Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Reisblogger Liz bezoekt de mooiste plekken én schreef een boek!

globalizious

Hoe gaaf is het om regelmatig te reizen en anderen te inspireren op je eigen reisblog?! Houd je veel van reizen, schrijven en fotografie, dan is een reisblog starten een goed idee. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Liz is een geboren reiziger, ze is dan ook al op veel plekken in de wereld geweest. In 2022 schreef ze zelfs – samen met andere reisbloggers – een boek! Een droom die uitkwam. 
Ze deelt alle reismomenten op haar website en op Instagram. Nieuwsgierig hoe haar leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Mijn naam is Liz, ik ben 34 jaar oud en reisblogger. Al voordat ik geboren was wisten mijn ouders dat ik een reislustige meid zou zijn. Op mijn geboortekaartje staat namelijk een kindje op een wereldbol. Toepasselijk toch? Mijn eerste stapjes zette ik in Zwitserland, waar ik nog steeds bijna ieder jaar kom. Mijn opa kocht er als bollenexporteur een huisje en dat is nog steeds in de familie. Het voelt daar echt als thuiskomen en Zwitserland voelt als mijn tweede thuis. Ik werkte een tijdje bij een reisorganisatie en organiseerde op maat reizen naar Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Echter door Covid ging het bedrijf waar ik werkte failliet. Inmiddels werk ik parttime als communicatiespecialist bij Interhouse en heb ik een super afwisselende baan, waar ik helemaal op mijn plek zit. Naast mijn parttime werk ben ik ook als VA en contentspecialist veel online actief voor verschillende klanten en ben ik reisblogger.

Vorig jaar september kwam One Night Stay, het boek dat ik samen met 2 andere reisbloggers maakte, uit. Hiervoor bezochten we 75 bijzondere overnachtingsplekken in Nederland en België. Onwijs gaaf om hiervoor veel op pad te zijn en het proces van een boek uitbrengen mee te maken! Wie kan dat nou zeggen?

liz globalizious
eigen reisblog

Wat voor type reiziger ben je?

Ik heb veel verschillende soorten reizen gemaakt: backpackend door Azië en Zuid-Amerika, met de auto door USA en Canada, cruises in het Middellandse Zee-gebied, vrijwilligerswerk in Peru en veel stedentrips in Europa. Echt een specifiek ‘type’ reiziger ben ik dus niet, behalve veelzijdig en afwisselend ;). Hoe ik kies voor een bestemming hangt een beetje van mijn vakantiedagen en de periode in het jaar af. Afhankelijk van wanneer en hoe lang ik vrij kan zijn, ga ik kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo boekte ik afgelopen november redelijk spontaan een reis naar Fins Lapland om de vakantiedagen die ik van 2022 over had op te maken.

Hoe ben je reisblogger geworden?

In 2020 begon ik met het delen van mijn reisfoto’s. Ik merkte dat dit leuk opgepikt werd en mijn volgersaantal op Instagram begon te groeien. Dit was zeker geen vooropgezet plan. Toen ik mijn account startte had ik niet gedacht aan de optie ‘reisinfluencer’ te worden. Van het een kwam het ander en al snel had ik 5.000 volgers. ‘Leuk’, dacht ik. ‘Daar moet ik wat mee gaan doen.’ Toen ben ik actiever geworden en ben ik zelf merken gaan benaderen. Inmiddels ben ik meer gegroeid en word ik veel benaderd. Als ik met een andere instelling het account was gestart had ik wellicht sneller kunnen groeien en meer kunnen bereiken. Maar waar ik überhaupt ben gekomen is onwijs gaaf! En dit is niet het einde, dus wie weet wat er nog komen gaat.

Een dag uit je leven als reisblogger

Ik ben afgelopen paar jaar een stuk sportiever geworden. Waar ik voorheen een ‘hikeje’ maakte, ga ik er nu vaak langer op uit. Mijn laatste reis was in het zuidwesten van Amerika. De dag begint meestal vroeg. Ik vind het niks als er heel veel mensen op mijn foto’s staan. Dus, hoe eerder weg, hoe minder mensen er zijn. Een gemiddelde hike is tegenwoordig zo’n 15 km. Met aardig wat fotostops onderweg en af en toe wat eten ben je dan wel een tijdje zoet. Na het hiken vind ik het heerlijk om dan neer te ploffen bij het zwembad. Af en toe neem ik dan een duik en ik bekijk de foto’s die ik heb gemaakt. Dan er later nog even op uit om ergens lekker te eten en op tijd dan lekker weer naar bed! Fantastisch!

zwembad reizen
hiken zuidwesten Amerika

Voor- en nadelen van reisbloggen

Hoe ontzettend gaaf is het dat ik als reisblogger een boek heb mogen maken? Dat is iets wat ik nooit had verwacht te doen, maar ik als reisblogger wél heb kunnen doen. Ik kom op de tofste plekken en krijg regelmatig de leukste (reis)producten! Dat is onwijs gaaf en echt een voorrecht. Wat mensen zich vaak niet zo realiseren, is dat er ook flink werk te verrichten is. Het bezoeken van gave locaties en het ontvangen van producten vraagt wel een wederdienst. Er gaat aardig wat tijd en energie zitten in het creëren van content. Nu vind ik dat méga leuk om te doen, maar merk ik soms dat ik het jammer vind dat anderen daar niet bij stilstaan.

"Realiseer je wel dat je aan het werk bent en dat er iets van je wordt verwacht. Gewoon een nachtje ergens slapen is het dus niet. Maar als je schrijven en foto’s maken gaaf vindt, dan is het helemaal geen werk!"

Onvergetelijke momenten op reis

Toen ik in Peru was om vrijwilligerswerk te doen op een naschoolse opvang, kwam er een pakket vanuit België binnen met spullen voor een gezin met twee kleine jongetjes. De kindjes maakten het pakket open en stonden per product zo lang stil bij wat ze kregen, ze waren zo dankbaar met alles. Ze werden enorm blij van schoentjes die door een Belgisch gezin weg waren gegeven. Oude schoenen, met wat gaten en vlekken, maar de ventjes waren er zó blij mee. Ik werd emotioneel van de reactie van de kindjes. Zo puur, zo blij, zoveel geluk…

Een bijzondere ontmoeting

Tijdens een autoreis door Cuba kregen we autopech. We waren onderweg naar een gloednieuw 5-sterrenhotel waar ons een fantastisch verblijf te wachten stond. We kwamen die nacht allen nooit aan in het hotel, maar sliepen bij Cubanen die ons hielpen contact te krijgen met de lokale verhuurmaatschappij. Omdat we in de middle of nowhere zaten, hadden we amper bereik. De man die ons opving, ging zijn beltegoed opwaarderen en toch voor ons proberen te bellen. Het kostte hem een vermogen. Hij stelde zijn huis voor ons open, zorgde voor een fijn bed, een warme douche en eten & drinken. En hij en zijn gezin waren zo aardig voor ons, wat een bijzondere ontmoeting! Dit is zoveel meer waard dan een nachtje in een luxe 5-sterrenhotel…

Let’s talk money

Als reisblogger zijn er soms natuurlijk leuke voordelen, maar voor de échte reizen heb ik meestal geen samenwerkingen. Dan hoef ik dus ook niks op te leveren en hoef ik mij nergens naar te schikken. Daarnaast mag ik niet klagen over wat er maandelijks bij ons binnenkomt, zeker niet ten opzichte van de relatief lage maandlasten. Het hoeft dus ook niet. We gaan er een aantal keer per jaar op uit. Een aantal trips maken we meestal met de auto, benzine gedeeld door twee, in een redelijk zuinige auto is goed te doen. Qua accommodatie kiezen we zeker niet het duurste, ook niet het goedkoopste maar wel comfortabel. Meestal zijn we vroeg met plannen, dat scheelt in prijzen. Via Booking heb ik vaak al snel iets (met gratis annuleren) geboekt. Zelden komt het voor dat ik het weer annuleer, want we hadden al een topprijs. Vroeg reserveren loont absoluut. En je hebt dan lekker lang om ergens naar uit te kijken, top toch? We kiezen vaak voor een appartementje/studio met keuken, zodat we zelf wat eten kunnen maken als we willen.

stedentrip reizen

Op zoek naar goede deals

Als we wel vliegen proberen we dat ook zo vroeg mogelijk te boeken, of om bijvoorbeeld gebruik te maken van KLM Deals of te vliegen met Ryan Air. Dat scheelt echt! Excursies, mits de enige mogelijkheid om iets te bezoeken, boeken we eigenlijk amper. We gaan liever lekker zelf op pad en op eigen houtje ontdekken. Daar zijn we dus niet zo veel geld aan kwijt. Wat eten betreft valt dat ook wel mee, we kunnen net zo goed lekkere dingen bij de supermarkt halen en in een appartementje zelf wat koken. We wisselen dat vaak af, op plekken waar het écht leuk is om uit eten te gaan doen we dat, is het niet zo boeiend (bijvoorbeeld in de nationale parken in USA) dan maken we zelf wat.

Tips voor andere reizigers

Ontdek, ga, reis! Boek die droomreis, wacht niet langer. Er kan zomaar iets gebeuren, dus ga! Plan vooruit, boek op tijd en geniet van je lange voorpret! Wil je reisblogger worden? Ga dan starten met een account/website vol met reisinspiratie. Zorg dat je veel online bent, volg andere reisbloggers, reageer op posts en reageer op reacties op jouw posts. Ben zichtbaar. Heb je wat opgebouwd, dan ga je locaties benaderen die jij interessant vindt en die aansluiten bij jouw doelgroep.

vakwerkhuisjes

What's next?

Op reisgebied vind ik het fantastisch waar ik nu sta! Ik ben echt vaak weg en maak de tofste trips. Dat mag natuurlijk altijd meer, maar ik heb ook een grote sociale kring en wil ook thuiszijn om leuke dingen met vrienden en familie te doen. Meer weg kan eigenlijk bijna niet, want er is in de weekenden thuis altijd zoveel leuks dat ik niet wil missen. Er staan natuurlijk nog allemaal landen op de wish list! En die wordt steeds langer lijkt het… Maar toch wordt er iedere jaar ook weer het een en ander afgestreept. Perfect dus. Locatie-onafhankelijk werken zou meer mogelijk maken, dus dat is iets wat ik ooit misschien wel zou willen!

Hoe ziet je droomleven eruit?

IIk leef mijn droomleven eigenlijk al best een tijdje! Ik heb een fantastisch huis, een hele lieve vriendin, fijne vrienden en familie om mij heen, heel leuk werk en maak ook nog eens onwijs gave reizen! Ergens zou ik fulltime als VA en contentspecialist kunnen werken, maar daar komt ook een hoop bij kijken, is veel commercieel zijn en druk rondom aflopende projecten. Ik weet niet of ik dat op fulltime basis zou willen, dus de combi met loondienst is echt perfect!

Wij fijn dat Liz al haar droomleven heeft waargemaakt, we hopen je met deze verhalen te inspireren om zelf ook jouw (reis)dromen achterna te gaan! Een boek schrijven staat hoog op ons lijstje, al hebben we momenteel geen idee hoe of wat. We zijn ervan overtuigd dat je met passie, de juiste mindset en doorzettingsvermogen een hoop kan bereiken. Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Wil je ook graag starten als reisblogger, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees ons blog: Eenvoudig een reisblog maken met deze tips.  

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: