Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Leven op een zeilboot in Australië: Lucille haar droomleven!

dolfijnen Australië

Wonen op een zeilboot in Australië, lijkt jou dat wat? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. Momenteel is (ver) reizen nog steeds lastig en we hopen dat er snel verandering in komt. In de tussentijd kun je even wegdromen bij de reisverhalen en foto’s.

Reizen en avontuur alleen voor jonge mensen? Welnee! Lucille ruilde in 2019 haar veilige kantoorbaan in en koos voor een ander leven in Australië. Het is niet altijd even makkelijk, maar ze geniet met volle teugen! Benieuwd naar haar avonturen? Volg haar live op Facebook en lees snel verder….

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Lucille Ghijbels, 56 jaar. Ik kom uit Maastricht en ben opgegroeid met ouders die elk jaar ander land in Europa bezochten. Behalve Scandinavië heb ik veel landen gezien. Ik vond als kind alles interessant; de mensen, dieren en omgeving. Door verschillende buitenlandse vrienden (Ierland, USA) ook de andere kant van het dagelijkse leven in het buitenland gezien. Ik laat me meestal leiden door iemand die een gebied goed kent. Zo kom je op plaatsen waar je anders misschien nooit terecht zou komen. Vaak gebeurt dit spontaan en zijn dit de beste reizen! Mijn verhaal is eigenlijk een soort van love story…  

emigreren Australië
motor rijden Australië

Zo begon het avontuur

Het begon in 2016. Ik leerde een Australische man kennen op internet. Niet op een datingsite, maar op een Blue Heeler groep (Australian Cattle Dog) op vriendschappelijke basis. We hadden allebei een hond en een motor. Op een gegeven moment nodigde hij me uit om naar Australië te komen om het land laten zien. Heel lang daarvoor waren er al plannen om met mijn ex naar Australië te emigreren.  Dus de interesse was er.

Ik geloof dat dingen met een reden op je pad komen en dus boekte ik een ticket en reisde af naar Australië. Toen ik hier voet aan de grond zette, was ik meteen verkocht. Wat een prachtig land! Ik denk dat ik vaak met open mond heb rondgelopen. Ik landde in Brisbane, daar heb ik de eerste week rondgekeken. Grote stad, alles leek zo nieuw en schoon! Hierna gingen we een week met een cruise van Brisbane naar Cairns via Hamilton Island. Ook hier keek ik weer mijn ogen uit en het onvermijdelijke gebeurde, ik werd verliefd… Dat was het laatste wat ik zelf verwacht had haha!

motorclub Australië

Verliefd op Australië

Daarna ben ik naar Townsville, Noord QLD gevlogen om een FB vriendin te ontmoeten. Hele andere warmte, echt tropisch. Je moet je lichaam ook even de tijd geven om aan alles te wennen. Daar heb ik met een Koala geknuffeld (wie wil dat nu niet) en een slang vastgehouden, prachtig. Hij is me daar komen ophalen en in twee dagen hebben we teruggereden. Alles in de omgeving zoog ik in me op. Ik dacht bij mezelf: “Dit wil ik de rest van mijn leven doen!”

Na deze trip ben ik nog 4x terug geweest waarbij mijn avontuurlijke man me door het hele land heeft gesleept in zijn 4wheel drive (15.000 km in 5.5 week). Ik genoot van elke seconde maar realiseerde me ook dat je soms ver weg bent van de beschaving en als iets gebeurt kan het dagen duren voor er hulp komt. Dus je moet altijd voorbereid vertrekken.

Australië werk reisblog

Een nieuwe uitdaging

In mei 2019 vertrok ik van mijn kantoorbaantje naar een 100% ander avontuurlijk leven. Mijn partner had een opknap zeilboot gekocht die hij wilde gebruiken om veteranen (hij is zelf veteraan) met PTSS een gratis dag uit op zee aan te bieden. Dit was zijn droom en ik help hem zijn droom waar te maken. Omdat ik nooit van mijn leven op een (zeil)boot ben geweest was dit een nieuwe uitdaging. Maanden van schuren, verven en repareren! Leek of er nooit een einde aan kwam. Eenmaal in het water was ik gelukkig niet erg zeeziek. Een paar hachelijke situaties maakten het wel erg spannend. Een keer in behoorlijke storm met 5 meter hoge golven, een keer bijna op de rotsen door motor die ermee kapte en een keer een huizenhoge freak wave die raam kapotsloeg en ons bijna van de boot sloeg!

reizen zeilboot Australië

Een dag uit je leven in Australië

Mijn dagelijkse leven ziet er vaak zo uit: Rond 07.00 uur opstaan, ontbijten en daarna mails doornemen. Dan een wandeling aan het strand met de hond en daarna verder met klussen aan de zeilboot. Er worden dagtrips gepland met veteranen op vaste tijden, afhankelijk van het weer. I.v.m. covid ligt dit nu stil. In de namiddag is het hier gebruikelijk om bij iemand (vaak bij ons) ‘sundowners’ te hebben: aanloop van vrienden en bekenden met een hapje en een drankje. Regel hier is dat mensen hun eigen drank (en een snack) meenemen.

reizen Australië reisblog
leven in Australië

Onvergetelijke ervaringen op reis

Van alle dingen die ik heb meegemaakt, zijn er twee die ik nooit meer vergeet:

  • Liggend in de tent bij Tobermory station, ver weg in de bush en kijkend naar de miljoenen sterren… je ziet zo ongeveer de hele galaxy… adembenemend mooi.

  • Lief nam mij mee net voor zonsondergang op een heuvel (Big Red) vlakbij Birdsville waar de Simpson desert begint. Oorverdovend stil en overweldigend mooi.

Ik vind emoes (soort struisvogels) zo grappig! Als je die tegenkomt, rennen ze werkelijk als een kip zonder kop van links naar rechts! Doet me aan de Muppet show denken.

Voor- en nadelen van het wonen in Australië

De voordelen van het leven in Australië zijn: de natuur, vrijheid, relaxte stijl van leven, goed weer en het contact met mensen vind ik vrij makkelijk. Nadeel: je kunt niet zo maar even naar huis, zeker nu niet. En aanpassen aan de gewoontes is ook niet altijd makkelijk. En: je laat letterlijk maar ook figuurlijk alles achter. Je bouwt hier als het ware een nieuwe identiteit op.

Let’s talk money

Australië is duur. Dus zoek van tevoren zoveel mogelijk uit, vaak zijn er grote verschillen. Ook hier is een Aldi, dus als je zelf eten kan maken scheelt dat enorm. Overnachten is ook niet goedkoop dus als je wilt rondreizen, is een camper een goede optie. En vraag de lokale bevolking om tips voor bijvoorbeeld uit eten etc. 

 

Australië is behoorlijk streng dus als je gaat zoek goed uit welk visum voor jou van toepassing is op de Australische overheidssite. Met bepaalde visa is het bijvoorbeeld absoluut niet toegestaan om te werken. Ik ben meerdere malen met een toeristenvisum (gratis) gekomen en de laatste keer partnervisum aangevraagd (duur!)

Reistips voor Australië

Reizen door Australië is ontzettend mooi. Zeker doen dus! Je hebt wel minimaal 4 weken nodig om (een deel van) Australië te bezoeken. Plan je reis aan de hand van waar jouw interesses liggen (stad, bush, water). De oostkust heeft de meeste variatie en is ook qua afstanden goed te doen.

Reis zoveel mogelijk lichtgewicht. Het is een last om veel koffers mee te zeulen. Let op je huid! De zon is hier fel en je huid moet er erg aan wennen. Best om goede zonnebrand hier te kopen, is afgestemd op dit klimaat. Een goede hoed tegen de zon met brede rand is geen overbodige luxe.

Ik heb met een aantal verschillende maatschappijen gevlogen. Echt slecht heb ik niet meegemaakt. Als je niet aan een strak tijdschema gebonden bent kan een paar dagen later of eerder behoorlijk in prijs schelen. Een of twee tussenstops is helemaal niet erg. Dit is fijn als pauze zodat je de benen kan strekken. Let op dat de tijd van de tussenstop niet te lang is.

uluru Australië

What’s next?

Wij gaan verder met ons vrijwilligerswerk. Momenteel vanuit onze homebase Coffs Harbour, maar uiteindelijk willen we langs de hele oostkust. We hebben contact met Tangaroa Blue. Zij doen beach cleanups op afgelegen eilanden in noord Queensland. Wij gaan daarbij helpen, met ons programma met veteranen.

Hoe ziet je droomleven eruit?

Om eerlijk te zijn heb ik mijn droomleven al. De financiën zijn krap maar dat weegt niet op tegen het geweldige leven dat ik nu leid. Ik voel me ook heel bevoorrecht en heb er geen seconde spijt van gehad.

De boot is ons huis, hier leven we met onze 2 honden. Ik ben nu aan het leren hoe te zeilen. Nog altijd de boot aan het opknappen en ondertussen hebben we onze eerste trip met veteranen er al opzitten. Ik kan ontzettend genieten van de vrijheid, het weer, de kameraadschap, de natuur en het leven waarvoor ik gekozen heb. Het is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Door Covid heb ik mijn familie nu al meer dan 2 jaar niet gezien (thank God for facetime) en financieel is het ook zwaar. Maar je leert ook, ik denk mede door het leven op een boot, hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn.

zonderondergang Australië

Zou de manier van leven van Lucille ook wat voor jou zijn? Hoe ziet jouw droomleven eruit? Het leven als nomad is niet voor iedereen weggelegd. Wil je gewoon voor een langere tijd op reis? Dan heb je vast wat aan ons blog hoe je geld bespaart om meer te reizen.

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten of volg ons op Instagram.


Zit jij momenteel ook in het buitenland of op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!