Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

4 x plekken op Nusa Penida die je niet wilt missen

bali nusa penida

Wanneer je naar Indonesië reist, vlieg je vaak via Denpasar, in Bali. Ben je net zoals ons, dan probeer je hordes toeristen te vermijden. We zijn op zoek gegaan naar een rustigere plek rondom Bali en zo vonden we Nusa Penida. Dit eiland ligt voor de kust van Bali en is onderdeel van nog twee eilanden: Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Elk van die eilanden is uniek, maar als je van natuur en avontuur houdt, is Nusa Penida the place to be!

In dit blog:

Het is niet moeilijk op Nusa Penida te komen, aangezien er veerboten meerdere keren per dag vertrekken vanuit Sanur (Oost-Bali). Je boekt het beste via je accommodatie, online of gewoon door naar één van de ticketkantoren in Sanur te lopen. De prijzen zijn allemaal verschillend en het is de moeite waard om eens rond te kijken. Kies niet meteen de goedkoopste, want veiligheid is ook belangrijk. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten en als je geluk hebt is de zee kalm. Wij hadden dat geluk helaas niet, het was een “bumpy ride”. Onze rugzakken waren ook een beetje nat, dus zorg voor een waterdichte hoes als je je spullen graag droog wilt houden!

Kelingking ‘T-Rex’

Waarschijnlijk is dit de reden hoe je op Nusa Penida bent gekomen: het insta-famous uitzichtpunt Kelingking. Is het de moeite waard? Ja. Moet je je verwachtingen bijstellen? Ja, in ieder geval wel als je in de rij wilt aansluiten om dié foto te maken. Bij aankomst op dit punt moet je betalen voor het parkeren van je auto of scooter. We negeerden de man gewoon en reden er omheen om dit te vermijden, maar dit lukt vast niet iedereen. Op dit uitkijkpunt is het vaak een enorme drukte, allemaal in de rij om die beroemde foto te maken. En om heel eerlijk te zijn, we haatten het.

Heel veel toeristen

Een bezoek aan zo’n prachtige plek met zoveel toeristen verpest voor ons de hele ervaring. We bleven niet lang, maar we hebben wel een paar snelle foto’s gemaakt van T-Rex (zonder ons erin omdat er geen ruimte was!) Als je er zin in bent, kun je helemaal naar beneden lopen via een trap vanaf het uitzichtpunt naar het strand wat ongeveer 40 minuten duurt. Onthoudt wel dat je al die trappen ook weer naar boven moet nemen 😉

Naast de trap is er ook een “pad” naar rechts voor een ander uitkijkpunt. Minder toeristen, maar pas op, want je loopt langs de klif en het is een lange val! Op de meeste foto’s lijkt alsof er niemand is, maar dit is niet het geval en wij vinden dat je dit moet weten om teleurstellingen te voorkomen. We bezochten Kelingking rond 14.00 uur, maar hoorden van andere reizigers dat het om 9.00 uur ook al erg druk is. Misschien om 5 uur aanwezig zijn?Succes!

bali nusa penida
kelingking bali

Atuh & Diamond Beach

Ver weg van de drukte aan de andere kant van het eiland, ligt Atuh Beach. Dit strand ligt aan weerszijden verscholen tussen twee enorme kliffen. Je bereikt het strand binnen 10 minuten lopen via een trap. Het witte zand is zacht en je kunt zelfs een strandstoel huren. Heb je honger of dorst na het lopen? De lokale eetstalletjes zorgen goed voor je. Goed om te weten: strandstoelen zijn gratis als je eten bestelt.

diamond beach nusa penida
diamond beach nusa penida

Aan de andere kant van de klif aan de rechterkant ligt Diamond Beach. Dit is zo’n mooi strand en het landschap is overweldigend! Toen we het uitzichtpunt bezochten, waren ze de trap naar Diamond Beach aan het bouwen. En met bouwen bedoelen we letterlijk het uit de stenen klif hakken. Dus als je tegenwoordig Diamond Beach bezoekt, kun je via die nieuw gebouwde trap zo naar het strand lopen. Lucky you! P.S. Denk hier niet aan zwemmen, de stromingen en golven zijn gevaarlijk.


Opmerking:
als je alleen Atuh Beach wilt bezoeken, zorg er dan voor dat je de weg vanaf de linkerkant neemt, want je hoeft dan geen toegangsprijs van 10.000 Rupiah te betalen.

atuh beach nusa penida

Rumah Pohon Boomhut & Thousand Islands

Slechts een paar minuten van Atuh Beach is een ander populair uitkijkpunt dat vaak op Instagram voorbij komt: de Rumah Pohon Treehouse, een Airbnb op een unieke locatie. Er zijn drie boomhutten op een kleine klif omgeven door bizarre uitzichten. Een andere toffe plek is het uitkijkpunt Thousand Islands, dat net om de hoek van de boomhut ligt. We houden van deze plek en het lijkt erop dat reisorganisaties deze kant van het eiland overslaan omdat het erg rustig was. Je zou maar wakker worden met zo’n uitzicht…. Goed nieuws, je kunt in de boomhutten slapen en elke ochtend wakker worden in dit rustige paradijsje!

boomhut nusa penida
rumah tree house bali

Broken Beach & Angels Billabong

Net als Kelingking liggen deze populaire plekken ook aan de westkust van Nusa Penida. Hoewel het er druk kan zijn, is het nog steeds erg mooi. We weten niet hoe we bij Broken Beach zijn gekomen, maar blijkbaar namen we een omweg en daarmee de meest verschrikkelijke weg ooit! Het is een wonder dat onze scooter het heeft gehaald. Gelukkig verbeteren de wegen snel, dus tegen de tijd dat je Nusa Penida bezoekt, zal het waarschijnlijk geen probleem meer zijn. Broken Beach is eigenlijk geen strand, maar een boog die gedurende vele jaren is gevormd. Door de boog stroomt water in en uit de oceaan in een turquoise baai. Helaas is er geen manier om de baai in te zwemmen.

Mantaroggen spotten

Als je de borden volgt en de normale weg naar Broken Beach neemt, parkeer dan je scooter voor 5.000 Rupiah op de parkeerplaats. Eerste stop in Angels Billabong, het beste om te bezoeken tijdens eb. Als je hier op het juiste moment bent, is het water spiegelglad. Zo niet, ga dan ook zeker het water niet in, de golven maken het gevaarlijk. Na nog 5 minuten kom je aan bij Broken Beach. Je kunt rond en op de boog lopen voor de beste uitzichten en foto’s.

broken beach nusa penida
scooter nusa penida
broken beach bali

Tip: halverwege Angels Billabong naar Broken Beach is er een boog gemaakt van bomen. In plaats van er doorheen te lopen, ga je de heuvel op richting de kust voor geweldige uitzichten en als je geluk hebt, enorme manta’s! Je kunt zelfs verder langs de kust lopen om aan de drukte te ontsnappen en zelf van het uitzicht te genieten. Ook graag manta’s zien? Check het blog van reissblogger Jenny over manta-tours op Nusa Penida.

nusa penida bali broken beach
broken beach bali
mantapoint nusa penida
nusa penida bali

Zo, dit waren onze tips voor Nusa Penida, Indonesië. Wist je dat er nog twee eilanden voor de kust van Bali liggen? Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn ook een bezoekje waard. Wij zijn er zelf niet geweest, maar Lizette (hallo, naamgenootje) a.k.a. Reismuts geeft je nog een paar leuke tips voor deze twee eilanden!

Heb jij het eiland Nusa Penida weleens bezocht? En wat vond je ervan? Of staat het nog op je lijst? Mocht je nog meer tips willen of heb je vragen over bepaalde bestemmingen, stuur ons dan gerust een berichtje, we helpen je graag.

Een van de beste boeken om mee te nemen op jouw reis is de Lonely Planet Indonesia. Zo haal je alles uit je reis!