Wellness

Lorem ipsum dolor sit amet, ex sed nostro pertinax. Aeque placerat ne eum.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

facebook instagram twitter

Wonen op Mallorca: op avontuur met Job en Dayenne

mallorca

Klinkt een bestaan als (digital) nomad jou ook als muziek in de oren? Gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt! Elke week kun je kennis maken met een reislustig persoon of koppel en krijg je een kijkje in hun leven. 

Reiskoppel Job en Dayenne hebben geen vaste thuis, zo waren ze een paar maanden in Italië, Portugal en momenteel op het Spaanse eiland Mallorca. Oh ja, en mét hondje Brom! Benieuwd naar wat ze allemaal meemaken? Neem een kijkje op hun reisblog of Instagram en lees snel verder….

Even voorstellen

Hi! Wij zijn Dayenne & Job van Activedayjob, en wij wonen op dit moment op het eiland Mallorca. Onze naam is ooit op deze manier ontstaan omdat we een half jaar op Malta hebben gewoond. We hadden als doel om elke dag iets actiefs te doen en zo zijn we onze Instagram en blog begonnen. Dit proberen we nog steeds, maar we werken inmiddels iets meer dan toen.

Tijdens onze studie Communicatie hebben wij een half jaar op Malta gestudeerd. Dit leek ons een leuk avontuur voordat het echte leven begon (haha). Maar al snel kwamen er achter terug in Nederland dat we dit weer wilde. Na ons afstuderen zijn we banen gaan zoeken in het buitenland, en de eerste die een baan ergens vond, gingen we samen heen. Dat werd Toscane, Italië! Hier hebben we 7 maanden gewoond, we houden echt van Italië. Maar helaas is het lastig om daar werk te vinden. Dus zijn we naar Lissabon, Portugal verhuisd, en na 7 maanden naar Mallorca, waar we nu sinds 2 maanden zitten.

reisblog malta
mallorca

Wat voor type reizigers zijn jullie?

We vinden het mooi om een langere tijd op één plek te zitten om het land en de cultuur goed te leren kennen. Toen we in Toscane woonde, waren er best veel restricties vanwege corona en konden we niet zoveel doen behalve de natuur in gaan. Dit heeft er wel voor gezorgd dat we op plekken kwamen waar vrijwel niemand was, en echt prachtig was. Juist die onbekende plekjes vinden we leuk om te ontdekken. Daarnaast vinden we het sowieso belangrijk dat de plek waar we heen gaan mooie natuur heeft, dit trekt ons meer dan de stad. Ook al vonden we Lissabon achteraf echt heel leuk, maar Portugal voelt ook een stuk rustiger.

natuur mallorca

Werken op Mallorca

Behalve in Italië, hebben we best makkelijk werk kunnen vinden in het buitenland. In Lissabon en Mallorca zitten ontzettend veel expats en er is ook veel werk voor deze groep. Maar toevallig hebben we voor zowel Mallorca als Lissabon een baan gevonden voor Nederlands sprekende. Beide banen zorgde voor huisvesting wat het ook extra makkelijk maakt. In Lissabon hebben we uiteindelijk toch ons eigen appartement geregeld via Facebook Marketplace.

Een dag uit jullie leven op Mallorca

We wonen op Mallorca in een hotel. Job werkt bij een Nederlands bedrijf die racefietsen verhuurd aan de hotelgasten, en Dayenne werkt parttime voor Google Ads, en als freelancer in grafisch vormgeven. We beginnen allebei om 09:00, daarvoor ontbijten we in het hotel. Job heeft een lange siësta, en Dayenne is om 14:00 klaar met werken. Vaak gaan we in deze tijd even lunchen, sporten of liggen we bij het zwembad. ‘s Avonds is er vaak een optreden in het hotel of we gaan fietsen of naar het strand met onze hond. Op onze vrije dagen gaan we de omgeving ontdekken, we hebben onze eigen auto mee dus dat is makkelijk.

Mallorca reis
Mallorca snorkelen

Voor- en nadelen van een reizend leven

De vrijheid die reizen geeft, en dat we steeds niet weten waar we zijn over een aantal weken/maanden, vinden we een heerlijk gevoel. Daarnaast is het weer in de landen waar wij wonen een stuk beter, dus we zijn heel veel buiten. Ook vinden we het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen van verschillende landen en achtergronden, daar leer je een hoop van. Het grootste nadeel aan onze reizen is eigenlijk het steeds opnieuw opbouwen van een leven. We zitten steeds 5-6-7 maanden op één plek, waardoor je toch nieuwe vrienden maakt, je eigen plekje krijgt en vaste koffieplekjes bijvoorbeeld. Dat is wel lastig om steeds weer alles achter je te laten. We hebben super leuke vriendschappen opgebouwd in het buitenland die we ook blijven spreken, maar het is lastiger om deze allemaal te blijven zien en om doei te zeggen als we weer verhuizen.

Een bijzondere ervaring op reis

Tijdens het reizen zijn we er achter gekomen dat we hiken in de bergen erg leuk vinden. Tijdens Covid konden we ook niet zoveel anders doen, maar dat vonden we niet erg! Op een gegeven moment vonden we dat we wel ‘ervaren’ hikers waren en hadden we eind van de middag een hike van 4 uur gepland in de Toscaanse Alpen. Dit konden we wel in 3 uur. Haha, niet dus. De hike begon erg hoog dus er lag een hoop sneeuw. De route was niet meer zichtbaar door alle sneeuw en ging heel stijl omhoog, maar we wilde het toch proberen. Na 3 uur waren we eindelijk op de top, maar we hadden het zó ontzettend koud en waren nat dat we direct naar beneden wilde.

reizen europa

Bijna verdwaald in de bergen

Onze mobieltjes waren allebei inmiddels uitgevallen door de kou, dus we wisten ook niet meer waar we heen moesten. Dan maar recht naar beneden. Dit werd glijden naar beneden door de sneeuw en ijs, en dat ging snel. Knallend tegen bomen aan, in ijskoude rivieren vallen en het werd donker, we vonden het niet zo leuk meer. Het werd steeds donkerder, we liepen als enigen in het bos en we hoorde de wilde zwijnen al knorren. Rennend (zover als kon) zijn we naar beneden gegaan tot dat we bij een rivier kwamen, deze hebben we gevolgd en eindelijk was daar een weg. Deze hebben we ook gevolgd (toevallig de goede kant op) en kwamen we na 5-6 uur hiken bij onze auto aan.

Er was even een paniek moment dat we ’s nachts in de besneeuwde bergen moesten overleven, maar gelukkig goed afgelopen. Voortaan een iets betere voorbereiding haha!

Let’s talk money

Op dit moment in Mallorca, zijn onze kosten heel erg laag. We wonen, sporten en eten in het hotel, en hebben beiden inkomen. Onze enige kosten zijn een telefoonrekening en autokosten. Mallorca is verder best een duur eiland dus uitstapjes en uit eten kan best duur zijn. Een baan zoeken in een hotel waarbij je kosten en inwoning krijgt, is erg aan te raden! Een appartement huren op dit eiland ligt al snel boven de 1200 euro.

In Lissabon hadden we ons eigen appartement, maar Portugal zelf is ook een goedkoop land. Daar woonde we midden in het centrum en betaalde we 800 euro voor ons appartement, en rond de 200-300 euro aan boodschappen elke maand. Als je buiten het centrum gaat wonen, kan je veel goedkoper iets huren. Qua uitstapjes gaan wij vaak de natuur in en hebben we onze eigen sub- en longboards. In Lissabon gingen we wel gemiddeld 3x per week uit eten omdat het zo goedkoop kan. Ons favoriet was een Aziatische foodhall, waarbij een gerecht rond de 6 euro was.

Reizen door Europa

Europa is prachtig om te reizen! Wij komen vaak op plekken waarbij we horen: “is dat in Europa?!” Het heeft zo’n beetje alles: bergen, mooie natuur, oude steden (vooral Italië) en tropische eilanden. Het grootste voordeel aan reizen door Europa is dat je als Nederlander overal kan werken zonder visum en dat je vrijwel niks hoeft te regelen ervoor. Ook vinden wij het lekker om onze eigen auto mee te hebben, en dat is goed te doen zolang je binnen Europa blijft.

Reizen door europa
Reizen

What’s next?

Eerlijk? Geen idee haha! Steeds hebben we het plan om weer naar Nederland te gaan, maar dit blijven we toch uitstellen. Waarschijnlijk blijven we nog iets langer op Mallorca dan de bedoeling was, en gaan we misschien naar het noorden van Europa. In de tussentijd gaan we nog wel naar Nederland voor de APK van de auto, zo komen we af en toe toch nog thuis.

Hoe ziet jullie droomleven eruit?

Zodra we genoeg hebben gespaard, willen we zelf een camper ombouwen en hiermee gaan reizen. Onze droom is om naar Azië te rijden. Omdat we een hond hebben, is het lastig om naar Azië te vliegen dus lijkt het ons een leuk avontuur om dit via land te doen. Of dit mogelijk is, moeten we nog uitzoeken maar dit is een leuk toekomst plan 🙂

mallorca reizen nomad
nomaden leven

Geweldig om te zien dat mensen hun dromen achterna gaan! Wil jij ook graag de vrijheid om te reizen wanneer je wilt? Dit zijn de meest geliefde digital nomad banen

Benieuwd wie er in het volgende gastblog verschijnt? Houd ons blog in de gaten of volg ons op Instagram.


Zit jij momenteel ook in het buitenland of op een tropische bestemming en wil je jouw verhaal delen met andere reisgekkies? Stuur ons dan een mailtje en wie weet staat jouw reisverhaal hier ook!

Nog meer reisverhalen