Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Van succesvol reisplatform tot een boek: ontmoet Elke & Sarah van Wander-Lust!

wanderlust

Wie of wat inspireert jou? Als kind keek ik veel naar natuurprogramma’s en voelde al snel een niet-te-negeren drang om te reizen. Het maakte de ontdekkingsreiziger in mij los! Van het beklimmen van een vulkaan tot aan duiken tussen de haaien, niets is te gek. Over een paar weken vertrekken we weer richting Indonesië, Raja Ampat om precies te zien. Dat is zo’n plek waar je eigenlijk niet meer weg wilt… Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Elke en Sarah begonnen in 2015 met het online delen van hun reistips, dit is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal reisplatform. Ze reizen de hele wereld rond, op zoek naar unieke plekken en hidden gems, schreven een boek en genieten volop van het gezinsleven. Neem zeker een kijkje op hun Instagram.
Nieuwsgierig hoe hun leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

“Wander-Lust is ooit begonnen omdat onze vrienden ons altijd naar reistips vroegen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationaal reisplatform met een team van schrijvers. Op onze Instagram delen we tips en inspiratie en op onze website kun je uitgebreide travel guides en toffe bestemmingen vinden.”

voorstellen wanderlust
Elke-en-Sarah

Maak kennis met Elke

Bij Elke zit de ‘wanderlust’ er al vanaf jongs af aan in. In haar tienerjaren woonde ze in verschillende landen, wat haar passie voor reizen en avontuur nog meer aanwakkerde. Ze werkt fulltime als hoofdredacteur voor Wander-lust en schrijft elke week de leukste reisartikelen. Elke is moeder van twee kids, houdt van vegetarisch eten en gaat regelmatig op pad om de mooiste plekjes ter wereld te ontdekken.

usa roadtrip
malediven

Maak kennis met Sarah

Van een avontuurlijke reis door Zuidoost-Azië tot aan een stedentrip in Europa, Sarah vindt het allemaal geweldig. Tijdens haar reizen staat verbinding met de lokale bevolking en lekker eten centraal. Voor het reisplatform Wanderlust is ze vooral bezig met de marketing, zoals het opzetten van samenwerkingen. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, ze werk namelijk als leidinggevende in de marketing in de mode-industrie. Wat heerlijk als je al je passies kunt combineren!

off the beaten track
sri lanka trein

Wat voor type reizigers zijn jullie?

“Vroeger zijn wij veel op pad geweest met onze backpack; naar Zuidoost-Azië, Australië en nog veel meer landen. Maar we zijn inmiddels wel glampackers geworden. Als je meer te besteden hebt, moet het wel comfortabel zijn én schoon. Een bestemming moet nieuw zijn, lekker eten hebben en natuur. Reizen kost mij zelden iets, en dit komt natuurlijk door mijn beroep. Als ik zelf ga reizen dan kosten de vervoersmiddelen het meest, zoals een vlieg- of treinticket. Tip: ga op een solo reis, ervaar dat sowieso 1 keer in je leven.”

tropische reizen
slovenie

"Wij onderscheiden onszelf door de schrijven over unieke plekken, van het gebaande pad en niet té toeristisch."

Hoe wordt je fulltime reisblogger?

Hoewel Leon en ik (The Salty Beachbums) goed op weg zijn, kunnen we nog bij lange na niet fulltime leven van ons reisblog. Lijkt het soms uitzichtloos? Ja. Want al die uren, dagen en jaren die we besteden aan het schrijven en onderhouden van een reisblog leveren – tot nog toe – weinig op. Maar opgeven doen we niet! En dat is volgens Elke & Sarah erg belangrijk: doen, doorgaan, niet opgeven en in jezelf geloven. 

Een website is de eerste belangrijkste stap, de basis van elke reisblogger. Je hebt vast nog genoeg informatie en foto’s van voorgaande reizen, hier kun je even mee vooruit. Meer goede content =  meer websitebezoekers. Ook een logo, social media, kennis van SEO en een mediakit zijn belangrijk. Zie je reisblog als een bedrijf, niet als een hobby. En bedenk wat er zo bijzonder is aan jouw blog, ten opzichte van andere reisbloggers, want er is behoorlijk wat  “concurrentie”. Wander-Lust begon met 3 artikelen per week en zit nu gemiddeld op 5 artikelen per week, dat zijn meer dan 250 blogs in een jaar!

ijsland
Lake-Como-Italy

"Als je van reizen houdt, en je kunt schrijven en mooie foto’s maken, dan is dit de leukste baan! Let wel op: persreizen zijn geen vakanties. Het is intensief, vermoeiend en het echte werk begint vaak pas als je thuiskomt."

Geld verdienen met een reisblog

Volgens Elke & Sarah moet je zeker niet beginnen met bloggen met als doel er veel geld mee te verdienen. Vooral in het begin is het een flinke investering in tijd en krijg je daar nog weinig voor terug. Maar de aanhouder wint! Na een paar maanden kreeg Wander-lust de eerste betaalde samenwerkingen via Instagram en ook een persreis volgde al snel. Het reisblog werd steeds vaker genoemd door andere websites, waardoor de naamsbekendheid groeide. Dit kreeg een extra boost doordat ze voor het magazine ELLE.nl mochten schrijven. Wander-Lust verscheen in bekende kranten, het aantal volgers op social media groeide lekker door en ook de maandelijkse unieke websitebezoekers bleef stijgen. In 2020 brachten ze het boek “Off the Beaten Track” uit, een verzameling van de meest bijzondere plekken ter wereld, buiten de gebaande paden. Een boek waar we ons zeker in kunnen vinden, op naar het avontuur!

mexico cultuur
mexico

De voor- en nadelen

“Naar mijn mening hebben we de beste baan in de wereld! Ik heb een gezin, en ik mag nog steeds solo op reis en nieuwe elke maand een nieuwe bestemming ervaren, how lucky! Ik doe het niet voor het geld, maar dit is natuurlijk ook belangrijk. Als freelancer – want dat zijn we, is dat soms een uitdaging. De ene maand werk je aan een grote campagne, de andere maand heb je alleen een gratis reis. “

Een bijzondere ervaring op reis

“Mijn reis door Kirgizië was erg speciaal. We reden uren door een ongerept landschap zonder iemand tegen te komen. Na 3 uur zagen we ineens een man op leeftijd op een fiets. Wat bleek, hij was aan het fietsen vanaf Ierland en terug, bizar! Ooit had hij dit op 26-jarige leeftijd al gedaan naar Zuid-Afrika, en daar een boek over geschreven. Hij was al 3 maanden onderweg. We raakte aan de praat en namen hem mee in onze bus. Zo bespaarde wij hem 2 dagen fietsen en hebben tot de dag van vandaag nog contact!”

Hoe ziet jullie droomleven / toekomst eruit?

“Ik leef grotendeels al een droomleven. Daarnaast hebben Sarah en ik een gezond gezin met prachtige kindjes, meer kunnen we niet wensen. Wél zijn er nog bestemmingen waar ik heen zou willen; Papua Nieuw Guinea en Socotra zijn daar voorbeelden van. Hoe minder bekend, hoe liever ik erheen wil!

Op 30 januari komt de 2de druk van ons boek uit, maar dan in een nieuw jasje. 110 Bijzondere Bestemmingen is een bundel van al onze beste hidden gems over de hele wereld. Daarnaast zijn we nog met een ander project bezig maar daar kan ik nog niet veel over kwijt. En natuurlijk komen er weer mooie reizen aan!”

strand Lanzarote
malediven resort

Dit zijn toch echt wel goals hoor! Een reisblog beginnen is niet moeilijk, maar om vervolgens je reisblog succesvol en winstgevend te maken, is een ander verhaal. Zoals met alles in het leven: volg je hart en ga ervoor! Ik (Lizette) was vorige week dinsdag op de vakantiebeurs en heb veel leuke gesprekken gehad met reisorganisaties, toeristenbureaus en collega-bloggers. Op naar mooie samenwerkingen en 10.000 unieke websitebezoekers!

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: