. Over het algemeen kunnen we altijd wel goed in een hostel, guesthouse of koffietentje werken, maar als het ergens noodweer is, wordt de internetverbinding vaak een heel stuk minder goed. Hier moeten we ons op aanpassen en óf snel doorreizen als we echt belangrijke meetings hebben. Of even een dag of twee niet werken en daarna het werk weer inhalen / oppakken.

hiken op reis

Een bijzondere ontmoeting op reis

We zien regelmatig armoede tijdens het reizen. Veel mensen leven op straat of hebben niets te eten of te drinken. Wij proberen altijd een mooi gebaar voor deze mensen te maken. Geen geld, maar in de vorm van eten, een kledingstuk of iets anders. Zo waren wij in Ho Chi Minh stad,  Vietnam een banh mi (lokaal broodje) aan het bestellen, toen er een oudere vrouw naast ons verscheen. Zij vroeg of wij kauwgom van haar wilden kopen voor omgerekend €0,20.

Wij hoefden geen kauwgom, maar zeiden wel dat ze een broodje op onze kosten mocht uitzoeken. Haar ogen begonnen te glimmen en ze koos iets heel lekkers. Dit heeft ze samen met ons opgegeten terwijl ze in half Engels, half Vietnamees een verhaal zat te vertellen. Aan het einde gaf ze ons Filipijnse peso’s, die had ze ooit gekregen, maar daar kon ze natuurlijk niets mee. Wij gaven in ruil Vietnamese dong terug zodat ze er wel nog iets aan had. Deze vrouw gaf ons een dikke knuffel en was zo dankbaar en blij. We hadden haar hele dag beter gemaakt met dit kleine gebaar. Sindsdien doen we dit veel vaker en we krijgen altijd lieve, positieve reacties.

Grappige momenten die je nooit vergeet

We hebben veel grappige momenten meegemaakt, maar één van de leukste dingen was het Cambodjaans nieuwjaar vieren. Wij wisten helemaal niet dat het op dat moment Cambodjaans nieuwjaar was. We liepen de straat op en zagen overal mensen met waterpistolen en babypoeder. Iedereen spuit elkaar nat en zegent elkaar (lees: gooit alles over elkaar heen) met babypoeder. Een hele bijzondere ervaring van drie dagen lang waar we tussen de locals feestvierden.

Fulltime reizen: let’s talk money

Wij bekostigen onze wereldreis door gedeeltelijk te blijven werken. Met drie dagen werken, kunnen we het makkelijk volhouden in Azië en zelfs nog veel sparen. Na tien maanden reizen zijn de gemiddelde kosten per dag (voor 2 personen):

  • Accommodatie € 17,70
  • Eten en drinken (inclusief alcohol) € 26,40
  • Vervoer € 10,20
  • Activiteiten € 13,80
  • Overig (visums, toiletartikelen, fooien) € 4,10

Totaal € 72,20

tropisch strand reizen
india theevelden

We hebben een dagbudget van €35 per persoon dus zitten er net iets over op dit moment. Wij besparen vooral op accommodaties en tegenwoordig letten we ook een stuk meer op het eten en drinken. Het enige waarbij wij niet op de prijs letten is bij activiteiten: we zijn er nú en willen ook alles doen waar wij zin in hebben. Zo hebben we een mega gave 5-daagse motortour gedaan in Vietnam met easyriders waar we €850 voor moesten betalen. Ook de jungle tours op Borneo hadden flinke prijzen: €1200 voor 4 dagen in de jungle. Even slikken maar een ervaring om nooit te vergeten.

Tips voor andere reizigers

Een reistip van ons is om vooral je goed in te lezen online over sommige bestemmingen, maar ook daar gewoon with the flow meegaan. Als er iets geweldig leuks op je pad komt: gooi gewoon je plan om. Pak die kans aan en ga de bijzondere dingen doen waar je maar weinig anderen over hoort. De leukste ervaringen hebben wij gekregen doordat we ‘ja’ zeiden tegen iets spontaans.

Als je van plan bent om voor langere tijd te reizen is het ook aan te raden om rustig aan te doen. Je komt vaak reizigers tegen die twee dagen op één bestemming blijven, met de nachtbus verder gaan en dan meteen weer dingen bezoeken; dit houd je op de lange termijn niet vol. Het is (volgens ons) niet de bedoeling om zo veel mogelijk landen af te vinken, maar om die landen en bestemmingen écht te ervaren. Dit doe je door langere tijd ergens te blijven en zelf op zoek te gaan naar nieuwe, onontdekte dingen.

noord-vietnam reizen
palmboom tropisch reisblog

What’s next?

Voorlopig nog lekker lang reizen. We zijn van plan om de komende jaren Azië, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika te ontdekken. We willen overal heen en zijn nog lang niet klaar met het reizen. We gaan wel af en toe (één keer per jaar of één keer per twee jaar) naar Nederland om vrienden en familie te zien, want die ga je natuurlijk ook missen. Soms komen ze ons opzoeken, dat is heel gezellig.

Wij hebben het ontzettend naar ons zin en zouden fulltime reizen zeker aanbevelen. Het moet je natuurlijk wel een beetje liggen, je bent zelf overal verantwoordelijk voor en moet veel dingen onderweg regelen. De eerste maanden is dit nog wat zoeken, maar daarna ben je er snel aan gewend. Soms zitten dingen tegen, maar hier leer je gaandeweg makkelijker mee omgaan.

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

Op dit moment kunnen we eigenlijk wel zeggen dat we ons droomleven leven. We zijn zó happy met hoe alles gaat. Niet alleen samen, maar ook op werkniveau en het reizen. We doen alles wat we willen en zorgen ervoor dat we dit nog heel lang kunnen doen. Onderdeel van dit droomleven is ook onze reisblog waar we heel hard aan hebben gewerkt en zo veel energie en passie in steken. Het is geweldig leuk om te zien dat reizigers écht iets aan onze tips hebben en daardoor een nog leukere reis maken.

uitzicht reizen

Wat een heerlijk verhaal weer, krijg je ook al de reiskriebels? Alhoewel wij liever reizen vanuit een vaste ‘homebase’, is fulltime reizen voor veel mensen een ultieme droom. Wil je ook graag jouw avonturen delen met anderen in een reisblog, maar weet je niet waar je moet beginnen? Check onze tips om eenvoudig een reisblog te maken

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Zit jij momenteel voor een langere tijd in het buitenland of woon je op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!

Nog meer reisverhalen: