Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Dit zijn de mooiste stranden van het eiland Bonaire

bonaire stranden

Bonaire is één van onze favoriete bestemmingen in het Caribische gebied. Waarom? Het is er bijna altijd zonnig met tropische temperaturen, het duiken is geweldig en er hangt een gemoedelijke sfeer. Je kunt goed flamingo’s spotten en over heel het eiland lopen schattige ezels. Ook handig dat iedereen gewoon Nederlands praat.

Bonaire staat niet direct bekend om de mooiste stranden. Een stukje zandstrand is vrij uniek, want de meeste stranden bestaan uit dood koraal, stenen en schelpen. De ruige oostkust van Bonaire heeft voornamelijk hoge kliffen. Toch zijn er genoeg mooie stranden op Bonaire waar je kunt zwemmen, snorkelen of relaxen. We zetten de mooiste stranden van Bonaire voor je op een rijtje, op volgorde vanaf de luchthaven, tegen de klok in.

In dit blog:

Te Amo Beach

Dit strand heeft een echt ‘wauw’ effect. Bizar genoeg ligt het bijna tegenover de luchthaven, wat je niet echt verwacht van zo’n mooi strand. Gelukkig merk je daar weinig van, want Flamingo Airport is erg klein. Voor Te Amo Beach ligt een grote parkeerplaats (lees: zandvlakte waar iedereen parkeert), er is altijd genoeg plek. Vanaf de parkeerplaats loop je binnen een paar meter het strand op. Alleen nog je handdoekje uitleggen en klaar. Op het strand staan een aantal kleine bomen verspreid, die wat schaduw geven in de ochtend. Deze schaduwplekken zijn al snel bezet, een parasol of goede zonnebrand meenemen is daarom geen overbodige luxe.

te amo uitzicht
stoked bonaire

Vanaf het witte zandstrand loop je zonder problemen het water in. Bij veel andere stranden heb je waterschoenen nodig vanwege scherpe stenen en schelpen. Het rif ligt erg dicht bij de kant, super om te snorkelen. Je moet altijd een beetje geluk hebben, maar wij zagen een schildpad, barracuda en een adelaarsrog. Krijg je na al dat snorkelen trek, dan zijn er twee foodtrucks: Stoked, de rode dubbeldekker bus en Kite City. Meestal staan ze er wel rond lunchtijd tot in de namiddag. Aan het eind van de dag komen veel mensen nog even een hapje of drankje doen hier, om daarna de zonsondergang te kijken.

te amo eten
te amo strand

Donkey Beach

Op maar een paar honderd meter van Te Amo ligt Donkey Beach. De stranden lopen eigenlijk gewoon in elkaar over. Geen idee waarom het Donkey Beach heet, want er zijn geen ezels te bekennen. Er zijn genoeg plekken op Bonaire waar je ze wel ziet, maar hier dus niet 😉 Aan het begin van Donkey Beach vind je een pier, waar je vaak interessante zeedieren en vissen ziet tijdens het snorkelen. Op een rustige dag is het water kraakhelder en lijkt het net een zwembad. Er zijn hier meer bomen wat fijn is als je niet levend wilt verbranden. Een minpuntje is dat het strand direct achter de drukke weg ligt. Ook vonden wij dat er relatief veel afval ligt zoals glas, plastic en peuken.

Vooral in het weekend is dit een populair strand bij locals. Tafels en stoelen worden neergezet, de bbq gaat aan, een muziekje wordt opgezet; hele families nemen het strand over. Een gezellige bedoening. Kijk trouwens niet raar op als je ineens een vliegtuig boven je hoofd hebt, want Donkey Beach ligt pal onder aanvliegroute.

donkey beach
donkey beach

Bachelor’s Beach

Wat ons betreft is Bachelor’s Beach een van de mooiste stranden van Bonaire. Het kleine strand ligt onderaan een steile kif. Van bovenaf heb je een super mooi uitzicht over de turquoise zee. Bij de parkeerplaats staan enkele picknicktafels en de foodtruck King Kong Bonaire, die sappige hamburgers en hotdogs serveert. Via een kleine trap loop je het strand op. Het strand zelf is erg klein en zeker met vloed blijft er weinig meer van over. Toch is dit een onwijs fijne plek. Dobber in het warme, heldere water, snorkel naar de kleine pier of bekijk de zonsondergang. Krijg je geen genoeg van dit strand? Dan is een verblijf in het Bloozz Resort Bonaire misschien wat voor jou. Dit nieuwe hotel ligt recht tegenover Bachelor’s Beach!

bachelor view
bachelor b
bachelor lizette
bachelors beach klif

Tip: Vanaf Bachelor’s Beach rijdt je langs de wijk Belnem, waarna je uitkomt bij Ocean Oasis Beachclub. Vanaf daar is het één lange weg richting de zoutpier, met aan de rechterkant de zee en aan de linkerkant de zoutpannen. Na de zoutpier is het nog zo’n 2 km naar Pink Beach. Ter hoogte van de duikspot Invisibles ligt een klein strandje met makkelijke toegang tot de zee. Er zit bijna nooit iemand en je kunt er prima snorkelen of zwemmen. P.S. niet doorvertellen 😉

Pink Beach

Pink Beach ligt in het zuidwesten van Bonaire, tegenover de zoutpannen. Helaas is het strand niet meer roze, maar alsnog erg mooi. Wist je dat de roze kleur komt doordat het witte zand zich mengt met kleine stukjes rood koraal? Door een aantal flinke stormen is veel zand weggespoeld, waardoor het strand steeds kleiner wordt. Pink Beach heeft als een van de weinige stranden palmbomen, waardoor je toch wat schaduw hebt. Het is een mooie plek om een stukje te wandelen, zwemmen of snorkelen. De kans dat je een schildpad tegenkomt is vrij groot. Wil je naar het rif snorkelen (drop-off), dan is dat nog best een stukje zwemmen. Ook kan er aardig wat stroming staan, vinnen zijn aan te raden. Pink Beach is ook een goede locatie om de zonsondergang te bekijken. Of de sterrenhemel op een heldere nacht.

Vind je Pink Beach een leuke naam voor een strand? Wat dacht je van Baby Beach of Palm Beach, die behoren tot de mooiste stranden van Aruba!

Atlantis Beach

Dit strand wordt eigenlijk altijd gebruikt door kitesurfers. Atlantis Beach is vrij groot en bestaat grotendeels uit zand. Er is helaas weinig schaduw, waardoor je moet oppassen dat je niet verbrand. Ook is het wat lastig om het water in te gaan, omdat er wat steen / koraal voor de kust ligt. Al zou je hier willen zwemmen of snorkelen is dat sowieso niet aan te raden, vanwege alle kitesurfers. Uitzondering is als er geen of weinig wind staat, want dan is dit strand helemaal verlaten. Boek een les kitesurfen, kijk hoe anderen het doen of bestel een drankje en praat met andere vakantiegangers.

bordje atlantis
atlantis beach strand
kitesurfen

Wist je dat het vanaf Bonaire nog geen uurtje vliegen is naar buureiland Curaçao? Dit Caribische eiland heeft net als Bonaire geweldige stranden. Reisblogger Sharella zette de mooiste stranden van Curaçao voor je op een rijtje.

Sorobon Beach

Houd van een lekker drankje, gezellige sfeer en wateractiviteiten? Sorobon Beach is de ideale plek. Dit strand ligt in het zuidoosten van Bonaire, aan een door het rif afgeschermde lagune. The place to be is Jibe City, waar je watersport materiaal kunt huren, een les kitesurfen nemen of een hapje eten bij de HangOut bar. Je mag gratis gebruik maken van de ligbedden, maar die staan wel erg dicht naast elkaar. Bij Jibe city is het altijd gezellig druk. Wil je wat meer rust en ruimte, loop dan naar het naastgelegen restaurant Sebastian. Ondanks dat je de ligbedjes hier moet huren ($10 per bedje voor de hele dag) vonden wij het veel relaxter.

De lagune is meestal kalm en bestaat uit zand, koraal en zeegras. Snorkelen raden we hier niet aan. Wil je toch gaan, dan moet je eerst 15 minuten lopen door het water, dat niet dieper wordt dan je middel. Volgens mensen die we spraken, niet de moeite waard.

sorobon uitzicht
jibe city
jibe city 3

Tip: wil je gaan windsurfen, maar heb je nog geen ervaring? Je boekt gemakkelijk een les online in. Dat kan zelfs nog een dag van tevoren. Voor $50 dollar krijg je eerst een uur uitleg en daarna ga je het zelf proberen. Windsurfen is niet super moeilijk (maar wel zwaar), na één les kun je al langzaam de lagune over.

sorobon
sorobon eten

Lac Cai Beach

Dit witte zandstrand ligt aan de overkant van Sorobon Beach. Er zijn toiletten en een kleine bar waar je koud drinken kunt kopen en wat te eten. Toen wij er waren was er helemaal niemand. Alleen als er een cruiseschip is aangemeerd, gaat er soms een tour naar Lac Cai en kan het drukker zijn. Om bij Lac Cai Beach te komen, moet je een onverharde weg van 6 km over met flink wat kuilen. Een 4×4 is niet nodig, zolang je auto maar een redelijk hoge ophanging heeft. Met de scooter raden we dit niet aan. Onderweg is de kans groot dat je flamingo’s en ezels ziet. Bij aankomst ligt er een bizar hoge berg met schelpen. De grote zeeslakken die erin leven, eten het zeegras dat in de lagune van Lac Cai groeit. Inmiddels is het een bedreigde diersoort en mogen ze niet meer gevangen worden.

flamingo
lac cai
lac cai bonaire
ezels bonaire

Aan de ene kant van het strand ligt de lagune en aan de andere kant begint het mangrove gebied. Er worden dagelijks kayaktours georganiseerd vanuit het Mangrove Center. Aan de boomwortels groeien kleurrijke sponzen, heel bijzonder om te zien. Ook houden hier vissen, zeepaardjes en schildpadden zich schuil. Vanaf Lac Cai Beach kun je rechtsom een klein stukje snorkelen, maar het meeste zie je tijdens een begeleide tour. Aangezien Lac Cai een beschermd gebied en broedplaats is, mag je niet zelf op avontuur in mangroven. Jammer, maar begrijpelijk.

Tip: Op zondag komen veel locals naar Lac Cai Beach. Tussen 13.00 en 15.00 uur speelt er een band en wordt vers gevangen vis op de bbq bereidt.

lac cai entree
schelpen lac cai
mangroven lac cai

Ben je benieuwd hoe het is om voor een langere periode op Bonaire te wonen? Collette schreef een gastblog over haar leven op Bonaire.

Boka Kokolishi (Washington Slagbaai)

Bezoek je het Washington Slagbaai National Park en pak je de lange route, dan is er na zo’n 20 minuten een afslag naar Boka Kokolishi. Dit is een mooi klein strandje waar je kunt pootje baden. De baai wordt omringd door twee hoge kliffen die bestaan uit fossielen van koraal. Afhankelijk van het weer, is deze baai erg wild met golven of juist rustig. De meeste mensen maken foto’s van bovenaan de klif. Veel leuker is het om via een trap naar beneden te lopen en lekker met je voeten in het water te staan. Het strand bestaat uit hele kleine steentjes in allerlei kleuren. Zeker een korte stop waard.

boka koka

Tip: om het park in te mogen, moet je entree betalen of een Stinapa tag hebben. Dit kan online of bij de parkingang en kost $20 p.p. Je mag alleen met een auto met hoge ophanging het park in, vanwege de slechte wegen. Scooters en motors etc. zijn niet toegestaan. Vergeet niet je legitimatie en betalingsbewijs mee te nemen. Lekker off-road crossen!

Wakaya II (Washington Slagbaai)

Dit strand ligt tussen Wakaya I en Wakaya III, aan de westkant van het nationale park. Je bent er in een half uur als je de korte route neemt. Bovenaan de klif zijn een paar parkeerplekken, waarna je via een trap op het strand komt. Vanaf het strand loop je gemakkelijk het water in. Wakaya II wordt vaak genoemd als een mooie plek om te snorkelen, maar eerlijk gezegd vonden wij het nogal tegenvallen. Je ziet vooral dood koraal met wat vissen. Wel gaaf zijn de grote, fel gekleurde papegaaivissen en schildpadden die er rondzwemmen. Let op dat je hier maar tot 15:30 uur mag verblijven, dan moet je weer in je auto op weg naar de uitgang van het park. 

wakaya 2

Leuk weetje: op de parkeerplaats kruipen vaak brutale leguanen die kijken of je nog wat lekkers bij je hebt 😉 Ook vind je overal kleinere hagedissen die erg nieuwsgierig zijn. Bij ons liepen ze zelfs over onze tas, voeten en handen haha!

hagedis hand
boomkip

No Name Beach (Klein Bonaire)

Heel veel mooier dan dit strand wordt het niet, maar daarvoor moet je wel naar Klein Bonaire. Dit onbewoonde eiland ligt ten westen van Bonaire, op nog geen kwartier varen. Je kunt eenvoudig met de watertaxi naar Klein Bonaire of zelf een bootje huren. Wij hebben beiden uitgeprobeerd, lees daar meer over in ons blog Dagtrip naar Klein Bonaire

De taxiboot en de meeste boeien om aan te meren liggen voor No Name Beach. Het is echt een idyllisch bounty strand met helder blauw water en groen struikgewas. Heerlijk om een dagje te relaxen! Neem in ieder geval genoeg eten, drinken en zonnebrand mee, want er is verder niets. Vergeet ook je snorkel niet. Op het strand staan twee afdakjes met bankjes, de enige vorm van schaduw.

water klein bonaire
watertaxi klein bonaire

Wij hadden een klein strandtentje mee en waren daar erg blij mee. Helaas alsnog verbrand… Verder staan er enkele informatieborden, afvalcontainers en barbecue plekken. Maak een wandeling, spring in de zee of ga zonnen. Vanaf No Name Beach zwem je zo naar het koraalrif, dat vlakbij de kustlijn begint. Het koraal vooraan stelt helaas weinig meer voor, alles ligt op zo’n 5 meter of dieper. Schildpadden cruisen regelmatig langs en grote scholen vissen komen nieuwsgierig kijken. Je weet nooit wat je tegenkomt! 

klein bonaire
salty schildpad
klein bonaire zwemmen
klein bonaire stranden

Zoals je kunt zien, zijn de stranden op Bonaire echt ontzettend mooi. Er zijn veel openbare stranden, waardoor iedereen ervan kan genieten. Lekker met je voeten in het water en een drankje in je hand. Wat is jouw favoriete strand?

Wil je graag naar Bonaire en ben je op zoek naar meer tips of heb je vragen over andere bestemmingen, stuur ons dan gerust een berichtje. We helpen je graag!

Een van de beste boeken om mee te nemen op jouw reis is de Lonely Planet Caribbean. Zo haal je alles uit je reis!