Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

  Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

De wereld rond als travel content creators: ultieme droomleven?

travel content creators

Steeds meer mensen zoeken de vrijheid op en willen weg uit het ‘standaard’ leven. En dat juichen wij alleen maar toe, want je leeft maar één keer! Doe vooral waar je hart sneller van gaat kloppen, en waar je gelukkig van wordt. In deze rubriek hopen we je te inspireren om dit ook te doen. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en meer over hun leven te weten komen.

Romy en Niels reizen momenteel als travel content creators door Zuidoost-Azië. Ze delen al hun reisavonturen op Instagram en hebben sinds kort ook een eigen website. Nieuwsgierig hoe hun leven eruit ziet en wat de plannen zijn? Lees snel het blog.

Even voorstellen

Wij zijn Romy (26 jaar) & Niels (31 jaar) en reizen momenteel door Zuidoost- Azië. Sinds 2016 zijn wij samen en vanaf het eerste moment delen wij dezelfde passie voor reizen. Na vele reizen samen ontdekten wij dat de passie voor reizen zo groot is dat we voor een langere tijd op reis wilden. Wij hebben deze stap gezet, begin mei zijn wij afgereisd naar Thailand. Daarna bezochten wij Vietnam, Cambodja en Maleisië. Momenteel reizen wij in Bali en kijken wij terug op een ontzettend leerzame periode. Elke dag leren we steeds meer van de wereld en onszelf. Een van onze dromen is om zoveel mogelijk van de wereld te zien.

Voordat wij elkaar leerde kennen, had Niels alleen Europa gezien. Inmiddels is dit al lang niet meer het geval en zijn we al bijna in alle continenten geweest. Er ontbreken er nog twee op onze lijst.

travel content creators romy en niels
reizen

Wat voor type reizigers zijn jullie?

Wij omschrijven onze reisstijl het liefst als onze eigen creatie. Waarbij wij comfortabel reizen met een luxe randje en unieke ervaringen/bezienswaardigheden belangrijk vinden. We zoeken zoveel als mogelijk van tevoren uit en maken een dag planning met ruimte voor spontane acties. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten is met het vliegtuig naar Saint Barth. Je kunt hier alleen komen met een klein vliegtuigje en vliegt over prachtige eilanden en blauwe zee. Gevolgd door een steile landing op de luchthaven.

Een unieke accommodatie of ervaring vinden wij geweldig. We verbleven bijvoorbeeld op een prachtige wijngaard met een unieke autocollectie in Peru. Over het algemeen kwamen hier alleen maar Peruanen. We houden van een balans tussen ontspanning en inspanning. In Thailand op een prachtig wit strand onder de palmbomen liggen en een actieve hike naar een uitzichtpunt over de rotsachtige kust.

Saint Barth
Wijngaard Peru

"Het liefste plannen we onze reizen vooraf, maar merken nu met een langere reis dat dit nagenoeg onmogelijk is. Door het vele reizen en ontdekken van nieuwe plekken, blijft er weinig tijd over voor de planning. Deze ervaring brengt leuke uitdagingen met zich mee en vraagt soms om creatieve oplossingen.

Werken als travel content creators

Bij ons is de stap naar werken als travel content creators heel natuurlijk gegaan. Voordat we elkaar leerde kennen, legde Romy haar reizen al vast met video’s. Niels had al vanaf jongs af aan een passie voor fotografie en vond het geweldig om mooie landschappen vast te leggen. Tijdens onze reizen samen vinden we het leuk om herinneringen vast te leggen. Er kwamen zoveel positieve reacties op de foto’s en video’s dat we besloten om 2 jaar geleden een gezamenlijk Instagram account op te zetten. In eerste instantie als hobby maar het wordt steeds professioneler. We hebben onszelf ontzettend veel geleerd en leren nog iedere dag bij. We hebben een cursus gevolgd en proberen nieuwe dingen uit maar het belangrijkste is het plezier wat wij erin hebben. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan dat wij in eerste instantie hadden gedacht.

Zo organisch als het is ontstaan, betekent niet dat alles ook makkelijk en vanzelf gaat. Naast onze vaste banen hebben we veel gereisd en hebben we dit opgebouwd. Op dit moment groeien we en hebben we al een aantal mooie samenwerkingen gedaan. Er ontstaat een steeds duidelijker idee wat we willen bereiken als travel content creators.

angkor wat, cambodja travel content creators

Een dag uit jullie leven op reis

Tijdens het reizen, wisselt het per dag. Er zijn voor ons verschillende soorten dagen: een reisdag, activiteiten dag en werkdag. We proberen structuur en ritme aan te houden in onze dagen. Zo starten we de dag altijd rond zonsopkomst. Bij een samenwerking of activiteit zorgen we altijd dat we zo vroeg mogelijk op de locatie zijn om content te maken. Zo is het nog lekker rustig en heb je veel plekken vaak voor jezelf. We maken dan altijd de mooiste content door het zachte licht. Na het schieten van de content genieten we vaak nog even van de plek die dan nog rustig is. Bij een samenwerking besteden we rest van de ochtend aan het bijwerken van de social mediakanalen en editen we de content. De middag proberen we te genieten van de mooie accommodatie waar we verblijven of doen we nog iets leuks. Vervolgens maken wij ons klaar voor een romantisch diner, waar we tijdens de zonsondergang nog content schieten.

Niet alleen maar lang leven de lol

Niet iedere dag ziet er zo ideaal uit, een werkdag is voor ons een stuk minder rooskleurig. We beginnen altijd met een wandeling om toch even buiten te zijn. Vervolgens werken we onze social media kanalen bij. Er is altijd veel te doen en de dag vliegt voorbij. Aan het einde van de dag sporten we graag om ons hoofd leeg te maken. Na het avondeten wordt er op social media gepost. We proberen nog even te ontspannen, maar soms wordt alsnog de computer gepakt.

bali zwembad travel content
kuala lumpur travel

Voor- en nadelen van reizen en werken

Het allergrootste voordeel is 100% de vrijheid, maar dit is ook meteen het grootste nadeel. We miste dit allebei ontzettend in ons werk. Vrijheid en je eigen onderneming kunnen opbouwen. Het reizen is ontzettend leuk en geeft vrijheid maar dit betekent niet lang leve de lol. Ondernemen vraagt om heel veel discipline, consistentie en doorzettingsvermogen. Een ander groot voordeel is dat je van over de hele wereld kan werken, je leert nieuwe culturen en plekken kennen. Hierdoor kijken wij ook weer anders tegen dingen aan, je leert kleine dingen waarderen.

Een uitdaging voor ons is dat wij altijd willen verbeteren en stappen vooruit willen zetten. Soms gaat het ons niet snel genoeg of zien we niet het gewenste resultaat. We leren hier steeds beter mee omgaan en te genieten in het nu.

reiskoppel travel content
Vietnam Hanoi treinspoor

Bijzondere ervaringen op reis

Reizen creëert zoveel onvergetelijke ervaringen, zeker als je buiten de gebaande paden gaat. Zo hebben we met een watervliegtuig over de turquoise blauwe atollen van de Malediven gevlogen, bezochten we het Khao Sok Lake in Thailand en sliepen bij locals op het hoogste meer van de wereld: Lake Titicaca in Peru.

Naast onvergetelijke ervaringen hebben wij ook unieke ontmoetingen tijdens het reizen. Zo verbleven we op een wijngaard in Praag waar we de eigenaren beter leerde kennen. We hebben hier een geweldig diner gehad en een unieke band opgebouwd met dit stel. Iets recenter ontmoeten we een oude man tijdens het rijden van de Hai Van Pass in Vietnam. In eerste instantie dachten wij dat hij iets wilde verkopen vanuit het menu wat hij in zijn hand had. Dit bleek later zijn verzameling te zijn van allerlei soorten valuta die hij spaart. Hij vertelde hier vol trots over en was ontzettend vriendelijk. Wat werkelijk veel indruk op ons heeft gemaakt was het verblijven bij een weeshuis in Noord-Thailand. Na schooltijd (overdag) vinden de kinderen het geweldig om je te ontmoeten. Sommige nieuwsgierig, anderen verlegen, maar allemaal zo blij!

Khao Sok Lake Thailand
Hai Van Pass Vietnam

Een grappig moment

We maken zoveel leuke en grappige momenten mee tijdens onze reizen. Van onze huidige reis blijven de diverse vervoersmiddelen die worden gebruikt in Azië ons het meeste bij. Noem het maar op en we hebben erin gezeten. Zo werden we bij aankomst in Cambodja opgehaald door personeel van het hotel. Wij gingen uit van een normale taxi. Er kwam een scooter voorrijden met een karretje erachter, beter bekend als een remorque. Onze twee koffers werden ingeladen en hop, daar gingen we naar het hotel.

Tips voor andere reizigers

Heb je een droom of een ambitie die je wilt waarmaken maar niet durft is ons advies heel simpel: doen, go for it! Het is altijd de moeite waard om het te proberen en te kijken of het bij je past. Als je het echt leuk vindt, is het belangrijkste dat je volhoudt en doorzet. Zo kan je achteraf nooit zeggen: “Had ik maar…” Enkele andere tips:

 • Bereid je goed voor
  Hiermee sta je minder snel voor verrassingen. Begin op tijd met plannen; denk aan de inreisregels van het land, verzekeringen, geld wisselen en een simkaart kopen. Neem je een drone mee op reis, moet je ook daar de regels voor uitzoeken. Let op bij het afsluiten van een reisverzekering dat niet alle verzekeraars langere reizen dekken. 

 • Regel je geldzaken
  Om betalingen te doen, gebruiken wij de Wise card om te betalen in de valuta van het land. Dit scheelt veel geld en er komen geen onnodige opslagen bij. Neem voor de zekerheid ook je bankpas mee en een creditcard. 

 • Geniet van je reis
  De tijd vliegt, zeker tijdens het reizen. Probeer in het moment te genieten, want voor je het weet ben je alweer thuis.
Sri Lanka theevelden
reis content creators

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

We hebben nog heel veel dromen! Onze ultieme droom is om vanuit een of meerdere thuisbasissen veel te reizen. Daarnaast willen we graag onze eigen onderneming verder opbouwen. We werken hier iedere dag aan en bedenken nieuwe dingen om deze droom werkelijkheid te maken. We willen graag andere reizigers inspireren en helpen bij het maken van reizen. We hebben zoveel ideeën, maar proberen vooral te focussen wat nu belangrijk is. We genieten met volle teugen, omdat we weten dat deze reis niet oneindig zal zijn.

strand bali

Wat een heerlijk verhaal weer! Wij zijn erg benieuwd waar Romy & Niels over een jaar staan en gaan ze zeker volgen. Het leven van travel content creators lijkt soms net een sprookje, maar het is echt keihard werken. Dat zie je vaak niet terug op die picture perfect Instagram shots. Wil je ook graag een leven als travel content creator? Begin met het lezen van ons blog over locatie-onafhankelijk werken.

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op InstagramTiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Nog meer reisverhalen: