Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Meer reizen? Sharon geeft je de beste (spaar)tips!

meer reizen

Het liefst wil je zoveel mogelijk reizen, maar daarvoor heb je geld nodig. Door te sparen én besparen, heb je sneller een mooi bedrag bij elkaar om te reizen. Soms moet je daar wat dingen voor aanpassen en bewuster omgaan met je geld. Het is vooral een kwestie van prioriteiten stellen, hoe graag wil jij op reis? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Sharon heeft een baan in loondienst, maar probeert zoveel mogelijk te reizen. Haar droom is om fulltime reisblogger te worden, met een vaste thuisbasis. In de toekomst staat er zelfs een sabbatical van een half jaar op de planning.
Ze deelt alle reismomenten op haar website en op Instagram. Nieuwsgierig hoe haar leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Ik ben Sharon en inmiddels 35 jaar jong. Mijn liefde voor reizen is ontstaan toen ik 29 was. De vonk sloeg over tijdens mijn eerste grote reis naar Vietnam, samen met mijn zus. De opwinding bleef aanhouden, en op mijn 30e ben ik alleen op reis gegaan voor 10 weken, dwars door Thailand en Indonesië. Na die onvergetelijke 10 weken was ik volledig verkocht, en sindsdien maak ik elk jaar een grote reis, met uitzondering van de corona-jaren. Mijn reiservaring strekt zich uit tot veel landen in Zuidoost-Azië en Europa. Hoewel het lastig is om één favoriet land te kiezen, staan Vietnam, Portugal en Thailand hoog op mijn lijst van favorieten.

scooter reizen
palawan

Wat voor type reiziger ben je?

Ik ben geen specifiek type reiziger. Mijn vriend en ik kiezen er altijd voor om met de trein te reizen. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld een prachtige treinreis door Europa gemaakt, door Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Met mijn zussen daarentegen heb ik een voorkeur voor warme bestemmingen. We genieten van enkele dagen aan het strand, maar gaan ook zeker op ontdekkingstocht om de natuur en cultuur te ervaren. Stedentrips zijn ook helemaal mijn ding, iets wat ik regelmatig doe met mijn zussen of zelfs de hele familie.

Ook kamperen vind ik geweldig. Het zit een beetje in mijn bloed, aangezien ik hiermee ben opgegroeid. Deze liefde voor kamperen gaat nooit weg. Dus als het mogelijk is, breng ik elk jaar een weekend door bij mijn ouders in Spanje en kampeer ik gezellig mee. Rondreizen vind ik erg leuk en ik wil graag meerdere bestemmingen zien. Ik kies ervoor om elke 3 à 4 nachten door te reizen. Op deze manier voorkom ik dat het saai wordt en kan ik veel nieuwe dingen ontdekken. Ik hou van variatie  en selecteer mijn bestemmingen meestal op: steden, natuur, cultuur, en natuurlijk het genieten van heerlijk eten!

"Tijdens mijn soloreis door Indonesië heb ik vijf andere Nederlandse meiden ontmoet. We hadden zo'n goede klik dat we de hele reis, van Java tot aan Bali, met z'n zessen hebben gereisd. Het leek wel alsof we al jaren vriendinnen waren!"

Waarom ben je een reisblog gestart?

Ik vind het geweldig om mensen te inspireren. Op deze manier deel ik interessante bestemmingen, activiteiten en gezellige eetplekjes met anderen. Door mijn ervaringen te delen, hoop ik dat mensen net zo van reizen kunnen genieten en vergelijkbare avonturen kunnen beleven. Ik zie het als een gemiste kans als de prachtige wereld om ons heen niet wordt ontdekt, en ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen zodat meer mensen de schoonheid van de wereld kunnen ervaren.

Mijn reisblog richt zich op een breed publiek, omdat ik schrijf over diverse bestemmingen en reisstijlen. Mijn lezers zijn voornamelijk tussen de 25 en 45 jaar oud. Deze groep mensen neigt ernaar om hun reizen zelf te plannen en op zoek te zijn naar unieke plekken over de hele wereld. Ik ontvang regelmatig berichten met vragen over specifieke bestemmingen of over het alleen reizen als vrouw.

kerk italie
portugal straatjes

Een dag uit je leven op reis

Het afgelopen jaar ben ik met een vriendin naar Mexico gereisd. Gelukkig zijn we allebei heel ontspannen en doen we graag ons eigen ding om vervolgens weer samen te genieten van een biertje bij de zonsondergang. Op dagen dat we niet vroeg op pad hoefden naar onze volgende bestemming, zag onze dag op Isla Holbox er als volgt uit:

“We beginnen de dag rustig met een goede kop koffie en een van de lekkerste kaneelbroodjes ooit. Beiden hebben we een e-reader bij ons en genieten van een paar uur rustig lezen. Daarna kleden we ons om en nemen een verfrissende duik in de zee. Eenmaal afgekoeld, kopen we wat  eten van de verkopers op het strand en halen we ergens een koud biertje. Tegen het eind van de middag maken we ons klaar voor een prachtige zonsondergang aan het strand. Daar bekijken we het adembenemende schouwspel onder het genot van een biertje. Na de zonsondergang gaan we heerlijk uit eten en zoeken we een gezellige bar op met live muziek. Een betere dag is toch haast niet voor te stellen?”

thailand zonsondergang
isla holbox

Voor- en nadelen van reizen en werken

Het mooie van reizen is dat je volledig je eigen tijd kunt indelen en geen rekening hoeft te houden met de verwachtingen van anderen. Ik kan echt genieten van het rustig rondslenteren op een plek zonder me zorgen te maken over de tijd. Bovendien vind ik het heerlijk om geen wekker te hoeven zetten.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke ervaringen tijdens het reizen, gelukkig heb ik nooit echt grote tegenslagen gehad. Een opmerkelijk verhaal is dat ik in Vietnam een busreis had geboekt in combinatie met een hostel op de eindbestemming, omdat we daar om 4 uur ’s ochtends zouden arriveren. Eenmaal daar aangekomen, bleek het hostel gesloten te zijn en stonden we midden in de nacht op een verlaten plek. Gelukkig hadden meer mensen hetzelfde probleem, en uiteindelijk hebben we samen een hotel gevonden. In eerste instantie baalde ik, maar al snel zag ik het als een onverwacht avontuur.

Let’s talk money

Ik vind het zonde om veel geld uit te geven aan accommodaties, vooral omdat ik er relatief weinig ben. Hygiëne is voor mij wel belangrijk, dus ik speur graag het internet af naar betaalbare en schone plekken. Wanneer ik met mijn vriend reis, verblijven we meestal in tweepersoonskamers, maar als ik met vriendinnen of mijn zussen reis, kiezen we af en toe ook voor hostels en delen we slaapzalen.

Waar ik wel graag in investeer, zijn excursies. Zo heb ik bijvoorbeeld de Buhay Isla Ecotour in de Filipijnen gedaan. Hoewel deze tour wat duurder is (ongeveer € 360 voor 4 dagen / 3 nachten) kan ik je verzekeren dat het de moeite waard is. Naast  excursies geef ik mijn geld graag uit aan lekker eten. In Azië is dit natuurlijk al betaalbaar, maar in Europa is het vaak wat duurder. Om je een idee te geven, voor mijn treinreis door Europa van 3 weken was ik meer dan € 4000 kwijt voor twee personen. 

Tips voor andere reizigers

Ik bekijk altijd aan het begin van het jaar hoe de feestdagen vallen en probeer gebruik te maken van de vrije dagen die we toch al hebben. Zo ga ik dit jaar in mei naar Indonesië. Tijdens deze reisperiode vallen Hemelvaart en Pinksteren, wat me toch al twee vrije dagen bespaart. Deze kan ik dan op een ander moment weer gebruiken.

singapore gardens by the bay
reizen door Azie

What's next?

Op dit moment werk ik nog 36 uur in loondienst, naast het bijhouden van mijn reisblog. Mijn toekomstplannen omvatten het verminderen van mijn loondiensturen. Ik kijk uit naar interessante samenwerkingen met reisorganisaties die aansluiten bij mijn persoonlijkheid. Hoewel ik niet per se minder wil werken, ambieer ik wel meer flexibiliteit in mijn werktijden of de mogelijkheid om op afstand te werken, iets wat met mijn huidige baan niet mogelijk is.

Daarnaast staat over anderhalf jaar een sabbatical van een half jaar op de planning. Samen met mijn vriend wil ik vrij nemen, niet alleen om te reizen, maar ook om te genieten van mijn directe omgeving of om wat vrijwilligerswerk te doen. Hoewel ik tevreden ben met mijn werkende leven, wil ik ook andere ervaringen opdoen. Mijn belangrijkste doel is om optimaal te genieten van het leven!

Hoe ziet je droomleven eruit?

Hoewel ik geen fulltime reisblogger ben, is het wel een droom die me aanspreekt. Ik hecht veel waarde aan mijn thuis en mijn familie, dus ik wil altijd de mogelijkheid hebben om terug te keren. Wat ik wel geweldig zou vinden, is bijvoorbeeld 2-3 maanden in een stad als Barcelona te wonen en vervolgens een tijdje later in een schattig dorpje in Frankrijk. Maar uiteindelijk wil ik altijd weer terugkeren naar mijn thuisbasis!

zondergang azie
zonsondergang Coron

Of je nu in loondienst werkt of ondernemer bent, er zijn altijd mogelijkheden om meer te reizen. Kijk naar wat er wél kan, in plaats van wat er allemaal niet kan. Wil je ook graag meer reizen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees ons blogs: Hoe bespaar je geld om meer te reizen en tips voor reizen met een laag budget.

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: