Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Werken als copywriter en reisblogger in Valencia | een kijkje in het leven van Fleur

solo reizen vrouw

Wil jij graag reizen, maar vind je het spannend om in je eentje te gaan? Of wil je wonen en werken in het buiten en meer vrijheid? Dan moet je dit inspirerende gastblog zeker lezen. Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. 

Fleur heeft haar eigen reisblog over solo reizen en slow travel en werkt daarnaast als freelance copywriter. Ze woont momenteel in Valencia, maar gaat binnenkort weer richting Latijns-Amerika, waar ze haar hart heeft verloren.  Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op haar Instagram of reisblog en lees snel verder….

Even voorstellen

Hola, Fleur hier! Ik ben een 22-jarige free spirit. Veelal woonachtig in het zonnige Valencia, soms even bij familie en vrienden in Nederland, en anders op pad met mijn backpack. Na het behalen van mijn bachelor International Business Communication in 2021, ging ik in mijn up op reis door Midden-Amerika en Colombia, waarbij vooral de mensen, cultuur en muziek in dat laatste land mijn hart hebben gestolen.

Ik genoot extreem van de vrijheid van het alleen reizen en raakte geïnspireerd door andere backpackers, die het reizen met hun werk combineerden. Bij mijn terugkomst in Nederland, ruim een half jaar later, schreef ik mijn onderneming Bloom with Content in bij de KVK. Sindsdien werk ik als freelance copywriter, wat ik dus nu vanuit Valencia doe, maar hopelijk binnenkort ook weer vanuit Latijns-Amerika!

solo reizen fleur
flora flies reisblog

Wat voor type reiziger ben je?

Met mijn reisblog Flora Flies positioneer ik mezelf als slow solo traveller. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje een bestemming te ontdekken en daar zo veel tijd als ík wil voor te nemen. Het maken van herinneringen met familie, vrienden of andere backpackers vind ik geweldig, maar dan gaat het om de herinneringen van het lachen, het samenzijn of van de mooie gesprekken. Als ik alleen ben, kan ik pas écht de omgeving goed in me opnemen. De herinneringen aan bepaalde plekken, gesprekken met locals of gedachten die ik op dat moment had, zijn dan veel intenser.


Dankzij mijn deels Spaanstalige studieachtergrond spreek ik een aardig woordje Spaans, waardoor ik steeds weer naar Spaanstalige bestemmingen word getrokken. Bovendien spreken de culturen in Latijns-Amerika me onwijs aan, dus zie ik mezelf daar in de komende jaren nog vaker terugkeren.

waterval reizen
reiservaringen solo reizen

Hoe ben je in Valencia terecht gekomen?

Eigenlijk zou ik in het collegejaar van 2020 / 2021 al een semester in Valencia gewoond hebben, als Erasmus Exchange, maar je raadt het al; corona gooide roet in het eten. Spanje is altijd al “mijn” land geweest door de vele zomers die ik er gespendeerd heb, dus vanaf mijn zestiende begon ik te roepen dat ik ooit een keer in Spanje gewoond moest hebben. Nu ik sinds 2022 de vrijheid heb als freelance copywriter om mijn werk overal uit te kunnen voeren met een laptop en internetverbinding, was het voor mij een logisch moment om alsnog naar Valencia te verhuizen!

Op zoek naar een woonruimte

Ik woonde eerst in een studentenhuis met vijf anderen. Dat is een leuke ervaring geweest omdat ik tijdens mijn studententijd in Nederland bewust thuis was blijven wonen om te sparen voor mijn reis, maar tien maanden was voor mij ook wel de max. Hierna ben ik voor de zomermaanden naar Nederland gegaan, en ben ik vanaf daar gaan online zoeken naar een appartement of studio voor mezelf per september 2023. Een vriend van me – die ik met padel in Valencia had leren kennen – kon voor mij een appartementje in Valencia bezichtigen en dat is hem geworden! Zowel de kamer in het studentenhuis als dit appartement heb ik via Idealista gevonden, wat tevens de site is die ik het meest zou aanraden voor het vinden van een kamer of appartement in Valencia.

Werken in Spanje

Omdat ik tussentijds wel eens terug ga naar Nederland, en ook voor 2024 weer reisplannen heb, heb ik mezelf tot nu toe nog niet ingeschreven in Spanje; denk aan een Spaanse zorgverzekering, Spaans bankrekeningnummer, etc. Als freelancer factureer ik naar Nederlandse opdrachtgevers, betaal ik in Nederland belasting en mijn tandartsbezoekjes plan ik ook nog in tijdens mijn bezoekjes aan Nederland. 

Wil je volledig naar Spanje verhuizen of voor een Spaans bedrijf werken, dan is een NIE-nummer onmisbaar.

Een dag uit je leven in Valencia

In Valencia had ik al heel snel mijn draai gevonden. Mijn wekker staat rond een uur of 09.00 uur, waarna ik met mijn bak Griekse yoghurt en kopje thee op mijn balkon in het zonnetje ontbijt. Ook als ik in de ochtend al een afspraak heb, zorg ik ervoor dat ik genoeg tijd heb tussen het opstaan en het vertrekken om rustig van mijn ontbijt te genieten. Heerlijk!

Vervolgens werk ik  ongeveer vanaf 11.00 tot 16.00 uur. Het leuke aan mijn werk vind ik dat het zo afwisselend is. De ene dag schrijf ik een blogartikel over sport of reizen, en de volgende dag bewerk ik video’s en schrijf ik een nieuwsbrief. Ik probeer minimaal een keer per week vanuit een leuk cafétje te werken (Flying Bean Coffee is mijn favoriet) omdat ik dan productiever ben. Het lekkere van thuiswerken, is dat ik rond 14.00 uur een lekker eitje bak in mijn eigen keuken.

valencia wonen
digital nomad valencia

Een actieve middag

’s Middags loop ik nog even een rondje door de kleurrijke wijk, ga ik naar de supermarkt, en kleed ik me om voor ofwel hockeytraining (3x per week) of een potje padel, dit is een combinatie van tennis en squash (1-2x per week). Afhankelijk van het tijdstip van mijn sporten, eet ik daarvoor, of daarna. Ook voor het avondeten maak ik bijna altijd tijd. Ik vind het heerlijk om een beetje aan te rommelen in de keuken en een aesthetic maaltje voor me te hebben staan. Hoewel ik het me er soms ook makkelijk vanaf maak hoor, met een diepvriespizza of een lekkere vegan lasagna van de Lidl 😉

padel sport valencia
valencia wonen en werken

Voor- en nadelen van wonen in Valencia

Het grootste voordeel van het wonen in Valencia vind ik dat je jouw gewenste leven kunt leven. Ik hou van zonnig weer, gezellige steden en van de Spaanse taal en cultuur, dus ik zit hier helemaal op mijn plek. Een bijkomend voordeel is dat je buiten je comfortzone gaat en jezelf daarmee ontwikkelt. Inmiddels voelt Valencia zó als thuis, dat dit mijn comfortzone is geworden.

Je ontmoet eenvoudig mensen door je aan te sluiten bij een lokale sportclub, een oproepje in een Facebook groep te plaatsen, of naar language exchange avonden te gaan. In mijn eerste jaar in Valencia heb in ieder geval aan sociale contacten geen gebrek!

solo reizen vrouwen
Valencia stad Spanje

Helaas wonen veel mensen van mijn leeftijd tijdelijk in het buitenland, voor studie of werk, waardoor je vooral tijdelijke vriendschapen opbouwt. Gelukkig koester ik mijn vriendschappen in Nederland onwijs, en is het elke keer wanneer ik hen weer zie alsof ik niet ben weggeweest.

Een bijzondere ontmoeting op reis

Ik heb onwijs veel mooie ervaringen en ontmoetingen op reis meegemaakt. Eentje die me altijd bij zal blijven is een ontmoeting met een Colombiaans jongetje van een jaar of 12, in Bogotá. Ik was in mijn eentje wat door het centrum aan het slenteren en genoot van het dagelijkse leven dat zich daar afspeelde. Een groepje mannen was midden op straat aan het schaken, dus daar bleef ik even bij staan. Het jongetje kwam naar me toegelopen, om samen met mij en een andere Colombiaanse toeschouwer een praatje te maken. We hadden het al gauw over voetbal, want mijn geliefde Ajax kenden ze wel.

Het jongetje liep met een mandje vol snoepjes rond, die hij duidelijk aan het verkopen was. Hij bood mij er een aan, maar ik vertelde eerlijk dat ik het niet kon kopen, want ik had geen kleingeld op zak. We praatten nog wat verder, totdat ik aangaf mijn wandeling voort te zetten. Toen ik al bijna weg was, kwam hij nog naar me toegerend: “Hier, voor jou, neem maar!”. En zo kreeg ik alsnog een snoepje in mijn handen gedrukt. Het papiertje daarvan heb ik nog steeds thuisliggen, want het staat voor mij symbool voor de gastvrijheid, vriendelijkheid en menselijkheid van de Colombianen, wat er blijkbaar al jong in zit.

Grappige momenten die je nooit vergeet

Ik herinner me een slappe lach moment toen ik in de chivabus van Salento naar Jardín zat, in Colombia. Bij een chivabus moet je je een kleurrijke combinatie van een ouderwetse Amerikaanse schoolbus en een truck voorstellen, maar dan zonder deuren en ramen, dus je zit in de openlucht (wél met een dak boven je hoofd). Ik raakte aan de praat met een andere Nederlandse backpacker van mijn leeftijd en een Filippino van rond de 30 jaar. We verwonderden ons over de manier waarop de bus zich door de onbegaanbare, hobbelige, modderige wegen manoeuvreerde.

Het verhaal werd nog mooier toen de bus op zo’n modderweg ineens stopte, en alle lokale passagiers in beweging kwamen om de buschauffeur te helpen met, jawel, het opvullen van de kuilen in de weg. De buschauffeur ging in een onbestaande deur staan, en de Colombianen aan boord gaven wc-potten, zandzakken – en al het andere wat aan boord was en bruikbaar werd geacht – door aan de buschauffeur. Hij gooide die spullen vervolgens doodleuk in de kuilen in de weg! Probleem van kuilen in de weg opgelost 😉 We hobbelden nog zo’n 4 uur door de jungle van Colombia, met keiharde Colombiaanse muziek die door de speakers van de bus galmde. Bij het vallen van de avond veranderde dit in electro muziek, het leek wel een partybus. Het openbaar vervoer in Nederland is nog nooit zo saai geweest, haha!

chivabus colombia

Wonen in Valencia: let’s talk money

Mijn huur is nu van €485 (studentenhuis) naar €850 (tweekamerappartement) gegaan, dus mijn maandelijkse kostenplaatje is wat groter geworden. Ik geef verder nog zo’n €400 per maand uit, waarvan ongeveer de helft naar boodschappen gaat, en de andere helft naar potjes padel (€5 voor anderhalf uur), af en toe uiteten (€15-€20 inclusief drankjes), uitgaan (€10-15 entree inclusief drankje) of een espresso buiten de deur (€1,50). Ik kan nu dus rondkomen met €1300 per maand!

In Valencia raad ik Cytrus aan voor lekkere tapas, Dulce de Leche in Ruzafa voor een paradijs aan gebakjes, en Café Infanta voor een drankje ’s avonds.

Tips voor andere reizigers

Er zijn meer freelance mogelijkheden dan je denkt! Check bijvoorbeeld eens een site als Upwork of Fiverr om te zien welke diensten zoal door freelancers over de hele wereld worden aangeboden. Wie weet zit er iets tussen wat jij al kan, of wat je graag wilt leren, door een cursus te doen. Als copywriter heb je een flinke dosis creativiteit nodig, perfecte kennis van de Nederlandse taal en een fijne schrijfstijl. Dat laatste kan je deels in je hebben zitten, maar kan je ook verfijnen door middel van een cursus.

Locatie-onafhankelijk werken kan ik iedereen aanbevelen, evenals reizen. Het hoeft niet gelijk voor een jaar, maar kijk eens hoe een weekje workation in Valencia je bevalt. Neem je laptop mee, sluit je aan bij de Facebookgroep “Digital Nomads Valencia” of “Girls in Valencia”, en geniet van het leven in Spanje. Als het bevalt, kan je altijd nog de stap maken om iets voor de lange termijn te gaan huren.

Mijn laatste tip: packing cubes zijn op reis echt onmisbaar! Ik kan niet meer zonder, super handig voor in je backpack of koffer.

What’s next?

Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een Valencia Guide, want ik heb inmiddels honderden tips verzameld. Ik zie het best gebeuren dat Valencia de komende jaren mijn thuisbasis blijft, tussen bezoekjes aan Nederland en het reizen door. Of ik hier voor altijd zal blijven en eventueel mijn eerste huisje koop, kan ik nu niet zeggen, maar ik sluit het niet uit. Wel staat er weer een reis op de planning naar Latijns-Amerika, want daar krijg ik geen genoeg van! 

Hoe ziet je droomleven eruit?

Mijn droomleven houdt in dat ik kan doen wat ik op dát moment wil en leuk vind. Nu is dat wonen in Valencia, op een ander moment kan het een volgende backpackreis zijn. Ik heb geen vijf- of tienjaren plan en ik vind het héérlijk dat ik niet weet hoe mijn leven er dan uitziet. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid!

sandboarden

We hopen je weer geïnspireerd te hebben met dit mooie verhaal van Fleur, die net als ons ook waarde hecht aan vrijheid, onafhankelijkheid en waardevolle ontmoetingen en herinneringen. Wil jij dit ook? Lees dan ons blog over de meest geliefde digital nomad banen

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten en volg ons op Instagram, Tiktok of Youtube voor nog meer tips en reisinspiratie!

Zit jij momenteel voor een langere tijd in het buitenland of woon je op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!

Nog meer reisverhalen: