Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Reizen, PR & mode: een kijkje in het veelzijdige leven van Naomi

Authentic Chica

Vind jij vrijheid belangrijk? Dan ben je zeker niet de enige. Ook wij bouwen aan een vrij leven: doen wat we leuk vinden, zonder beperkingen. Dat klinkt eenvoudig, maar is in de huidige maatschappij best lastig. Wat betekent vrijheid voor jou? Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Naomi is een succesvolle ondernemer, fashionista, reisblogger en influencer. Ze bezoekt regelmatig de mooiste plekken, van het tropische Aruba tot aan het groene eiland Madeira. Ook zij vindt vrijheid een van de belangrijkste persoonlijke waarden, en heeft haar leven grotendeels daarop ingericht.
Ze deelt alle reismomenten op haar website (Engelstalig) en op Instagram. Nieuwsgierig hoe haar leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Hi, nice to e-meet, mijn naam is Naomi Louwerens, ik ben net 44 geworden (niet verder vertellen, want ik voel me nog 28). Ik kom uit een dorpje vlakbij Den Bosch en ben op mijn 19e naar de Randstad verhuisd. Niet omdat ik Brabant niet leuk vond, maar voornamelijk omdat ik zelfstandig wilde zijn, het praktischer was voor mijn studie en ik meer van Nederland wilde zien. Ik heb mode management gestudeerd en ben ook gestart als vertegenwoordiger en vervolgens 18 jaar area manager en inkoper geweest voor verschillende mode ketens, waarbij ik ook voor mijn werk veel moest reizen. Zo heb ik voordat ik reisblogger werd al zo’n 35 landen bezocht en hield ik altijd al enorm van stedentrips en verre bestemmingen verkennen.

"De liefde voor reizen is met name begonnen op mijn 18e toen ik voor het eerst ver weg, op vakantie naar de Dominicaanse Republiek ging. Op mijn 26e heb ik een maand alleen met de backpack door Thailand gereisd, waarna ik de smaak van het reizen echt goed te pakken had!"

Foto door @bold_creates
@AuthenticChica - Naomi interview Salty Beachbums

Favoriete landen

Ik reis best veel, de teller staat nu op 46, met een grote diversiteit aan landen, zoals Zuid-Afrika, Australië, Malediven, Costa Rica, Oman en Zanzibar. Ik zit meestal in Europa, Azië en Afrika. Ik bezoek bepaalde landen vaker, omdat ik graag meer van eenzelfde land wil ontdekken. Tot nu toe heb ik nog weinig gezien van Noord- en Zuid-Amerika.

Wat mijn favoriete land is? Oh, dat vind ik heel lastig. Ik ben bijvoorbeeld al 9x in Portugal geweest en vind dat een heel fijn land. Ik hou van Europese landen om hun historie, kastelen, natuur en diversiteit. Zuid-Afrika, Malediven en Costa Rica waren ook fantastisch en ik ben gek op (tropische) eilanden. Een onmogelijke keuze dus!

Foto door @Flytographer

Reizen, mode en PR

Sinds ruim 7 jaar ben ik zelfstandig ondernemer via mijn eigen marketing en PR agency: Authentic Chic Travel and Lifestyle. Hiermee werk ik voor verschillende bedrijven, mode-, lifestyle- en toerisme-gerelateerde merken en tevens bestemmingen op freelance en projectbasis in PR en (social media) marketing, denk bijvoorbeeld aan:

 • Het managen van verschillende social media accounts
 • Social media consultancy, coaching en masterclasses
 • Influencer-marketing advies en bemiddeling
 • Het opzetten en begeleiden van (online) marketing campagnes

Daarnaast ben ik PR manager voor Naturescanner, waarbij ik de persreis bemiddeling en begeleiding van de reporters doe voor deze grote Nederlandse website. Ik ben ook actief als editor, content creator, videograaf/fotograaf en drone piloot, in opdracht voor anderen. En doe ik promotie op mijn eigen website en social media account @AuthenticChica, zo ben ik o.a. al ambassadeur voor Nikon en Corendon geweest.

Wat voor type reiziger ben je?

Ik noem mezelf meestal een authentieke luxe reiziger😊 Ik hou namelijk enorm van deze combinatie van bestemmingen uitgebreid verkennen om de authenticiteit en cultuur echt te kunnen ervaren. Maar wel graag in comfort en stijl, wat voor mij luxe is.
Backpacken en kamperen heb ik vroeger wel geprobeerd, maar dat is toch minder mijn stijl. Ik hou enorm van mooie (betaalbare) luxe accommodaties met karakter en historie!

Ik vind roadtrips en eilanden heel leuk, omdat je zo makkelijk meer kan zien van een bestemming en wat meer overzicht hebt! Daarnaast hou ik van lokaal eten, cultuur snuiven en een stukje relaxen, gecombineerd met avontuur en natuur. Daarom probeer ik bij mijn reizen dus lekker veel contrasten te combineren, om zo de bestemming écht te kunnen ervaren. In mijn beleving kan dat bijna overal, als je maar genoeg tijd hebt en flexibel bent!

travel content creator
reizen blogger

Hoe kies je bestemmingen?

In principe sta ik bijna overal voor open. In mijn ervaring zijn bestemmingen waarvan je het niet had verwacht vaak het leukst! Daarom zijn persreizen voor mij ideaal, zoals vorig jaar tijdens reizen naar Zuid-Zweden en Ober-Österreich weer is gebleken. Deze bestemmingen stonden niet op mijn radar maar bleken juist super divers, mooi en relaxed te zijn. Wel vind ik het belangrijk dat een bestemming relatief veilig is, dat je vrij makkelijk thuis kan komen in geval van problemen (denk aan Covid) en dat het vrouwvriendelijk is!

Hoe ben je reisblogger geworden?

Ik ben 8,5 jaar geleden als passie project hieraan begonnen, om de online marketing cursus die ik had gedaan, gelijk in de praktijk te brengen. Ik heb toen naast mijn parttime marketing baan, mijn website gebouwd met bijpassend Instagram, Facebook en Pinterest account voor mijn reismerk. Ik wilde graag anderen inspireren met mijn reizen, omdat ik al veel reiservaring had, en hield van foto’s maken. Ook vroegen collega’s en vrienden mij regelmatig om reistips.  Reizen is mijn passie en ik wilde weg uit de mode branche. Ik ben dan ook enorm blij dat het me gelukt is deze switch te maken! Na 1,5 jaar mijn website en socials te runnen naast mijn baan, ben ik gestopt in de mode en heb ik me ingeschreven bij de KvK. 

"Ik schreef heel veel artikelen voor mijn website en verschillende andere websites. Ook werkte ik hard aan mijn social media kanalen, waar ik in het begin wel 2x per dag op postte."

Succesvol met Instagram

Mijn Instagram account is ten opzicht van mijn reisblog een belangrijke aanvulling. Het zorgt voor de connectie en authenticiteit die ik zo belangrijk vind, en de website zorgt voor meer verdieping met meer informatie voor mensen die écht geïnteresseerd zijn in mijn tips en lifestyle. Social media zijn super belangrijk voor mijn merk en bedrijf, ik heb al veel opdrachten gekregen, omdat ze ook zorgen voor personal branding, ideaal zijn voor netwerken en je hier je autoriteit als expert in je vak kan laten zien.

Ik vind Instagram leuk omdat je anderen hier heel direct kan inspireren, maar ook zelf geïnspireerd wordt. Het platform daagt me echt uit om nog betere content te maken, bijvoorbeeld door middel van drone shots. Of het gebruik van nieuwe apparatuur, zoals de Insta360. Ik denk dat dit, en de authentieke manier waarop ik omga met het platform, zeker hebben bijgedragen aan mijn groei. Daarnaast deed ik vroeger regelmatig speciale give aways in samenwerking met hotels, bestemmingen en andere ig-ers, wat je account ook zeker kan helpen groeien.

droneshot reizen
zonsondergang reizen en mode

Van 0 naar 200.000 volgers

Dit heeft heel veel tijd, moeite en passie gekost. In het 1e jaar postte ik vaak wel 2x per dag en zette ik ook echt de wekker vroeger, zodat ik kon posten voordat ik naar mijn werk ging. Ik was heel actief en heb veel mooie connecties opgebouwd, ook met mensen die me nog steeds volgen en waarmee ik echt een online, maar vaak ook offline, band heb opgebouwd! Hier ben ik super dankbaar voor en dat is voor mij een van de leukste aspecten aan social media. Ik probeer regelmatig af te spreken met mensen die ik online al goed ken en mag, en heb ik zo al veel real-life vrienden gemaakt. Dit werkt goed omdat je een gezamenlijke passie hebt en veel raakvlakken, met name met andere freelancers.

Een dag uit je leven op reis

Vaak probeer ik voor mijn reis al zo veel mogelijk op te zoeken via Google, Instagram en andere reisblogs. Maar de bestemmingen waarmee ik werk, maken meestal ook al een mooi programma op basis van het thema van de persreis. Als het een individuele reis is, kan ik zelf mijn programma wensen vooraf aangeven. Denk hierbij aan bijzondere accommodaties, fotogenieke lunch- en diner plekjes en leuke activiteiten die passen bij mijn website en doelgroep. Afhankelijk van het soort reis volg ik dit programma, of heb ik meer ruimte om zelf naar de plekjes te rijden die ik al heb gemarkeerd in Google maps.

zeilen Caribbean
Foto door @Flytographer

Ik ben niet echt een vroege vogel, dus start het liefst rond 08:00 of 09:00 uur met een lekker ontbijtje. Daarna op excursie of roadtrip om de bestemming optimaal te kunnen ervaren, content te maken en indien mogelijk met mijn drone te vliegen, want daar hou ik enorm van! In de avond ga ik graag uit eten en meestal niet te laat naar bed, omdat er elke dag ook veel content uitgezocht moet worden, gedownload en ge-edit om z.s.m. gedeeld te worden via Instagram stories. Hier heb ik vaak alleen in de avond tijd voor, wat de reis best intensief kan maken.

"Als je op groeps-persreis bent, is er vaak een vol programma, waardoor je heel de dag geleefd wordt en ook in de avond nog moet socializen en netwerken. Dit maakt het erg druk, maar wel heel gezellig."

Voor- en nadelen van reisbloggen

De vrijheid, flexibiliteit, variatie en avontuur. Van reizen en nieuwe plekken ontdekken word ik enorm blij en ik hou van content maken, wat het voor mij ideaal maakt.
Ik hoef bijna nooit de wekker te zetten en kan ik meestal volledig mijn eigen dagindeling bepalen als ik thuis ben. Ondanks dat ik mijn werk geweldig vind, zijn er ook minder leuke dingen. Het technische aspect aan mijn website vind ik niet zo leuk en ik ben ook niet weg van administratieve werkzaamheden, wat wel bij een eigen bedrijf hoort helaas. Als ondernemer kan je werk je enorm opslokken, omdat er altijd wel wat te doen is. Social media, online promotie en netwerken staan nooit stil. 

Het bewaken van mijn werk-privé balans is voor mij wel echt een uitdaging. Ook omdat mijn werk mijn hobby is, en alles door elkaar loopt. Daarnaast heb ik echt een paar weken tussen elke reis nodig om bij te komen en de content te kunnen verwerken vanuit een vaste basis. Zo reis ik bij voorkeur maximaal 1x per maand en moet ik er echt op letten dat ik ook wel eens een échte vakantie neem.. Al lijkt mijn werk daar wel op, dat is het in de praktijk echt niet. Zo heb ik een paar jaar geleden tegen een burn-out aan gezeten, wat een harde, maar goede les was. Dit had ik beter kunnen managen, maar gelukkig gaat dit nu een stuk beter!

persreis

Zou je een leven als reisblogger aanraden?

Zeker weten, maar het moet wel echt bij je passen! Het ligt helemaal aan je karakter. Ik zou het enkel aanraden als je echt van content creatie, ofwel schrijven, fotograferen en videografie houdt, omdat dit de basis is.  Niet iedereen heeft hier even veel aanleg voor. Ik denk dat het bij alles wat je doet, essentieel is dat het je van nature makkelijk afgaat, anders wordt werk vanzelf minder leuk en zwaar. Begin geen reisblog als je denkt er veel geld mee te verdienen of gratis vakanties te scoren.

Daarnaast moet je heel flexibel zijn, omdat bij reisbloggen meestal veel uitdagingen komen kijken. Het zijn geen vakanties en alle samenwerkingen komen niet vanzelf. Om als reisblogger op professioneel niveau te kunnen werken, is het naar mijn mening heel belangrijk dat je het echt doet vanuit een passie voor reizen en content creatie en dat je bereid bent veel te investeren qua tijd en moeite. In het begin verdien je er meestal niks aan. Je moet eerst een platform opbouwen en jezelf echt goed kunnen verkopen (ook via goede content) en constant blijven netwerken.

malediven reis
bootocht griekenland

Let’s talk money

Ik doe veel freelance werk voor andere bedrijven, merken en bestemmingen. Mijn reizen worden veelal betaald door de opdrachtgever. Als reisblogger heb ik niet heel vele kosten; ik heb een kantoor aan huis en geen vast personeel. De echte kosten zitten meer in de website, apparatuur en apps/programma’s. Dit zal gemiddeld op maximaal €200-300 per maand uitkomen.

@AuthenticChica - Naomi interview Salty Beachbums
nusa penida bali

Tips voor andere reizigers

Ik zou zo veel mogelijk reizen nu het nog kan! Zeker na Covid en met verschillende oorlogen op dit moment, is het wel gebleken dat vrij reizen niet meer vanzelfsprekend is en niet alle landen veilig om te bezoeken. Ik probeer hier dan ook zo veel mogelijk van te genieten. Ik voel me bevoorrecht dat ik die vrijheid heb, maar ben ook voorzichtig en bedachtzaam hierin.

Nog enkele social media tips:

 • Ga er vol voor! Social media is heel goed voor je netwerk. Groeiende kanalen zoals Tiktok worden steeds belangrijker.
 • Blijf online de concurrentie voor met Reels en video, zo blijf je groeien.
 • Zorg er wel voor dat je een sterk merk opbouwt waarmee je je kan onderscheiden van anderen, maar dat je ook authentiek en trouw aan jezelf blijft.
 • Neem daarnaast ook echt zelf initiatief naar anderen toe.
 • Stop extra tijd in 1 of 2 platformen waar je doelgroep zit en waar je echt wil uitblinken. Zo krijg je daar sneller meer volgers en heb je onderhandelingskracht voor toekomstige opdrachtgevers.
 • Spreid het risico door naast social media, ook een website en of andere kanalen op te zetten.
 • Als je dit fulltime wil doen is een spaarpotje, een goed basis netwerk en wellicht nog een andere inkomstenbron ernaast zeker handig!
tropische zonsondergang
muurschildering reis

What's next?

Ik ben een heel tevreden mens en super dankbaar voor wat ik reeds bereikt heb. Mijn plannen voor de toekomst zijn dan ook om dit te kunnen handhaven, zodat mijn werk in balans en leuk blijft. Ik probeer meer in het moment te leven en met de dag, en vooral ook met leuke inspirerende mensen, bedrijven en merken te werken.
Mijn vrijheid en flexibiliteit vind ik hierbij het allerbelangrijkst, zodat ik vooral mijn eigen kompas kan blijven volgen😊

vrijheid reizen

Wat ontzettend gaaf dat Naomi een leven heeft gecreëerd waar al haar passies samenkomen. Stiekem zijn we een beetje jaloers op haar enorme bereik op Instagram, zover zijn wij nog lang niet (3000 volgers ahum). Maar de aanhouder wint, zeggen ze toch? 😉 Dus, wil je handige reistips over tropische bestemmingen en hidden gems, buiten de gebaande paden? Volg ons op Instagram!


Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op Tiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: